Příspěvky uživatele - 238.28

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Česnek ze semen, 3.10.2019
A co se týká odrůd, se kterými budu pokračovat příští rok: Nejlepší z těch, co jsem vyzkoušel jsou Havran a Slavin - ty mají kompletně vyvinuté prašníky, které se barví do purpurova a tedy je zde předpoklad plné plodnosti. Jovan - moje rostliny... celý příspěvek >
Česnek ze semen, 2.9.2019 Obsahuje fotku
Jsou tam semena nebo ne?
Pokus s bramborami, 2.9.2019
Vesměs to platí pro Andigenum, ale i ty budou profitovat z dlouhých dní růstem nati a kvetením. Akorát tuberizace bude odložena až k rovnodennosti (ne bez výjimek) Chilotanum (kam patří všechny evropské) jsou day neutral co se týká tuberizace a... celý příspěvek >
Česnek ze semen, 27.8.2019
Možná je to trochu triviální poznatek, ale při dozrávání květních stvolů ve vodě je vhodné, aby stvoly nebyly moc dlouhé. Pak totiž nastane to, že usychají odprostředka. Část ve vodě a pod květenstvím zůstávají dužnaté a prostředek vyschne a zaškrtí... celý příspěvek >
Česnek ze semen, 24.8.2019 Obsahuje fotku
Možná jste měl pravdu. Teď, jak se oteplilo, některé semeníky se trochu nalily a i semínka uvnitř se zdají být větší.
Česnek ze semen, 18.8.2019 Obsahuje fotku
Podle principu srovnávání podobného s podobným jsem se podíval na jeden plod divokého česneku z Kalábrie. Rozkvétající kolem 14.7., od té doby veden ve vodě, máme tedy +/- 35 dnů a v semeníku jsou černá semena. Analogicky mi vychází, že česneky,... celý příspěvek >
Česnek ze semen, 18.8.2019 Obsahuje fotku
Přišel konec sezóny a zbývá víceméně už jen čekat. Protože na mnoha stvolech je vidět počínající vývoj plodů, bude nejdůležitější čas, který bohužel běží rychle. Typický vývoj je, že po odkvětu vyvíjející se semeník se zvětší a ztmavne. Po... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 15.8.2019 Obsahuje fotku
Ukázka květů.
Česnek ze semen, 5.8.2019 Obsahuje fotku
Další rarita ze semínka.
Slavin. Zajímavý tím, že různé květy v květenství jsou jinak vyvinuté, od purpuru po bílou. Minimálně část prašníků se ale jeví pěkně purpurová.
Další záhada. Mohl by to být Blanin. Nebo taky jedna z rarit. Několik velkých pacibulek.
Bjetin. Na to, že jde o nejranější česnek trvá vývoj květů moc dlouho. Část rostlin zatáhne a přestává živit stvol. Uvidíme.
Tento česnek je ze semínka
Tohle je trochu záhada. Podle mě to není žádná z českých odrůd, ale jedna rarita... Každopádně to vypadá, že tahle kytka vykvetla možná nejdřív ze všech a jako by tvořila semena.
Květ Jovanu. Zdá se být pozdnější, než Havran, což je nevýhoda. Havrany jsou uprostřed kvetení a Jovany ještě nezačaly. Čas je při tvorbě semen kritický faktor.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika