|
Příspěvky uživatele - 180.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Míchání hnojiv, 11.9.2019 Kristalon Zdravé rajče jsem právě zkoumala, protože ten "Aktivní vápník" mě zaujal a zjistila jsem, že se jedná o obyčejný ledek vápenatý. Vzhledem k tomu, že mám starší krystalické hnojivo na rajčata, tak se mi ho moc kupovat nechce a při případném... celý příspěvek > |  | Míchání hnojiv, 11.9.2019 S tímto názorem se rozhodně neztotožním.
1. Když něčemu nerozumím a zajímá mě to, snažím se o tom najít co nejvíc informací, abych tomu právě porozuměla. Vzdělávání je prospěšná věc.
2. Rozhodně si nemyslím, že ke hnojení rajčat vystačím se... celý příspěvek > |  |
|  | Míchání hnojiv, 11.9.2019 Někde jsem četla, že je dobré přidávat do kompostu popel ze dřeva (a poměrně hodně), aby se mu dodal fosfor, draslík a vápník, protože obsahuje především dusík. To je tedy blbost? Jaké má tedy zhruba složení takový běžný kompost z rostlinných... celý příspěvek > |  | Míchání hnojiv, 10.9.2019 Že je lepší hnojit dusíkem na začátku vegetace (v první půli) to vím, proto jak jsem psala nejsem moc nadšená z toho, že na černání rajčat je doporučovaný Wuxal kalcium, což je vlastně ledek vápenatý. Letos se mi právě černání na rajčatech objevilo,... celý příspěvek > |  | Míchání hnojiv, 10.9.2019 Jsem opravdu "chemicky nepolíbená", žádnou školu s chemickým zaměřením nemám a hektarové pole taky ne. Něco už jsem si ale o hnojivech přečetla, tak snad aspoň nějaké základy mám, zkušenosti zatím ne.
1. Dobře, na zálivku tedy raději nemíchat.... celý příspěvek > |  | Míchání hnojiv, 10.9.2019 Měla bych další dotazy ohledně míchání hnojiv, opět spíš na chemika (bohužel u minulého dotazu se žádný neozval, přestože podle starších diskuzí tu určitě jsou).
1. Lze míchat ledek vápenatý se síranem draselným? V některých tabulkách na netu je... celý příspěvek > |  | Popel a PK hnojiva, 7.9.2019 Kosti pálit opravdu nemíním, ale dřevěného popela mám pytel a že má trochu víc draslíku než fosforu mi nevadí, vápník taky ne. Hledám ale něco, co bude rychle účinkovat (proto to taky chci aplikovat zálivkou), a to zrovna výluh z popela asi... celý příspěvek > |  | Popel a PK hnojiva, 7.9.2019 Asi jsem na začátku zapomněla uvést, že to chci za rozumnou cenu. Kilo superfosfátu mě stálo 30 Kč - 17% P, 3 kg síranu draselného stovku - 50% K. Že když chci něco speciálního, že to bude trochu dražší, to jsem očekávala, ale P-13,K-14 - 250 ml za... celý příspěvek > |  | Popel a PK hnojiva, 7.9.2019 Ten PKsol by asi byl použitelný, akorát kromě Lovochemie jsem ho nikde prodávat nenašla a poslání za 160 Kč se trochu prodraží.
KH2PO4 jsem našla jako akvarijní hnojivo, ale pH 4.5, to si asi moc nepomůžu oproti rozpuštění běžně dostupného... celý příspěvek > |  | Popel a PK hnojiva, 4.9.2019 Potřebuji hnojivo s obsahem fosforu a draslíku (toho víc), bez dusíku a chloridů, s neutrálním pH, rozpustné ve vodě. Draslík získám snadno rozpuštěním síranu draselného, fosfor rozpuštěním superfosfátu (ten se mi tedy moc nerozpouští, ale snad... celý příspěvek > |  |
|  |
 |
|
|
|