|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 27.4.2021 Mičurine, když jsem děkoval za ty fotky, myslel jsem to smrtelně vážně. Hned jsem si je stáhl a poslal kámošovi. Mluvili jsme spolu po telefonu a já mu je nebyl schopen dostatečně dobře popsat.
Jsou to fakt zatraceně užitečný věcičky.
Milan... celý příspěvek > |  | Prevence plísně rajčata - vliv na papriky, 27.4.2021 Chápu to dobře, že jste je takto postřikoval proti plísni bramborové? A pomohlo to? Nebo máte na mysli postřik proti plísni na substrátu?
1,5% roztok peroxidu vodíku není podle mne nic proti ničemu. Tedy lze použít, ovšem jeho efekt je velice... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 27.4.2021 Houbičkou namočenou do francovky. Odchyt padlých mšic ve dvou houbičkách na nádobí na povrchu substrátu. Papír se neosvědčil, tam se jim leze příliš dobře, takže se někdy rychle a nepozorovaně vrátí. K dokonalosti to má daleko, ale dáváme tomu oba... celý příspěvek > |  | Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 26.4.2021 Tak jsem zase neobjevil Ameriku. Dobrá, ale přišel jsem na to sám, takže je to alespoň "znovuobjevení".
Díky za ty fotky. Když jsem je nedávno popisoval kamarádovi, nevěděl, o čem mluvím.
Milan HP |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 26.4.2021 26.4. Přišel mne po delší době (zaviněné covidem) navštívit vnouček. Rajčata miluje, nejvíc ta malá jako jednohubky. Tak jsem mu posbíral zralé Nelinky a Tomato Berry. Nebylo jich moc, 20 dkg max, ale ta záře v jeho očích sama o sobě ospravedlňuje... celý příspěvek > |  | Víceleté pěstování rajčat, 26.4.2021 Gratuluju Tvé Vilmě. Kdy bude mít 3 narozeniny? Vlastně už měla v únoru, ne?
Zkoušel jsem "rajčatový strom", zkoušel jsem i řízky. A vždycky jsem narazil na tentýž problém: jak je udržet zdravé a bez škůdců přes zimu bez chemie - přes chemii u... celý příspěvek > |  | Sazenice rajčat - žloutnou listy, 26.4.2021 Souhlasím s Walterem, tedy přihnojit. Substráty bývají někdy "podvyživené". A pro jistotu bych je ještě s odstupem zalil lignohumátem podle návodu. To pro případ, že hůř přijímají stopové prvky, především kovy (Mg, Fe, Mn, Zn). Je tu ještě jedna... celý příspěvek > |  | Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 25.4.2021 Ahoj Mimmo, či spíš Jardo?, ne neboj, o meruňkách to nebude. Ale ta diskuze je zajímavá i z hlediska fyziky: zdroje a přenášení tepla, zábrana úniku. Ale ani do toho se nepustím.
Mám ale jednu prakticky ověřenou zkušenost se spolehlivými, větru... celý příspěvek > |  | Sazenice rajčat - žloutnou listy, 24.4.2021 Tohle vypadá spíš na fyziologickou chlorózu, tedy něčeho nedostatek či naopak přebytek. Jenže těch příčin může být mnoho. Osobně bych tipoval problém s živinami. Pokud by to tak bylo, postřik jakýmikoliv -cidy by nejspíš jen uškodil - mladé rostlinky... celý příspěvek > |  | Paprika nasadila květy - je to brzy?, 23.4.2021 Zlatá slova: nechme Matku Přírodu co nejvíc napokoji. Ne, že by se to dalo úplně, ale všeho s mírou. Když jí do toho kecáme moc, většinou si spíš škodíme. A jí ještě víc.
Milan HP |  |
|  | Výsadba foliovník, 22.4.2021 Letos je to mnohem lepší než loni: počasí je tak studené, že to ani nikoho moc neláká sázet do studené půdy. Loni byl duben velice lákavý a Leďáci pak praštili. A to věštění z křišťálové koule je taky snazší, protože ten trend se téměř trvalý. Asi se... celý příspěvek > |  | Paprika nasadila květy - je to brzy?, 21.4.2021 Mšice nechovám, jen se jich nemůžu zbavit.
Milan HP |  | Paprika nasadila květy - je to brzy?, 21.4.2021 Markéto, vidím, že Vaše otázka zůstala bez odpovědi. Nejsem paprikář, ale pěstuju je také. Takže Vám jen řeknu, čím se řídím já, což není zrovna obecná moudrost.
Tedy: nechávám Matku Přírodu dělat, co umí. Všiml jsem si, že rostliny, ať už... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.4.2021 16.4.21 Zítra jdou ven, alespoň některé. Tedy moje velké plodící – ne všechny, jedna Arctic Rose odmítla plodit – na balkón. Udělal jsem si tam forichtung, takže je budu moci přikrýt netkanou. Ty, co ještě dozrávají, nechám zatím uvnitř. Sklízím... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 15.4.2021 Potvrzuji vaši zkušenost s řízky, tedy klony. Byl jsem sice trpělivější a nevyhodil je včas, ale jen ke své škodě. Ano, také jsem chtěl zachovat Mountain Magiky. Jenže jsem tím nakazil i nové sazenice a i když to přežily, ta sezóna nebyla úplně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|