|
Teplota řetězky, 7.3.2025 Jak má být horká neporadím. Ale tipuji že máte v háji jehlové ložisko na klice nebo něco podobného. Řetězka se nezahřívá, resp. asi bude teplá od karterů/spojky/klikovky -tedy vedením tepla. Pokud to je tak moc tak se někde něco dře.. Při řezání mám... celý příspěvek > |
 |
Čištění řetězové pily, 14.2.2025 Ano, BIO oleje jsou na bázi rostliného oleje. Jak jsem psal-přes 10 let mi nikdy neztuhly, nevyschly, nezrosolovatěly. V kanystru mám zbytek Bipolu třetím rokem.a stále bez problémů. Používám pilu jak v zimě tak v létě. Oleje se prodávají v různé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ostřící přípravek na ruční broušení řetězů nebo pilník s vodítkem, 14.2.2025 Válečkové vodítko je pevně spojené s článkem řetězu takže pilník je ve správném úhlu a výšce. I když je řetěz volný a nahnutý ke straně. Ale není to asi zásadní rozdíl. Běžně brousím zuby z ruky a vodítko používám jednou za čas na srování... celý příspěvek > |
 |
Čištění řetězové pily, 14.2.2025 Používám takřka výhradně Mogul Alfa bio nebo Bipol. Když dořežu, nádrž s olejem okamžitě úplně naplním aby v ní bylo minimum vzduchu (a abych příště "nezapomněl" dolít). Pillu mám přes 10 let, nejdelší odstávka asi 6 měsíců-čerpadlo je stále... celý příspěvek > |
 |
Pila - startovací šňůra jde hrozně ztuha, 15.9.2024 ..."...evidentně je jen v té šňůře" a "...když vyndám svíčku, tak to jde hladce". Nějako mi to neštymuje a nerozumím vám - uteklo mi něco??? Ty věty si protiřečí |
 |
Snižování omezovacích zubů, 24.8.2024  Sice po letech mtrvolného vlákna - ale třeba to někdo použije: výrobci (typicky Oregon a Stihl, ale jinak i DeWalt, Lowe's, WorkPro a jistě desítky jiných) víceméně shodně udávají výšku omezováky 0,64 mm. V reálu ta hodnota líta 0,6-0,75mm podle... celý příspěvek > |
 |
Impregnace dřevěných sloupků na plot, 23.1.2021 Modřín má z běžných dřev nejdelší životnost v zemi a hlíně.. |
 |
Dají se jíst slimáci?, 14.12.2019 Určitě jsou jedlí. Není to nic moc, stejně jako šneci. Maso je tuhé a naprosto bez chuti. Pokud jste někdy jedli šneky a chutnali vám, tak víte, že to je jedině proto, že se rozemelou a smísí s něčím, co tomu dá chuť. Je to taková polévka ze sekery.... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Husqvarna 550xp podřezává, 17.11.2019 Škoda, že se tu nedají uzavírat sázky :-) 1. vadné čerpadlo a mazání, 2. nakřivo zbroušená lišta a řetěz, 3. nekompatibilní řezná souprava. Já bych sázel na 2, protže s tím dokázal řezat týden. Obávám se ale, že se pravdu nedozvíme. Každopádně... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Husqvarna 550xp podřezává, 15.11.2019 Souhlasím. Jen mě mate ta 2. lišta, která vydržela týden a 3. lišta, která vydržela několik dní. Někdy stačí nevyčištěná vodící drážka nebo mazací otvor. |
 |
|
 |
Motorová pila Husqvarna 550xp podřezává, 15.11.2019 No jo, to mě taky mate. Stejně jako těch zmíněných 20 let praxe... Mě v tom dotazu schází dost praktických informací. Kolik toho za ten týden nařezal? Kolik nádrží? Jaké dřevo? Jak často lištu rovná? Jak brousí řetěz? Nefunkční olejové čerpadlo přece... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Husqvarna 550xp podřezává, 14.11.2019 Všichni radí opravit čerpadlo. Stříká olej z lišty? Neměňte čerpadlo dokud neověřte že je opravdu vadné. Podle křivého řezu a "podřezávání" tipuji na křivý řetěz:
přiložte úhelník na bok lišty a změřte zda jsou vršky vodicí drážky kolmé na... celý příspěvek > |
 |