|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 7.5.2021 To všechno se může přihodit. Zatím bych to ale na sopky nesváděl. Na Islandu je jedna, která vážně hrozí, ale zatím se naplno neprojevila.
Jo, správně: může být hůř, skoro(?) kdykoliv. Tak to nezakřikněme svými "nářky".
Milan HP |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 7.5.2021 No a teď si zvažte ta pozitiva. Za počáteční rok se naučíte víc než někteří za 5 i víc let. Nestojí to za to?
Milan HP |  |
|  | Rajčata 2021, 7.5.2021 Vladimíre, tohle je, no, nechci přímo říct nápad století, ale otevřená cesta pro nás oba. A jak jsem praktický, hned mi to šrotuje. To by pro mne znamenalo ještě dřívější výsev a pro Tebe také. Tohle stojí za podrobnější "nápadník". A ty "matky" by... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 7.5.2021 Neviděl bych to tak odevzdaně. Člověk je přizpůsobivý a vynalézavý tvor. A tak máme k dispozici opatření, která sice nejsou všelékem, ale můžou pomoct. Rozhodně nejsme "bezbranní". A když se smíříme s tím, že prostě někdy to totálně nevyjde a toho... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 7.5.2021 S radostí kvituji, že zkušení borci jsou připraveni na všechno - no, tedy skoro všechno. Žádná ironie: podle toho se poznají.
Milan HP |  | Rajčata 2021, 7.5.2021 Vladimíre, průměry jsou dobré pro nás, že víme, co se asi tak dá očekávat. Jenže rajčatům jsou, no, jak to říct slušně, u zádele. Pro ty je rozhodující tady a teď. Ona sice téměř jistě přežijí, ale nesplní mé zadání: brzkou a dlouhou... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 7.5.2021 Flipe, jenže příští rok může být úplně jiný a dokonce se může stát, že budeme mít problémy s příliš vysokými teplotami. Tedy skleníkáři, u mne tam nahoře venku to nejspíš nehrozí. Je dobré mít "na skladě" řešení pro víc situací.
Milan HP |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 7.5.2021 Vladimíre, Ty je ale pěstuješ v netkance, pokud si pamatuju z obrázků. Což znamená, že prohřátí půdy proběhne jaksi automaticky, pokud je počasí alespoň trochu vlídné. Pro mne je tohle první rok, kdy musím tohle řešit. A chci to udělat co... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 7.5.2021 Lído, já určitě počkám. Jenže dlouhodobá předpověď pro mou zahradu říká, že po těch 3 teplých dnech (ne, po, út) se denní teploty budou pohybovat tam nahoře mezi 10 a 13°C a noční mezi 4 a 7°C. A to až do 20.5. Takže to prohřátí nebude mít dlouhé... celý příspěvek > |  | Projekt chytrého skleníku, 7.5.2021 Jalapeno, mne napadá pár dalších faktorů: teplota půdy, pH půdy, stav prohnojení, pohyb vzduch, případně obsah kyslíku. Jenže si to představuju v reálu a docházím k závěru, že počítačově by to všechno asi šlo vyřešit. Centrální mozek toho skleníku je... celý příspěvek > |  |
|  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 6.5.2021 Tak jsem si koupil teploměr použitelný na měření teploty půdy. Asi jsem to neměl dělat. Protože jsem se začal zajímat o to, kdy už je vhodné vysadit rajčata, ale i papriky, do volné půdy. Po přečtení několika článků jsem nabyl dojmu, že letos to bude... celý příspěvek > |  | Výsadba foliovník, 5.5.2021 A nosná konstrukce je ocelová nemo z jiného materiálu?
Tepelnými mosty jsem nemyslel škvíry, ale teplovodivé materiály (především kovy), které spojují interiér s exteriérem. Za běžných podmínek nejsou moc důležité, ale pokud nastane po chladném a... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 5.5.2021 Myslím si, že základní předpoklad pro nižší teplotu u země je relativní nehybnost vzduchu. Vítr, byť jen slabý, tenhle efekt přinejmenším oslabuje. Nedovolí totiž studenému vzduchu se usadit u země.
Vítr ale na druhou stranu odebírá půdě nejen... celý příspěvek > |  | Výsadba foliovník, 4.5.2021 Obo, to vůbec není špatný nápad. Zaměřte ji ale spíš na rajčata a papriky, salát i ostatní zelenina porostou i v těchle teplotách, zvlášť v "makroloníku".
A nebylo by marné to vztáhnout k teplotám půdy, případně k teplotám při zemi. To by mohlo... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 4.5.2021 Dnes jsem měřil teplotu půdy ve 20 cm. Nic povzbuzujícího: 7,4°C. To stále není na pohodlný růst. Takže další odklad. Xakru, dokdy ještě?
Milan HP |  |
 |
|
|
|