|
Meruňka Tsunami, 29.5.2018 50m není moc. Mohlo by to vyjít. |
 |
Neznáte tohoto nájemníka?, 27.5.2018 Já mám cvrčků na zahradě nepočítaně. Moc mi tam nevadí. Jsou to černí cvrčci polní, kteří nelezou do baráku. Pokud tam však vlezou, není lehké se jich zbavit. Teď mám zrovna jednoho za ledničkou. Ještě počkám, ale asi ho budu muset nějak vyřešit. |
 |
|
 |
Na ptáky jsme krátký, 27.5.2018 Asi to není všude stejné. V naší obci dávají kosi a špačci (narozdíl od červíků) přednost opadaným moruším, které jsou sladší. Bohužel, auta mají pak černé skvrny od ovocného trusu. Dneska jsem trhal třešně a žádná nebyla naklovnutá. Jen ty... celý příspěvek > |
 |
Čím odpudit psy?, 27.5.2018 Ověřil jsem si to. Toulavý pes mi každodenně vykopal důlek nebo dva v noci před garáží a dobře se mu tam spalo. Je to na zahřáté západní straně domu. Toulaví psi nejsou očkovaní, mají parazity a je jich bohužel moc. Auto pokaždé vycouvalo a v důlku... celý příspěvek > |
 |
Cuketa nekvete, 27.5.2018  Je moc pěkná. Já už snad dnes taky něco sklidím. |
 |
Melouny 2018, 26.5.2018  V tomto týdnu jsem zpozoroval první květy na melounech. Už vám taky kvetou? |
 |
Neduživá nektarinka, 26.5.2018 Broskvoň v propustné půdě má ráda o něco víc vody než meruňka. Tři týdny před sklizní potřebuje pak hodně vody. Samozřejmě na jílu může přelitá broskvoň nadobro odejít, což není váš případ. Ale zpět k problému. V loňském roce sousedovi masově... celý příspěvek > |
 |
Nejranější odrůdy meruněk, 25.5.2018  Moje Leskory vypadají podobně jako tvé nejrannější meruňky. Ještě nejsou jedlé. Svoje první plody Tsunami chodím jenom okukovat a jím meruňky koupené na místním (BG) trhu. |
 |
Očkožrouti, 25.5.2018  Očkožroutům jsem odpustil. Ze zapomenutého nesežraného očka na znetvořeném roubu vyrostla za 6 týdnů docela hezká broskvoňka. Možná, že je dokonce silnější než by byla z roubu s pěti rašícími očky. Teď už jen hlídat před vichřicí. |
 |
Co nahradí Roundup?, 24.5.2018 Pierre, zatím jsem se s křídlatkou nesetkal, ale zdá se, že to zničí nadzemní část jakékoliv rostliny a mělké kořeny bez dužnatých částí. Deska musí být tuhá a terén rovný. S fólií to moc nefunguje. Po šesti týdnech mi na spáleném místě vyrostly malé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co nahradí Roundup?, 23.5.2018  Já to zatím řeším lexanovou deskou, ale uvítal bych, kdybyste poradili, jak sehnat horkovzdušnou nebo horkovodní pistoli na elektřinu k ničení plevelů. |
 |
Bulharská rajčata 2018, 23.5.2018  Rugby F1 je letos obchodně velmi úspěšná odrůda. Všiml jsem si, že se hodně kupuje z několika důvodů. Má být ranné, rezistentní na mnohé choroby, má zajímavý tvar a největším trikem je (vzdálená) podobnost plodu s rugbyovým míčem. Je to tedy růžový... celý příspěvek > |
 |
Okrasná moruše?, 23.5.2018  Samozřejmě, že přeroubování, ale i roubování na letorost nebo očkování jde. Klidně si kupte i novou, ale tu starou vyhazovat nemusíte. Nechal bych na ní aspoň jednu větev jako tutový opylovač a na další větve bych dal jiné odrůdy. Směs plodů různých... celý příspěvek > |
 |
Cuketa nekvete, 21.5.2018  Tak jsem se dočkal. Zajímavé je, že hned na začátku rozkvetly samičí květy. Naštěstí je v okolí dost cuketového pylu, takže plody neupadly a rostou. |
 |
Tsunami, Auroru nebo Radku? Co rodí nejdříve?, 21.5.2018  To je dnes poprvé, co jsem viděl na vlastním "meruňkovníku" zralé plody v květnu. Prodejce o Tsunami nekecal. Škoda, že většina květních pupenů zmrzla. Odpustil bych jim i nepříliš vytuněnou chuť plodů. |
 |