|
výběr profi křovinořezu, 12.9.2008 O vibracích a křovinořezech se toho napsalo dost například tady.
https://www.zahrada.cz/forum/mala-mechanizace/jaky-si-vybrat-spolehlivy-krovinorez-pro-maly-les-35479/?kotva=jaky-si-vybrat-spolehlivy-krovinorez-pro-maly-les-38275
On je trochu... celý příspěvek > |
 |
výběr profi křovinořezu, 12.9.2008 ať se kvalita a Mountfield moc nesnáší, tak křováky Oleomak se povedli (narozdíl od pil) známej měl tuším 745 ku v práci. Střídali se na tom denně tři lidi při sekání sjezdovek. (dva odpočívali, třetí sekal) a za 4 roky ho neutahali ale stejně bych... celý příspěvek > |
 |
|
 |
výběr profi křovinořezu, 12.9.2008 Jsou to všechno profi stroje a i kdyby jste měl louky hodně velké, tak ty stroje neutaháte. Hodně tu záleží, kterou značku preferujete. Sázka na jistotu je Stihl (jsou ale nejdražší). Osobně mám FS350 je těžce zkoušený, půjčuje si ho celá... celý příspěvek > |
 |
sekačka ABG 480, 11.9.2008  tak už mi taky blbne pojezd. Sice je to v záruce, ale já už jsem to rozdělal. Je to ten systém, jak se tu psalo: hřídel- na konci kolmo provrtaná a v otvoru je ocelový kolíček o průměru 5mm. Ten má zapadat do ozubeného kolečka (na obr. č 67) a... celý příspěvek > |
 |
Elektrická řetězová pila, 11.9.2008 Zdravím vespolek, jaký máte názor na elektrickou motorovou pilu Dolmar ES-38A?Uvažuju u ní na řezání okolo baráku. V jednom nejmenovaném hobysupermarketu ji mají i s náhradním řetězem za 2790 kč i s náhradním řetězem. |
 |
elektrická řetězová pila, 9.9.2008 Překvapilo mě, že se Dolmar prodává v supermárketu, ale v hornbach je teď Dolmar ES 38 i s náhradním řetězem za 2790kč. O té pile nic nevím, ale asi bude dobrá. |
 |
strom do dvora, 2.9.2008  S tím místem máte pravdu. Je to navíc dost daleko od plotu. Na fotkách nejsou všechny smrčky, je jich tam ještě víc. Když už to tam je, tak bych to tam ale nechal. Ten barák je dost na kraji vesnice, tak to bude snad sloužit jako větrolam. Šlo by... celý příspěvek > |
 |
strom do dvora, 2.9.2008 díky za odpověď. Ješte jsem se chtěl zeptat, jestli můžu smrčkům v růstu nějak pomoct? Prý už jich dost uschlo a jsou místo ních nové. Nějaké hnojivo, nebo prostředek pro kyselejší půdu by nepomohl? |
 |
Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 29.8.2008 To jsou cené informace. Myslím, že už tento týden chce pilu ps500 objednávat. Stejně bych mu nejraději doporučil elektrického dolmara a za ušetřené peníze ať koupí štípačku dřeva. Na Těch pár klád, co mu přivezou až na zahradu je benzínová zbytečná.... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 29.8.2008 mluvil jsem se zadavatelem tohoto příspěvku. teď už zvažuje jen dostupnost servisu ve svém okolí. Co když přinese Dolmara do Husqvarny na opravu? Nemyslím na záruční, ale třeba po pěti letch např. na vyčištění karburátoru?
Já mám jedinou zkušenost,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Křovinořez Tarus, uniká olej, 27.8.2008 už od pohledu ten olej musel projít spalovacím procesem. rozhodně to není barva husqvarna oleje po vypaření benzínu. Jirka |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 27.8.2008 Dal jsem nový řetěz, vyměním tedy i lištu. Novou už mám. Stará lišta byla zmrvená, už když jsem pilu dostal. |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 27.8.2008 Na své staré Dolmar 111 jsme zjistil nestejnoměrně ojetou řetězovou lištu.
v místě, kde na ni doseda řetěz je pravá strana vyšší než levá. Řetěz tudíž sedí křivo a pila řeže "do oblouku" dá se vyšší strana zabrousit, nebo nutno vyměnit lištu? |
 |
Křovinořez Tarus, uniká olej, 26.8.2008 omlouvám se, přehlídl jsem po 4 hodinách. není nad to být zaregistrovaný a moci si po sobě opravit překlepy. Nebyl v křováku pro transport přes moře nějaký konzervační tuk? |
 |
Křovinořez Tarus, uniká olej, 26.8.2008 po kolika hodinách prace je křovák takto zasratý?no a jak jste jinak s křovinořezem spokojený? můžete křovák výkonově srovnat s nějakým značkovým? 2,8 koně za 3700kč??? |
 |