|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Výsev neúspěchy, 4.4.2021 Přesně. Vůbec v pěstování se každý nejspíš drží toho, co mu funguje. A změny se hledají, až když to nějak hapruje. Vím o tom své. Ale zase není na škodu se o tom pěkně pohádat.
Milan HP |  | Rajčata 2021, 4.4.2021 Evi, díky za přání. A samozřejmě přeju Tobě a i všem ostatním radost nejen o Velikonocích.
Ta rajčata jsou nádherná a moc pěkně naaranžovaná. Musela sis s tím vyhrát. Na to už já nemám sicflajš, takže to jíme hned po utržení. Manželce nechutnají... celý příspěvek > |  |
|  | Výsev neúspěchy, 3.4.2021 Vladimíre, díky za "sprdunk". Na druhou stranu si ale říkám, že kdyby nebylo mého "pochybovačného" příspěvku, tyhle Tvoje užitečné rady by nejspíš nespatřily světlo světa.
Dobrá, je to věky ověřená metoda, pochybovat netřeba. Má to jeden háček:... celý příspěvek > |  | Výsev neúspěchy, 2.4.2021 Stanislawe (opravdu tam máte dvojité W?), s tím máčením mám problém. Názory se liší, takže se uchyluji k logice. Není pochyb, že semínka nabobtnají, ale pokud budou v zavlaženém substrátu, stane se to samé. U semínek, která jsou mrňavá, je to výhoda,... celý příspěvek > |  | Výsev neúspěchy, 1.4.2021  Nižší teploty po vyklíčení jsou nutné. Ale pro vyklíčení rozhodně fungují teploty vyšší. Je nutné je hlídat, jakmile vystrčí děložní lístky, přenést do chladu. Z tohoto hlediska je snazší je mít po jednom semínku v jednotlivých kelímcích, případně... celý příspěvek > |  | Výsev neúspěchy, 31.3.2021 Lído, a jak teplo je na tom kuchyňském parapetu? Je pod ním topení?
Milan HP |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 31.3.2021  31.3.21 Tak, rajčatové sazenice první várky jsou v balkonovníku. Asi si užily dost šoku, protože teploměr mi tam naměřil přes odpoledne i 34°C (ale svítilo na něj slunce) i když byl balkonovník totálně otevřený. Zastínil jsem je celkem hustou... celý příspěvek > |  | Výsev neúspěchy, 31.3.2021 Problém je nejspíš v teplotě. Papriky optimálně klíčí při 27°C, 18°C je pro ně naprosto nedostatečné. Rajčata nejrychleji klíčí při 22 - 24°C. Při 18°C jim to trvá mnohem déle, což dává příležitost plísni, aby se chytla na povrchu substrátu. Tohle... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 29.3.2021 29.3.21 V sobotu mne čekalo překvapení: objevil jsem, co skrýval Mongolskij Karlik úplně dole v květináči pod „sukní“: krásný zralý plod (je tam ještě jeden, ale ne tak zralý) o váze 110 g. MK je filuta, nechce svou úrodu vydat. Takže jsem odebral... celý příspěvek > |  | Netkaná textilie či plastová folie?, 28.3.2021 Lído, můj plán je to položit na oblouky, ne přímo na rostliny. Prostě vytvořit tunel.
Díky, moc jste mi pomohla.
Milan HP |  |
|  | Kdy pikyrujete rajcata?, 28.3.2021 Waltře, tedy až na to, že vlastně nepikýruju v pravém slova smyslu, protože používám sadbovník po jednom semínku v substrátu, naprosto souhlasím. V tom stádiu, které je na vašem snímku, nejlépe po přesazení prosperují, a to i když jim nějaký ten... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 28.3.2021 Kvarku, 22°C je stále ještě teplota, při které se vám budou vytahovat. Zkuste tedy kombinaci: přes den na okně a když se setmí, dejte jim cca 3 hodinky světla navíc v grow boxu a na noc zase na okno. Předpokládám, že jich nemáte zase až tak moc. Mám... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 28.3.2021 Peníze nejsou nic jiného než nástroj k řešení problémů. Ale možná, že jsem se špatně vyjádřil:
Kvarku, to nové klíčení neprovádějte v růstovém stanu. Předtím, než vystrčí děložní lístky je nechte na teplém, klidně i tmavém místě (24°C). Pak je... celý příspěvek > |  | Houby ve skleniku, 28.3.2021 Na obrázku to není až tak dobře vidět, ale má to růžové čárky zespoda, což je poznávací znak žampionu. Pro jistotu zajděte za někým, kdo se vyzná v houbách, aby vám to potvrdil. Dělat to na dálku není spolehlivé.
Milan HP |  | Rajčata 2021, 27.3.2021 S těmi oporami jsem měl kliku: hned vedle nás je grow shop, kde prodávají metrové bambusové stvoly po pětikačce. Je to ideálně lehké, hnije to mnohem pomaleji než dřevo, dá se to nastavovat kolíčky v dutině.
A moje nová zkušenost je, že i... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|