 |
Mělnické nakladačky - stará odrůda, 13.2.2020 U nás není zvykem mezi pěstiteli GRIN využívat, oproti např USA, kde je to běžná věc. Ukazuje to na rozdíly ve společnosti, kdy u nás instituce fungují víceméně samy pro sebe, zatímco v USA je silný ten narativ, že veřejné instituce existují z vůle... celý příspěvek > |
 |
Mělnické nakladačky - stará odrůda, 12.2.2020 Zkuste VURV GRIN, třeba je budou mít. |
 |
|
 |
Semena česneku 2020, 10.2.2020  Ivan se zdá být odolnější |
 |
Semena česneku 2020, 10.2.2020  Havran ukazuje svoji známou náchylnost ke žloutnutí špiček listů jako reakci na vnější stres. V tomto případě šlo o přenesení několika kytek dovnitř k přirychlení na okně. Začal žloutnout a chvíli nevypadal nic moc, aby pak během 3 dní rychle... celý příspěvek > |
 |
Semena česneku 2020, 1.2.2020  Přikládám to srovnání |
 |
Česnek 2019/2020, 1.2.2020 Pokud jste jej měl uskladněný v chladu a stihl vernalizaci, tak jste nezmeškal vůbec nic. |
 |
Česnek 2019/2020, 1.2.2020 Tak jak to komu už raší? |
 |
Semena česneku 2020, 1.2.2020  Mírný náskok ve vegetační sezóně. Většina rostlin ve stadiu 2-4 listů. |
 |
Získaní odkopku z koruny, 29.1.2020 Říká se tomu vzdušné hřížení. Naříznete letorost v místě, kde chcete, aby pustil kořeny. Ošetříte stimulátorem a kolem uděláte takovou jitrnicui -igelitový obal a uvnitř rašelinu okolo naříznutí větve.
K použití je to nejvíc na různé keře, kde je... celý příspěvek > |
 |
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020 Nevím, co jsem netrefil, představa, že vám v horkém kompostu bují mikrobiální život je přinejlepším nereálná. Ta zelenina by se Vám taky zkazila až po vychladnutí.
Co jsem zde napsal je pravda. |
 |
|
 |
Šlechtění jahod, 26.1.2020 Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo zkoušel pěstovat zahradní jahody ze semen, případně je trochu šlechtit. |
 |
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020 Ony ty oxidázy jsou v každé rostlině. V tabáku je jejich působení hodně spojeno s praxí - postupem zpracování. Proč tedy asi myslíte, že tu furt melu o tabáku? Protože pro trávu platí to samé.
Kdyby ubiquitní bakterie přežívaly vysoké teploty,... celý příspěvek > |
 |
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020 Ano, v horkých pramenech se vyskytují bakterie, které přežijí i teplotu srážení bílkovin. Ale myslím, že ty bychom v kompostu marně hledali. Působení mikroorganismů a enzymů se často zaměňuje, tak bych mimo odborná pojednání nehledal tyto jemnosti. I... celý příspěvek > |
 |
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020 Pokud se tráva rozehřeje na teplotu, kdy se v ní uvaří vejce, tak to opravdu nedějají mikroorganismy (mléko se pasterizuje na asi 62°C, už nižší teploty většině mikroorganizmů brání v růstu).
Teprve po vyhasnutí té první enzymatické reakce se poustí... celý příspěvek > |
 |
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020 Co Vám, madam, vadí na tom, co si kdo na svém dělá se svojí biomasou? Za sebe, pokud mě něco dráždí, tak tam nelezu a nečtu to. Doporučuji tento recept na domácí bokashi:
Biomasu z Brassica oleracea var capitata jemně rozmělníme např pomocí... celý příspěvek > |
 |