Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023
Ty metry čtvereční beru pouze jako orientační ukazatel, vím že tu dávku na ně musím celou vystříkat, ale jestli opravdu stačí k tomu, aby ty rostliny byly důkladně ošetřené to je věc druhá, a nejlépe to člověk vidí na postřicích brambor, že prostě na... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023
Jenže já ta balení Mospilanu používám celá já je nerozděluju. A převažovat originální neotevřená balení od výrobce by mě ani ve snu nenapadlo, teda do dnešní doby, ale třeba to byl jen ojedinělý případ. Biegler
A co se týká těch přepočtů, těmi se nebudu raději zatěžovat, protože nejsem mladý vystudovaný agronom s praxí v pěstitelské pálenici, abych to měl všechno v oku. Biegler
Ve všech baleních i těch co jsem měl je psaná účinná látka acetamiprid 200g/kg (20%) Ale jestli v obale bylo 1,2g nebo 1,5g nebo jestli dělají ještě i 0,6g. 0,2g ke psaná v 500 ml rozprašovači. Biegler
Kdybych měl od těch Mospilanů ještě účtenku, tu váhu bych koupil a pak šel případně reklamovat. Ale stejně nevím, zda váha za 129 Kč bude mít deklarovanou přesnost jako někde v obchodě musí mít. Poškození stromků se neobávám, nebude to o moc silnější... celý příspěvek >
Asi balíček Mospilanu použiju na poloviční množsví vody a uvidím jak bude účinkovat. Stříkal jsem si i semenáčky ve školičce, kde bylo úplně perfektní pokrytí i ze spodní strany listů a účinek špatný. Biegler.
Bádám, kde soudruzi udělali chybu. Při posledním použití Mospilanu 20 SP 1,8 g padala mšice i bohužel se slunéčkama do hodiny po použití. Nyní jsem otevřel jinou krabičku a zázrak na řece Hudson se tentokrát nestal. Na krabičce je psáno 1,8g, na... celý příspěvek >
Systémové fungicídy v zelenine, 9.7.2023
Třeba mědnatý Champion 50 wg už nějakou dobu nemá v návodu použítí pro rajče. Na plísen rajčat nám doporučili už pouze Ortivu a tak ji používám. K vašemu dotazu ohledně obav. Máte 3 možnosti. Když nepomůže soft (1) tak bud nasadíte hard (2) chemii a... celý příspěvek >
Výběr travního traktoru, 9.7.2023
Jak se říká, není žalobce, není soudce. Horní soused letos posekl vše kromě pokusu o opětovné rozorání pole, pěkné semeniště plevelů všeho druhu pro zelinářské zahrady. Naštěstí z toho směru k nám vítr nikdy nefouká a voda už příkop nepřeteče. Dokud... celý příspěvek >
Výběr travního traktoru, 9.7.2023
Jen bych ještě doplnil, že jak už jsem zde naznačil o tom anglickém trávníku, že každý druh trávy se nehodí na obhospodařování traktůrkem a pak vznikají z toho problémy, tak jako každá tráva není vhodná na sušení a přerůstánít bez častého... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 8.7.2023
Já popel dávám hodně do kompostu, k přímému hnojení podle některých zdrojů čerstvý popel není za vegetace úplně to pravé ořechové a v nádobách rajčata vlastně ani nepěstuju, pokud nepočítám ten květináč za oknem. Určitě ale záleží na způsobu jakým... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 8.7.2023
Při takových problémech zde prezentovaných by byl pravděpodobně nejvhodnější na uhašení požáru ten ledek vápenatý, ale já s ním nemám žádné osobní zkušenosti v tomto směru, jsou to jen informace od prodejců hnojiv. Já se snažím celkovou výživou jak... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 8.7.2023
Pane Waltře s Kalcolit forte vám při takových potížích jaké zde tazatel má rozhodně taky jeden postřik stačit nebude. U soupravy zdravé rajče je vápník také spolu s dusíkem přímo od výrobce. Může se pán podívat ještě na produkty Vegaflor. Jednou při... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 7.7.2023
Ten vápenec nechte rozpouštět ve vodě deštové delší dobu a pak tím zalévejte, ale pokud nemáte deštovou může být i z vodovodu. Nyní už váše ztráty mohou zmírnit hlavně postřiky na list třeba tím Wuxal Kalcium. Biegler
Rajčata 2023, 7.7.2023
Doufám, že pěstitelství pana Milana nepostihla nějaká pohroma, že se nehlásí... a nebo má tolik práce se sklizní úrody, že nemá čas. Já to vidím také na problémy s příjmem vápníku, může ho tam být dost, ale rostliny ho z nějakého důvodu z půdy... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika