|
Příspěvky uživatele - 9.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 8.11.2020 Něco si o vedení révy přečtěte, YT a podobně. Réva se řeže specificým způsobem, rodí jen na letorostech a na staých výhonech ne. Proto musíte stále zapěstovávat nové výhony a odplozené stříhat. Pro neznalého to není jednoduchý postup. Pokud jde o... celý příspěvek > |  | Jakými hnojivy hnojíte na podzim?, 28.10.2020 Ideálně organickými, statkovými hnojivy, zapravit do půdy. Lze i draslíkem třeba v podobě draselné soli (levná) a omezeně fosforem, ale to je lepší za vegetace. Dusík ne, vyplavuje se. NPK až zjara. |  |
|  | Jak a kde skladujete jablka, 27.10.2020 Jenže kdo z nás to má, přátelé? Mám taky výhodu zemního sklepa. Jablka vydrží, la k jaru už to hodně plesniví, je tam poměrně vlhko. Což sice plody uchová v kondici, ale není to úplně nejlepší. |  | Co myslíte, asi uříznout - letošní výhon, 20.10.2020 Hlavně to nechte přes zimu celé a řežte až v předjaří.
|  | Pažitka, 19.10.2020 Stačí odrolit. V polívce to nevypadá pěkně.
|  | Motor Jikov, 17.10.2020 Ano, to je jedna z častých příčin. Mně na to upozornil servisák při podobné stížnosti, že to bývá závada v přítoku benzínu. Ale ta zde popsaná mizí s vychladnutím motoru a to je na 99% fajfkou. Nebo i kondenzátorem, jestli má kontaktní zapalování. |  | Motor Jikov, 10.10.2020 Tohle mně trápilo několik roků až jsem ze zoufalství vyměnil fajfku. A bylo opraveno. |  | Kartón z krabic jako mulč?, 25.9.2020 Pokud se pamatuju, používá/val to pan Vysloužil. Mně se to neosvědčilo, furt jsem o to zakopával.
|  | Řez broskve, 23.9.2020 Už je to hotový, byl jsem něžnej. Dlouho hledám nějaký způsob relativně uniformního řezu broskvoní a tohle by mi velice vyhovovalo, pakliže se to osvědčí. |  | Řez broskve, 23.9.2020 To mně zajímá. Mohl bych to šmiknout ještě teď, není moc pozdě? Vysočina.
|  |
|  | Jakou sekačku do členitého terénu 500m čverečních, 7.9.2020 Já to nepotřebuju, tak to nemusím hledat. Možná se zapojí autor postu a přiloží prst na klávesnici. |  | Jakou sekačku do členitého terénu 500m čverečních, 7.9.2020 S jízdou mezi keři nebude mít problém sekačka, ale řidič - vodič. Obecně platí čím menší, tím obratnější. Čím větší, tím výkonnější. Vznášedla se zatím (asi) nevyrábějí. |  | Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 30.8.2020 Snad špatná sterilace. Kolik přísad záleží na výrobku, chuti. Nevíme, co vlastně vyrábíte. Aby ocet kozervoval, musí mít silnou koncentraci, prakticky nepoživatelnou. Kyselé prostředí jen částečně brání množení mikrobů. Jak jsem psal, zavařujeme... celý příspěvek > |  | Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 30.8.2020 Jen domnívat se můžem o celém procesu, pod ruce pánovi nevidíme. Podle popsaného (první dávka dobrá) tipuju špatná víčka, špatné sklenice, špatně uzavřeno. Mám zkušenost jako paní L. že víčka Twist, silně utažená před sterilací, nechytí. Zatahujem je... celý příspěvek > |  | Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 29.8.2020 Zavařujeme téměř vše (mimo masa) na 90 st, od doby dosažení teploty kolem 20 minut a nic se nekazí. V obyčejném hrnci na plotnu. Doba by měla být snad dostatečná. Těžko soudit příčinu neúspěchu, chyba je vždy v technologii. Zkuste to předělat, vylít... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|