Příspěvky uživatele - 240.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jabloň Ghiva, 17.12.2019
Fuji x Heliodor
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018
Nelze souhlasit. Tsunami je jediná meruňka, která poslední tři roky u nás(470m.n.m.) spolehlivě plodila, přestože jiné(např. Radka, Leala...) v květu zmrzly.
Zasilková zahranictví, 9.11.2015
Prošla jsem všechny objednávky z jara, zrušená tam byla jediná a to z důvodu, že si pan F.D. chtěl diktovat přesný den expedice a doručení zásilky, to však z technických důvodů prostě možné není a vcelku bych chtěla vidět, zda by mu ve Starkl či... celý příspěvek >
Jak zachránit brusinky viz foto, 7.11.2014
Téměř jistě se jedná o přehnojení dusíkem. Brusinky ho vyžadují mnohem méně než zmiňované kanadské borůvky. Dávky dusíky, které vyhovují borůvkám, jsou pro brusinky smrtelné.
Kanadska boruvka, 18.9.2014
Odrůd je tady pro srovnávání dost. Obecně nemám příliš v oblibě odrůdy jako Bluecrop, Spartan a další, které jsou takové měkké až blátivé, že si člověk ani skoro nevšimne, že něco jí. Patriot je chuťově dobrý, ale velmi špatně se trhá, bobule... celý příspěvek >
Kanadska boruvka, 18.9.2014
Zde ještě odkaz na tabulku s dobou zrání některých odrůd. U nás (470m.n.m.) je to u některých odrůd asi o týden později.
Kanadska boruvka, 18.9.2014
S kritikou odrůdy Duke nemohu souhlasit. Pro mne je to jasná jednička. Chuťově výborné plody, velmi rychlý růst, vysoká plodnost, co víc si přát. Naprosto mi nevadí, že chutí až tak nepřipomíná lesní borůvky. Nerozumím pojmu citlivost na přísušky.... celý příspěvek >
Top Gigant, 16.8.2014
Myslím, že i kanadské borůvky ukazují náskok 10-15dní proti průměru. Už zmodrala i Aurora, a to je klasická zářijová borůvka. 
Kanadská borůvka - hniloba plodů, 3.6.2014
Asi to také nechápu, proč by měl být captan 20let zakázaný. Na stránkách oregonské univerzity, kde každý!! rok aktualizují seznam doporučených postřiků, je uveden. Patrně tam ta informace o jeho zákazu ještě nedorazila, ale v Čechách... celý příspěvek >
Samosprašná třešeň nebo ne, 17.5.2013
Jestli to nebude tím, že NENÍ samosprašná. Doporučuji se podívat na www stránky ovocné školky Schreiber (schreiber-baum.at) a najít si tam tabulku s odrůdami třešní a jejich opylovači. 
Odrůdy kanadských borůvek, 11.5.2013
Ano. Pro přesnou dávku doporučuji článek z Oregonu: Nutrient Management for Blueberries in Oregon. Tam jsou přesné dávky dusíku podle věku rostliny i s přihlédnutím k případnému použití pilin pro mulčování.
Kde objednat ovocné keře, 22.2.2013
Proč ???
Kde objednat ovocné keře, 22.2.2013
Zahradnictví Na Zázvorce
Odrůdy kanadských borůvek, 13.1.2013
Musím souhlasit, že plíseň šedá se při deštivém počasí a nedostatečném proudění vzduchu objevuje na mladých výhoncích mnohých odrůd. Po zlepšení počasí ale sama zmizí bez chemické ochrany. Proto bych se nebál a tuto odrůdu vyzkoušel... celý příspěvek >
Odrůdy kanadských borůvek, 6.1.2013
Chuť opravdu velmi podobná lesním borůvkám. Naprosto nenáročná odrůda, velmi rychle rostoucí-snad nejvíce, co jsem viděl, velmi plodná. Je doporučována do chladnějších oblastí, vyžaduje delší vegetační klid proti ostatním odrůdám.
Další diskuze:  1,  2  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika