|
Ako naštepiť na starý vinič nové štepy, prosím o radu, 5.12.2020 Nevím jak přesně to myslíte, ale s roubovacími kleštěmi bych nechvátal. Ty samy to neudělají, a hlavně používají se jen když podnož a roub jsou stejně silné. Jestli to dobře chápu, vy už máte silnější kmínky a na ty kleště nepoužijete. |
 |
Přemrznutí jablek, 3.12.2020 Záleží, co s tím chcete dělat. Nevíme jak to bylo uskladněné a jaká byla skutečná teplota. Můžete to uskladnit a často kontrolovat, nebo rovnou vyhodit. Informace o tom jestli to zmrzlo z internetu nevydolujete. To poznáte až v dalších dnech. |
 |
|
 |
Lze vypěstovat přes zimu v květináči?, 28.11.2020 Kupte si to od nějakých zahrádkářů, nebo v květinářství. To co zamýšlíte je neproveditelné. Nebo posuňte termín svatby až po sklizni rostlin a usušení.
|
 |
Odolné odrůdy rajčat, 28.11.2020 To, že jste to neslyšel neznamená, že to není možné. |
 |
Odolné odrůdy rajčat, 28.11.2020 Já bych to shrnul tak, že oba tři hlavní představitelé tohoto vlákna porušují fytokaranténní předpisy. A ještě se tím veřejně chlubí. Velmi moderní a in. |
 |
Kadeřavost broskvoně 2020, 23.11.2020 Mám to stejně a taky kolem chodím a divím se. Ostatní listí je komplet dole, jen broskvoně se zelenají mráz nemráz. |
 |
Jikov 1447DV, 22.11.2020 Zamrzlá klapka?
|
 |
Protočení podhuštěných pneumatik na disku VARI, DSK317, 12.11.2020 V servisu kde jsou šikovní mechanici to udělají = udělali kdysi, jen nepatrně přestaví mašinu. Dělali to pro mně i se závažíma a bez problémů. Ovšem ta rada je vám na houby, protože když řeknou ne, vlak nejede. Najít servis, kde dělají zemědělské... celý příspěvek > |
 |
Protočení podhuštěných pneumatik na disku VARI, DSK317, 12.11.2020 Jak je psáno, úplně vypustit, odlepit s ráfku nějakým klínem a pak do gumy mlátit kldivem vhodným směrem až se to srovná. S šikmými bych neoral, pokud to není jen malinko. S nahuštěnými nehnete přece, v tom je ten ftip a závada. Když to nepůjde... celý příspěvek > |
 |
Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 11.11.2020 Souhlas, ty zásobní čípky jsou trochu paranoidní záležitost, stejně toho tam bývá dost takže se vystříhají. Ale prostě mi to nedá. K chorobám, já jsem až do letošního léta révy (Krystal, Somerset, Nero) nestříkal. Letos se ke konci sezóny objevilo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 10.11.2020 Už jsem ani nechtěl reagovat, všechno už bylo probráno. Nemáte a máte pravdu. Nemáte pravdu v tom, že jsou stejné startovací podmínky. Vaše kmínky vypadají podstatně mohutněji, tedy jsou nejspíš starší než réva tazatelky, aspoň podle fotek. To... celý příspěvek > |
 |
Zásilkový obchod Konvičková - prosím o reference, 10.11.2020 Múžete dělat jediné, objednávat na dobírku. Pak je míček na jejich straně. Riziko ovšem stejně je, co opravdu dostanete. |
 |
Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 10.11.2020 Osm je moc a dva můžou být málo. Záleží jak to chcete vést. Jestli třeba jako volnou palmetu tak vyberte 3 - 4 výhony vhodně rozložené a ty povede po zdi ve vhodném směru. Budete každoročně prodlužovat o kousek a na ramenech nařezávat plodné dřevo.... celý příspěvek > |
 |
Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 9.11.2020 Kutilovi mají nějakou perma bio kulturu a je jejich věc jak je to roští baví. Dlouho je to asi bavit nebude. Pro praktické použití to není. |
 |
Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 9.11.2020 V podstatě ano, ale je u zdi, tak si vymyslete, jak to celé povedete aby se to dalo dobře udržovat. Výhony bych nechal jak píšete a dole musí zůstat aspoň dvě očka na loňských letorostech, aby narostlo zase nové plodné dřevo. |
 |