|
Příspěvky uživatele - 113.117
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Loni sazená Williamsova - hodně kvete, 4.5.2016 Ešte jedna alternatíva, možno nebudete súhlasiť. Čo tak ostrihať to hneď teraz - skrátiť každý výhonok (budúce kostrové konáre). Dva v jednom - zradikalizuje sa (aj keď s oneskorením) povýsadbový rez a zároveň sa zbaví kvetov (tie sú prevažne na... celý příspěvek > |  | Loni sazená Williamsova - hodně kvete, 3.5.2016 Áno, s tým povýsadbovým rezom Ste mohli ísť KRAPET nižšie (krásny výraz pán Vysloužil, nemohol som odolať), ale táto hruška bude podľa mňa v pohode. Sám nerežem hrušky po výsadbe tak radikálne ako napr.broskyne, ale tu to naozaj mohlo byť o nejaké... celý příspěvek > |  |
|  | Loni sazená Williamsova - hodně kvete, 3.5.2016 Kvety odstrániť môžete, ale rozhodne to nie je nevyhnutné. Ak by ale vznikli životaschopné plôdiky, tak tie by som odstránil čo najskôr, a všetky. Na rodenie má dievčina ešte čas, teraz je dôležité vytvarovať korunu. Nech si šetrí sily na neskôr. |  | Pinova, 3.5.2016 Áno, ľudia sa vždy vynájdu, napokon nie sú to zlaté tehličky v trezore Národnej banky. A zakázané ovocie najviac láka... Tiež som ju nejedol, ale treba uznať že na pohľad vyzerá dobre. |  | Pinova, 2.5.2016 Pinovu by som nezatracoval, aj keď už som tu predtým písal že mi chuťovo nevyhovuje. Celkove to ale nie je zlé jablko. Naozaj "rodí ako besná", treba sa hrať s prebierkou, a nerastie bohvieako bujne, takže si vyžaduje viac agrotechnickej... celý příspěvek > |  | Je slivka Toptaste samoopelivá?, 1.5.2016 Mal som na mysli najmä tie ideologické veci, čítal som nedávno knižku spred niekoľkých desaťročí od sovietskeho autora, ktorú musel ako spoluautor či skôr korektor upraviť (radšej nemenovaný) slovenský ešte aktívny autor, boli to doslova... celý příspěvek > |  | Tomel pro republiku, 1.5.2016 Mám 2 stromy hurmikaki. Oba omrzli len čiastočne, jeden viac. Omrznutie bolo najmä od severu. Spálené boli len niektoré výhonky, aj to nie celé, ale asi 2/3 až 3/4 z ich dĺžky. Včera som spravil to, že som tieto spálené časti vystrihal nožnicami - až... celý příspěvek > |  | Je slivka Toptaste samoopelivá?, 1.5.2016 "A že to dnes není záruka pravdy..."
Tiež všetci vieme, že záruka pravdy to nebola ani v minulosti...
|  | Jarne mraziky 2016, 1.5.2016 Zhodou okolností mám tiež Veľkopavlovickú podobnej výšky, tiež u nás boli mrazy do mínus 4, tiež prežili 2/3 až 3/4 plodov (neprežili tie od severu). Nerobil som žiadne protimrazové opatrenia. Netvrdím že Vami popisovaný postup je neúčinný, ale aby... celý příspěvek > |  | Vysokokmen, 29.4.2016 Mám zopár stromov na M-26 a stálu oporu nepotrebujú, ale určite by bol vhodnejší podpník MM-106, ešte lepšie MM-111 alebo aj A-2. Otázky sú dve: 1. Či Witos na takýchto podpníkoch bude k dispozícii, 2. Ak nie a bude na M-26, či už... celý příspěvek > |  |
|  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 29.4.2016 Len maličká poznámka - nie v zlom. Výstavné jablká nesmú byť veľké - nadmerná veľkosť je vylučujúci faktor, také jablká komisia vyraďuje medzi prvými. Výstavné jablko má byť priemerne veľké, a najmä musí byť typického tvaru pre danú odrodu,... celý příspěvek > |  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 29.4.2016 Alternácii v rodivosti sa často nedá vyhnúť, aj keď spravíte dôkladnú prebierku. Z jabloní má u mňa sklon k striedavej rodivosti napr. Jonagored, ale aj Prima, Golden Del., Coxova reneta, Fuji,Merkur. Nehovoriac už o napríklad Boskoopskom, kde... celý příspěvek > |  | Rezistentne odrody meruňky proti mrtvici Alfons, Beta, Gama, 29.4.2016 Pripojím len svoj poznatok za roky praxe (mám 54 rokov) : Úplne bez chemickej ochrany sa ovocie v našich zemepisných šírkach pestovať nedá. Veľmi rád by som napísal niečo iné, ale nemá zmysel klamať. Myslím pritom pestovať tak, aby Ste mali... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 29.4.2016 Využime kauzu "Jarné mrazy 2016" aj odborne. Je to prírodný experiment, ktorý zažijeme párkrát za život. Väčšina z Vás má podrobné údaje o teplotách (ich minimách, trvaní), zanalyzujme si ktoré rastliny boli postihnuté úplne, ktoré čiastočne a ktoré... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Samozrejme, plný súhlas. Rešpektujem Váš názor, pokojne píšte, mne to neprekáža. Mimochodom, pán Vysloužil spravil presne to isté - teda písal o svojich pocitoch.
Už som sa tu (ne)raz o tom vyjadril: ak má niekto iný názor, neznamená to, že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|