Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 2.3.2021
2.3.21 Dnešní novinka je radostná i smutná zároveň. První plod Sofie 1 začal červenat a nebude trvat dlouho a bude plně vyzrálý. Jenže mám obavy, že to enormně brzké a velké nasazení plodů rostlina neutáhne. Ve srovnání s druhou Sofií, která kvetla i... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 2.3.2021
Nemám zkušenosti s trhanou sadbou, ale kořenového balu sazenice rajčat zbavuji tak, že jejich kořeny namočím do roztoku lignohumátu (dle návodu) i s balem, který se tím rozpustí a uvolní bez poškození kořenů a kořínky se narovnají. Na 2 - 3 hodiny. A... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 1.3.2021
CXB jsou na COB principu. Používáte tedy jeden 100W zdroj. Jak je to z chlazením? Vyžaduje přídavné chladiče? CXB ano. Osobně vidím v tomhle způsobu osvětlení jen jeden problém: pokrytí. A napadá mne, že by se to možná dalo řešit jako růstový stan.... celý příspěvek >
Kartáčování rajčatových sazenic, 28.2.2021
Jasně, pro Tvůj způsob pěstování je kompaktnost dost klíčová. Jenže Ty pěstuješ determinantní. Takový Mong. Karlik už se přece nedá nikam snížit. Takže je to spíš pro případ, kdyby ses rozhodl pro změnu, ne? Plně s Tebou souhlasím v tom, že nějaké... celý příspěvek >
Kartáčování rajčatových sazenic, 28.2.2021
Vladimíre, také jsem ten příspěvek četl, také mne ta rada překvapila. Thigmotropismus samozřejmě existuje, projevuje se i u mých domácích rajčat, která musím tak umně ohýbat, aby nebyla příliš vysoká. V ohybu stonek opravdu tloustne. Teď tedy vím... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 27.2.2021 Obsahuje fotku
27.2.21 Vyhrál jsem tu sázku: Nelinka už začala červenat. Na sklizeň to určitě ještě není, ale přece. Když se podíváte pozorně, jsou to tytéž plody, které jsem na fotce posílal posledně. Výsevní statistika: 17.2. výsev – dnes 25 z 28. Nevyšly 3... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 27.2.2021
Díky za odkaz. Rozbil jsem si jednu růstovou žárovku, takže budu muset hledat nějakou náhradu, ale asi až před příští sezónou. A spíš hledám zdroje s nižšími příkony, kvůli pokrytí. Dozvěděl jsem se o existenci LED čipů CXB 3590 včetně detailů.... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 26.2.2021
U těch mých 54W grow LED doporučovali výrobci vzdálenost 70 cm, ale prakticky jsem zjistil, že to klidně může být mnohem míň. A u těch slabších kolem 20 cm stačí, takže ta intenzita bude mnohem vyšší. 800lx není dost. Ty vaše jsou také kónické, že?... celý příspěvek >
Chilli u plotu - legální?, 25.2.2021
Myslím, že nejde až tak přímo o nebezpečí udušní vlivem extrémního obsahu kapsicinu, ale spíš o zdravotní následky u "pojídače". Ale ano, slyšel či četl jsem o lidech, kteří zemřeli po požití, ne přímo jen kousnutí, extrémně pálivých papriček. Tedy,... celý příspěvek >
Přesně. To jsou životu nebezpečné zbraně. To by snad ještě chtělo oplotit i uvnitř zahrady. Milan HP
To už je úplně jiné kafe, kdyby musel ten dotyčný přelézt plot. Ale asi bych tam k záhonu dal ještě cedulku s varováním. Jistota je jistota. Pak už by na vás nikdo právně nemohl. Jen tak pro zajímavost: kterou odrůdu pěstujete? Bhut Jolokia?Kolik... celý příspěvek >
S vysokou pravděpodobností tohle zákon v detailu neřeší vůbec. Z lidského hlediska bych to nikdy neudělal. Nechtěl bych mít nikoho na svědomí. Zákon pravděpodobně řeší obecný zákaz chování, které by mohlo ohrozit druhé. Pokud by se něco stalo a byla... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 24.2.2021
Evi, to je paráda.Tady je pořád na otužování moc zima a mlha. Ale to je mi stejně houby platné: v těch 12ti litrákách, které už jsou téměř plné, je to s mými zády neproveditelné. Navíc jsou tak bujné, že je ani z toho okna pořádně nevymotám. A dvě... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 24.2.2021
Zdenku, řekl bych, že Váš plán je fajn. Z loňské zkušenosti bych ale dal víc protiplísňáků. Měl jsem jich loni 13 ze 48 a k tome ještě 4 řízky a ke konci sezóny jsem litoval, že jsem jich nedal alespoň 20. Letos dávám 20 sazenic (nepočítám ty poprvé... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 24.2.2021
Evi, právě Sofie mne zajímá. Abych věděl, kdy se už můžu začít těšit. Jak provádíš to máčení v Savu? Mám nějaký protisavový blok v hlavě, Savo používám na dezinfekci nádob a tak, ředěné, a stejně to kouše do rukou. Jak moc ho ředíš? A čas... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika