|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2021, 27.3.2021 Semínky přímo v 13cm (skoro litr objemu) kelímcích jsem začínal. Ze 4 semínek - jedno na květináč - mi vyšlo jedno. 3 květináče plné substrátu nanic.
Je spousta návodů, jak naklíčit semínka. Na buničině, v Perlitu, v substrátu, v sadbovači,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 27.3.2021 Není třeba pravé listy trhat. Tím byste otevřel ránu pro případný vstup infekce. Zahrabte je i s nimi. Je šance, že i z nich budou růst kořeny, ale i v případě, že ne, je to bezpečnější. Může se ale stát, že vám pak ze země vyrazí zálistek.
Vaše... celý příspěvek > |  |
|  | Houby ve skleniku, 27.3.2021 A co takhle se spíš zbavit ředkviček a salátu a přesít je jinam a žampiony si nechat? Ne každý má to štěstí, že má čerstvé houby - jedlé houby - přímo ve skleníku.
Anebo ještě lépe, nechte ředkvičky i salát na místě a žampióny sbírejte. O pár... celý příspěvek > |  | Kartáčování rajčatových sazenic, 27.3.2021 V tom je právě ten problém: rozlišit, co na ně má větší vliv, zda dostatek světla či "hlazení". Já to tak odhaduju 80% světlo a ten zbytek kartáčování. Líp to budou vědět hladiči, kteří je pěstují jen v denním světle.
Milan HP |  | Rajčata 2021, 27.3.2021 Moc pěkná, Míro, duben jistí sklizeň.Jo, a vítej do klubu zimních pěstovačů.
Milan HP |  | Netkaná textilie či plastová folie?, 26.3.2021 Lído, díky.
Můžete mi prosím ještě poradit správnou tloušťku? Mám koupenou to nejslabší textilii 19g/metr čtvereční. Tou zamýšlím ochránit hlavně košťáloviny před nevítaným hmyzem. Bude to stačit tepelně?
Milan HP |  | Kartáčování rajčatových sazenic, 26.3.2021 Zkouším, či spíš to dělám už 14 dní na všech svých sazenicích z první várky, tedy těch, přesazených okolo 7.3. Je těžké odlišit vliv světla - převážně umělé bílé, 6500°K, cca 4000lx - a "hlazení" (protože já je hladím rukou, na kartáč či fén ani... celý příspěvek > |  | Netkaná textilie či plastová folie?, 26.3.2021 Je čas na výsev salátu (proto to zakládám tady), ředkviček, pro některé už i jiných plodin. Tam u mne nahoře je to všechno později.
Samozřejmě je musím přikrývat. A váhám, zda použít klasický igelit, případně polypropylénovou fólii, anebo... celý příspěvek > |  | Hlávkový salát, 26.3.2021 Dnes už je 26.3. To už je jich pár snědených, ne? Jsou fakt k "sežrání".
Milan HP |  | Křen, 24.3.2021 Kostky jsou vrženy, křen v zemi (už částečně vyschlý díky ČP). Ona ta moje lokalita není tak úplně suchá, léta tam ten křen rostl bez jakékoliv péče a spíš překážel. Něco se změnilo. Ale dám vědět, jak to dopadá.
Milan HP |  |
|  | Rajčata 2021, 24.3.2021 Evi, paráda. Slečna Daisy je žádoucí.
Asi neuškodí, když se budu opakovat: nemáš konkurenci. Jak Ty to jen děláš?
Milan |  | Rajčata z obchodu - zajíc v pytli, 24.3.2021 Situace na trhu - tedy i v supermarketech - je trochu jiná než, řekněme, před 10 lety. V poslední době se objevily české (ale nejen) firmy, které se specializují na zimní hydroponické pěstování opravdu chutných, většinou cherry nebo cocktail rajčat v... celý příspěvek > |  | Rajčata v kyblících, 24.3.2021 Myslíte plastové květináče po 20Kč? Před kolika lety? Dneska stojí ten nejjednodušší plastový dvanáctilitrák spíš tak do 40 Kč. Rozhodně přes 30. Ale možná ve velkých počtech je výsledná cena taková, jak uvádíte. Jenže nejsem velkopěstitel. Potřebuji... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 24.3.2021 24.3.21 Nejnovější zpráva je, že Arctic Rose také zahájila červenání plodu. Zatím jen jednoho, ale přece. A z Tomato Berry už jsem sklidil 5 rajčat. Edema je tedy nijak závažně nepoškodila. Pátral jsem také po intumescenci a dozvěděl se, že to nejsou... celý příspěvek > |  | Rajčata v kyblících, 24.3.2021 Evi, takže jsem si to blbě zapamatoval, ach jo. Vidíš, že Ti nelžu o své paměti, ba dokonce ani moc nepřeháním.
Tímto se omlouvám za špatný tip.
Milan HP |  |
 |
|
|
|