Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata 2018, 29.3.2018
Stačí max/min teploměr s venkovním cidlem. Zaznamenává nejvyšší a nejnižší teploty ve skleníku a venku dokud se nevynuluje.
Očkožrouti, 28.3.2018 Obsahuje fotku
Asi to mohli ozobat ptáci, když bylo hodně sněhu. Je to vyžrané i s kůrou ze dvou stran. Spodní očko bude OK.
Jaro 2018, 28.3.2018 Obsahuje fotku
Po sněhové vsuvce je tu snad s konečnou platností to správné roční období, které je v souladu s kalendářem. I flóra a fauna se podle toho chová. Stále je tu však ta nejistota. Dnes ráno jsem šel zkontrolovat pařeniště s rajčaty a na lexanu byla... celý příspěvek >
Očkožrouti, 27.3.2018
Dneska jsem kontroloval rouby broskvoní a na jednom z nich jsou brutálně vyžraná všechna viditelná očka i s kůrou okolo. Jedno očko snad zůstalo pod páskou. Místní vzácné brouky (krasce) jsem zatím neviděl, takže pachatele neznám. Asi budu muset... celý příspěvek >
Papriky 2018, 27.3.2018 Obsahuje fotku
Moje prosincové sazeničky už mají sem tam plody. Bohužel špatně opylené a proto křivé. K výsadbě v květnu jsem vyséval větší množství semínek až v březnu. V pařeništi to snad do poloviny května stihnou.
Obleva, 25.3.2018 Obsahuje fotku
Konečně je tady poslední obleva v tomto roce. Tolik vody snad nemůže ani Dunaj pojmout. Asi se trochu rozleje.
Rajčata 2018, 25.3.2018 Obsahuje fotku
Myslím, že rajčatová semínka se jen tak neutopí, spíš mohou shnít. Podle textu není vidět, jak jsou hluboko a jak moc/málo mají vody. Naše předpověď počasí v SZ Bulharsku vypadá také optimisticky. Je sice zrovna několik stupňů pod nulou, ale... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 25.3.2018
Z rajčatových semínek se musí nejprve odplavit brzdivé enzymy, které oddalují klíčení. Vzlínající voda asi na to nestačí. Já dávám klíčit semínka několik hodin namočená na povrch perlitu a hodně je zalévám dokud nezačnou klíčit. Zalévám přes tenký... celý příspěvek >
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 24.3.2018
To se těžko posuzuje. Některé pupeny nevypadají pěkně, ale uvnitř jsou zelené. Uvidíme za týden. Myslím, že 1.3. dostaly u mě horší zásah.
Zmlazení meruňky, 24.3.2018
Meruňky jsou dobré. Mohou ještě mnoho let plodit. Jarní řez bude však vyžadovat spíše pilu než nůžky. A možná, že 2-3 roky po sobě. Snažte se stromy rozevřít, provzdušnit a snížit. Ty choroše tam sice nevidím, ale měly by se odstranit. Meruňka 3 má... celý příspěvek >
Mlaďounká broskev - řez, 24.3.2018
Asi existuje více způsobů, jak se dostat k přijatelnému výsledku. A platí to jak pro řez broskvoní, tak i pro jiné aktivity (např. roubovat či očkovat; při smyku v autě dát nohu z plynového pedálu nebo přidat a otočit volant do protisměru; případně... celý příspěvek >
Přeroubovat po mrazech?, 24.3.2018
Není k tomu důvod pokud je to naroubovano dobře.
Mlaďounká broskev - řez, 23.3.2018
Jakékoliv zkrácení způsobí odstranění terminálního pupenu kosterní větve a tím narušení jeho hormonálního působení. Je to mnohokrát ověřeno a zaneseno do literatury: "Terminální pupen kosterních větví musí zůstat zachován. Ponechaný terminál... celý příspěvek >
Už vám leze podzimní česnek?, 23.3.2018
Česnek i hluboký sníh (cca 30cm) mám na Balkáně. Ale už to brzy skončí.  Čápi jsou z toho nešťastní, ale už neodletí. Na Vysočině je míň sněhu, ale je ještě chladněji.
Už vám leze podzimní česnek?, 23.3.2018
Mně před týdnem vlivem velmi vysokých teplot vylezl i česnek sázený při oblevě 3.1. poměrně hluboko (min. 10 cm). Teď je pod sněhem.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika