|
Nemoc jabloně, 8.10.2020  Už několikátý rok po sobě má jabloň (odrůdu neznáme) malá jablka s černými fleky. Většina z nich nezralá opadává. Máme 2 jabloně, staráme se stejně a druhá je zdravá a má krásně velké plody. Nevíte někdo, co jim chybí? Přikládám foto. |
 |
Neznámý živočich, 26.8.2020  Dobrý den, možná můj příspěvek nepatří zrovna sem, ale živočich na přiložené fotce byl na zahradě. Je dlouhý asi 6 cm, šířka těla asi 2 cm. Trochu se pohyboval. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Neví někdo, co je to za živočicha? |
 |
|
 |
Název stromku, 21.7.2020 Moc děkuji! |
 |
Nemoc japonské vrby, 21.7.2020  Dobrý den, vrbu máme asi 10 let. Vloni uschla část koruny, letos další asi čtvrtina koruny. Všimla jsem si, že v kmeni jsou praskliny, v nich bílá pavučinka a trčí jakási larva. Viz. foto. Mám se snažit vrbu zachránit nějakým postřikem či úplným... celý příspěvek > |
 |
Název stromku, 21.7.2020  Dobrý den, pozná někdo podle fotky o jaký druh převislého stromku se jedná. Foceno z dálky v zahradě, proto je fotka méně kvalitní. Děkuji za reakce. |
 |
Azalka stříhat nebo ne?, 30.5.2020 Dobrý den, má se stříhat azalka, aby zhoustla? Mám azalky asi 1m vysoké, dvě tři větve, sem tam nějaký květ. Co se stane, když ji po odkvětu zkrátím? |
 |
Stříbrný smrk, 9.5.2020 Tak to už asi nepůjde zachránit, že? Nemůže to být kůrovec? |
 |
Druh borovice, 9.5.2020 Tak co si myslíte, jaký druh by to mohl ještě být? |
 |
Druh tůje, 9.5.2020  Nepozná někdo jaký druh tůje nám roste na zahradě asi 7 let? Roste poměrně rychle. Už jsme ji několikrát stříhali. Chtěli bychom si koupit další a posadit jako solitér a nevíme název, co shánět. Viz foto |
 |
Stříbrný smrk, 9.5.2020  Na zahradě nám rostou bez problémů stříbrné smrky asi 12 let. Letos začínají některé větve schnout. 3 smrky vedle sebe vypadají podobně. Co je s nimi a jak je zachránit? Viz foto |
 |
|
 |
Lepkavé listy na petunii, 5.5.2020 Dobrý den, sazenice plnokvětých petunií mají trochu lepkavé listy. Nevím, jestli je to v pořádku nebo je třeba nějaký postřik a jaký? |
 |
Pokojová nebo venkovní, 27.4.2020  Dobrý den, dostala jsem azalku a nevím, jestli je určena do bytu nebo zahradní. Poraďte, prosím. Viz foto |
 |
Název skalničky, 11.4.2020  Dobrý den, pozná někdo o jakou skalničku se jedná? Kvete hustě od března růžovofialovými kvítky. Tvoří celé kobercr květů. Viz. foto |
 |
Druh borovice, 27.3.2020 Tak jsem zjistila, že jehlice jsou ve svazcích po 2. Co to znamená? |
 |
Druh borovice, 24.3.2020 Děkuji za reakci. Byla koupená v Polsku asi před rokem. Visačka zřejmě upadla. |
 |