Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Melouny 2018, 7.7.2018 Obsahuje fotku
Už jsem to nevydržel a první melounek jsem snědl. Byl malý, ale velmi sladký.
Dozrávají meruňky ale hnijou, 5.7.2018
Některé odrůdy chytají na některých stanovištích a za vlhkého počasí hnilobu velmi silně. Občas tomu bráním fungicidy jako Horizon nebo Teldor (pozor na ochrannou lhůtu). Letos jsem to nestříkal a shnilo jen málo plodů.
Množení rybízu na meruzalku, 5.7.2018 Obsahuje fotku
Pro někoho a v některých oblastech je lepší stromek. Jinak by se stromků neprodávalo 5x víc než keřů. Mám dokonce pocit, že na stromku má červený rybíz o dost větší kuličky. V srpnu roubuju i kopulací a v zimě jenom kopulací. Používám jako podnož i... celý příspěvek >
Obří housenka, 4.7.2018 Obsahuje fotku
Samozřejmě, že hrušňový. Už nebude žrát a do zítřka se začne kuklit. To znamená, že začne spřádat z hedvábí hnědý kokon a pak jí praskne poslední košilka a vypadne z ní kukla. To ale neuvidíte, protože kokon není průhledný. V květnu se z ní vylíhne... celý příspěvek >
Mandloň jako podnož pro meruňku?, 2.7.2018
Podnož je to pěkná. Je sice pravda, že v této n.v. a v nechráněné poloze to není ideální, ale naštěpovat podnož nebude těžké. Před očkováním (doporučuji Forkertovo) podnož zalijte, pokud nedávno nepršelo. Umístil bych 4 očka meruňky nebo broskvoně ve... celý příspěvek >
Mandloň jako podnož pro meruňku?, 1.7.2018
Mandloňový semenáč je vhodný jako podnož pro meruňku i broskvoň. Očkovat půjde v srpnu a září, roubovat v předjaří. Nesnáší však těžkou (jílovitou) půdu a nedával bych ho ani do chladnějších oblastí. Naopak snáší dobře vyšší pH (alkalickou půdu) a... celý příspěvek >
Chřadnoucí meruňka, 30.6.2018
Bylo by škoda tuto meruňku odepsat. Trochu jí prosvětlete řezem (hned) a aspoň na podzim ošetřete chemicky (kuprikol 1% po opadu listů). Ošetřete ji pak určitě a důsledně proti moniliové spále (dvěma různými prostředky cca v dubnu), jednou proti... celý příspěvek >
Kompletne zrezanie koruny mladej lipy, 30.6.2018 Obsahuje fotku
Takhle vypadají lípy krátce po odřezání koruny (v dubnu t.r.). Časem se to srovná. Viděl jsem i jednu uřezanou ve dvou metrech, ale nemám fotku.
Ořech zasazený příliš blízko plotu, 30.6.2018
Možná vás to trochu potěší, ale já pěstuji angrešt a rybíz pod (svým) ořešákem už 20 let. Dopoledne k nim jde docela hodně světla a v poledním žáru nepukají plody (angreštu). Když se v budoucnu odstraní spodní větve třeba až do výšky 5m, stín se... celý příspěvek >
Plži na mladých stromcích, 30.6.2018
Věděl jsem, že se najde někdo sečtělý. Druhá věc je, že ti moji plži jsou zřejmě z jiné čeledě a jejich paraziti asi z úplně jiné skupiny živočichů než ti popisovaní. Tykadla jsou vizuálně v pořádku. Pro zajímavost: u housenek (motýlů) však vím, že... celý příspěvek >
Plži na mladých stromcích, 30.6.2018 Obsahuje fotku
Za deště a v noci jsou spíš v trávě. Na vysoké i zcela nejedlé předměty vylézají za slunečního svitu (např. dřevěný i kovový kůl u stromku, oplocení apod.). Ta teorie s parazity má něco do sebe. Ráno je občas mezi cvrčky a žížalami sbírají na... celý příspěvek >
Kompletne zrezanie koruny mladej lipy, 28.6.2018
Některé stromy řezané v určitou dobu to snesou bez jakýchkoliv problémů i opakovaně. Určitě to snesou vrby a moruše a viděl jsem to i u jiných stromů, včetně jedné lípy. Lípa vytváří veliké množství spících pupenů, a proto se často ořezává "na... celý příspěvek >
Plži na mladých stromcích, 27.6.2018 Obsahuje fotku
Všiml jsem si (nešlo to nevšimnout si), že se mi na mladých stromcích vyhřívají malí plži. Nevím, jaký je to druh (druhy) a ani nevím, zda to vadí. Nic není zatím poškozeno, ikdyž je na stromku až sto plžů. Vypadá to, že v noci žerou plevel a ve dne... celý příspěvek >
Usychajúca dula, 27.6.2018
S jistotou vám to nikdo neřekne. Já si však myslím, že se kořeny postupně dostaly z výsadbové jámy do zcela nevhodné zeminy. Kdouloň (dula) nesnáší příliš vlhkou, silně alkalickou nebo přímo vápenatou půdu. Začalo to chlorózou (ta je vidět) a pak... celý příspěvek >
Bergeron je nejlepší, 25.6.2018 Obsahuje fotku
I při téměř stejných letošních teplotách v ČR a Bulharsku je zrání Bergeronu velmi odlišné. Mohu potvrdit, že je teď pro mě opravdu Bergeron nejlepší. Nic pozdějšího mi ještě neplodí. 
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika