Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 7.5.2021
To všechno se může přihodit. Zatím bych to ale na sopky nesváděl. Na Islandu je jedna, která vážně hrozí, ale zatím se naplno neprojevila. Jo, správně: může být hůř, skoro(?) kdykoliv. Tak to nezakřikněme svými "nářky". Milan HP
No a teď si zvažte ta pozitiva. Za počáteční rok se naučíte víc než někteří za 5 i víc let. Nestojí to za to? Milan HP
Rajčata 2021, 7.5.2021
Vladimíre, tohle je, no, nechci přímo říct nápad století, ale otevřená cesta pro nás oba. A jak jsem praktický, hned mi to šrotuje. To by pro mne znamenalo ještě dřívější výsev a pro Tebe také. Tohle stojí za podrobnější "nápadník". A ty "matky" by... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 7.5.2021
Neviděl bych to tak odevzdaně. Člověk je přizpůsobivý a vynalézavý tvor. A tak máme k dispozici opatření, která sice nejsou všelékem, ale můžou pomoct. Rozhodně nejsme "bezbranní". A když se smíříme s tím, že prostě někdy to totálně nevyjde a toho... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 7.5.2021
S radostí kvituji, že zkušení borci jsou připraveni na všechno - no, tedy skoro všechno. Žádná ironie: podle toho se poznají. Milan HP
Rajčata 2021, 7.5.2021
Vladimíre, průměry jsou dobré pro nás, že víme, co se asi tak dá očekávat. Jenže rajčatům jsou, no, jak to říct slušně, u zádele. Pro ty je rozhodující tady a teď. Ona sice téměř jistě přežijí, ale nesplní mé zadání: brzkou a dlouhou... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 7.5.2021
Flipe, jenže příští rok může být úplně jiný a dokonce se může stát, že budeme mít problémy s příliš vysokými teplotami. Tedy skleníkáři, u mne tam nahoře venku to nejspíš nehrozí. Je dobré mít "na skladě" řešení pro víc situací. Milan HP
Vladimíre, Ty je ale pěstuješ v netkance, pokud si pamatuju z obrázků. Což znamená, že prohřátí půdy proběhne jaksi automaticky, pokud je počasí alespoň trochu vlídné. Pro mne je tohle první rok, kdy musím tohle řešit. A chci to udělat co... celý příspěvek >
Lído, já určitě počkám. Jenže dlouhodobá předpověď pro mou zahradu říká, že po těch 3 teplých dnech (ne, po, út) se denní teploty budou pohybovat tam nahoře mezi 10 a 13°C a noční mezi 4 a 7°C. A to až do 20.5. Takže to prohřátí nebude mít dlouhé... celý příspěvek >
Projekt chytrého skleníku, 7.5.2021
Jalapeno, mne napadá pár dalších faktorů: teplota půdy, pH půdy, stav prohnojení, pohyb vzduch, případně obsah kyslíku. Jenže si to představuju v reálu a docházím k závěru, že počítačově by to všechno asi šlo vyřešit. Centrální mozek toho skleníku je... celý příspěvek >
Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 6.5.2021
Tak jsem si koupil teploměr použitelný na měření teploty půdy. Asi jsem to neměl dělat. Protože jsem se začal zajímat o to, kdy už je vhodné vysadit rajčata, ale i papriky, do volné půdy. Po přečtení několika článků jsem nabyl dojmu, že letos to bude... celý příspěvek >
Výsadba foliovník, 5.5.2021
A nosná konstrukce je ocelová nemo z jiného materiálu? Tepelnými mosty jsem nemyslel škvíry, ale teplovodivé materiály (především kovy), které spojují interiér s exteriérem. Za běžných podmínek nejsou moc důležité, ale pokud nastane po chladném a... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 5.5.2021
Myslím si, že základní předpoklad pro nižší teplotu u země je relativní nehybnost vzduchu. Vítr, byť jen slabý, tenhle efekt přinejmenším oslabuje. Nedovolí totiž studenému vzduchu se usadit u země. Vítr ale na druhou stranu odebírá půdě nejen... celý příspěvek >
Výsadba foliovník, 4.5.2021
Obo, to vůbec není špatný nápad. Zaměřte ji ale spíš na rajčata a papriky, salát i ostatní zelenina porostou i v těchle teplotách, zvlášť v "makroloníku". A nebylo by marné to vztáhnout k teplotám půdy, případně k teplotám při zemi. To by mohlo... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 4.5.2021
Dnes jsem měřil teplotu půdy ve 20 cm. Nic povzbuzujícího: 7,4°C. To stále není na pohodlný růst. Takže další odklad. Xakru, dokdy ještě? Milan HP
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika