|
Lze roubovat třešeň na višeň, 25.6.2018 Asi to obecně není dobré a já si to myslím taky. Na druhou stranu nejsou všechny višňové semenáčky stejné. Nakonec i mahalebka je (turecká) višeň. Včera jsem ji ochutnal- brrr. Je taky možné, že vybrané bujnější a rovnější semenáčky višní jsou... celý příspěvek > |
 |
Lze roubovat třešeň na višeň, 24.6.2018 Včera tady z diskuse vyplynulo, že to není ideální řešení. Technicky to možné je, ale není jasné, jak ten slepenec později poroste. Osobně jsem už několikrát uvažoval o naštěpování višně nebo sakury na terminál třešně. Myslel jsem, že by výsledný... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Princess nahrada za Suncrest?, 24.6.2018 Michal: Suncrest pěstuji mimo jiné v Třebíči v 480 m. n. m. blízko domu v písčito-hlinité půdě. Za posledních 8 let mi nikdy nevymrzly pupeny v zimě, jen jednou namrzly květy a plůdky a plody byly pak zdeformované a nejedlé. Pokud nepřidávám hnůj... celý příspěvek > |
 |
Vejcovita cuketa, 23.6.2018 Podle mých zkušeností se takto zdeformované cukety tvoří při nedostatečném opylení (v mém případě deštivé počasí v době květu nebo pěstování pod polykarbonátem bránícím přístupu včelám). Cukety jsou jedlé. Až bude sušší počasí budou zase normální.... celý příspěvek > |
 |
150 m.n.m, južný svah, menšia záhrada, 23.6.2018 Mám spíše zkušenosti s teplými zahradami než se všemi možnými odrůdami jabloní. Do vaší zahrady bych však volil spíše o něco menší stromy a ve větším počtu. Můžete si dovolit pěstovat jakoukoliv odrůdu. Hlavně bych si však nedělal iluze o možnosti... celý příspěvek > |
 |
Žádost o určení motýlů, 17.6.2018  Ti motejli nemají rozum. Dnes jsem objevil kuklu a nedávno čerstvě vylíhlou samičku na (dříve) chemicky ošetřené meruňce. Přitom neošetřovaných pláněk je v okolí docela hodně. |
 |
Netkaná textilie - škodlivost?, 17.6.2018 Texty varují před ftaláty, které se snad dávají jen do PVC. Takže je to sice pravda, ale je to o něčem jiném. Navíc nejškodlivější ftaláty už byly zakázány. |
 |
Rajčata 2018/2, 17.6.2018  Vladimír: první Vilmy jsem vysil v únoru, ale vlivem mého častého cestování nic nevyklíčilo. Proklínal jsem prodejce a vysil jsem zbytek semínek do perlitu a pod každodenním dohledem v naději, že snad aspoň něco vyleze. Vyklíčilo všechno (asi 25 ks)... celý příspěvek > |
 |
Jablka v červnu, 17.6.2018  Moje jarní jabloň už zaplodila. Snědl jsem asi 20 jablek, ale už začínají moučnatět. V červnu zrála i o 6 rovnoběžek severněji. Ze starých jablek mám už jen Pinovu v ledničce. |
 |
Je to cuketa nebo dýně?, 16.6.2018 Cukety bývají i žluté i kulaté. Pokud plod neupadne, brzy ochutnáte. Řapíky vypadají jako cuketa, ale může to být i nechtěný kříženec. |
 |
|
 |
Melouny 2018, 16.6.2018  Ten déšť skutečně pomáhá. Ale nedá se to srovnat s profíkama. Dneska prodávali na trhu desetikilové kousky. |
 |
Bábiny zuby, 16.6.2018  Teď by se měly rostlinky rozjet. U nás přirůstají, jako správný plevel, každý týden na dvojnásobek. Takže koncem srpna by byly bez regulace opravdu gigantické. Před garáží jsem je dnes pečlivě zreguloval Roundupem. Plody dokáží probodnout i... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018/2, 16.6.2018  Moje rajčata teď vypadají takhle. Ještě jsem včera rozsadil balkónovky na letní sklizeň. |
 |
Kalísie, 14.6.2018 Je to mimořádně účinná rostlina. Pomohla mi rychle při poranění ruky. Promodraly otok zmizel za jednu noc přesně v místech kontaktu s listem. |
 |
Bábiny zuby, 14.6.2018  Dámy v letech za to nemohou, že se jejich vizáž přirovnává k některým léčivým rostlinkám. Nebudu se dnes zabývat profláknutou šalvějí (babské ucho), ale kotvičníkem. Zajímalo mě, proč právě v této době mi začínají chodit reklamy na zvýhodněný nákup... celý příspěvek > |
 |