Příspěvky uživatele - 244.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Moniliový úžeh peckovin 2019, 24.3.2019
Signum včera.Rozkvetlá je z větší části jen Maďarská, pár kětů je na V-Péčku, jinak sem tam něco.Systémové Signum proniká do rostliny i přes né zcela rozvinuté květy a přes lenticely a pak je rozváděn roslinými pletivy po celém stromu.Takže plýtvat... celý příspěvek >
Kadeřavost - postřik dnes?, 24.3.2019 Obsahuje fotku
Lupu Petře nepotřebovam.Červené špičky listů všech peckovin je reakce na ostré jarní slunce.Stříkal jsem obráceně Champion, Sulka a včera společně s meruňkama Signum.Pan jirlan má ty větvičky ve váze, něco jako "velikonoční barborky"
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 24.3.2019
Hálčivec švestkový mě až tak netrápí, působí jen nepatrné škody, to hálčivec višňový to je jiný level.Dokáže zlikvidovat veškéré přírůstky v daném roce, způsobuje metlovitost výhonu, pokud se ho nepodaří podchytit, tak je rok v prde..!V posledních... celý příspěvek >
Crvena Ranka, 22.3.2019 Obsahuje fotku
Královna srbských slivek na výrobu slivovice (rakije).Jedna z nejstarších balkánských odrůd, donedávna téměř zapomenutá.Znovu objevená byla nedávno ve středním Srbsku, v gledičských horách v okolí vesnice Rakija v nadmořskévýšce nad 500 metrů.Znovu... celý příspěvek >
Rozkvétání 2019, 20.3.2019 Obsahuje fotku
Střední poloha a střední poloha je "setsakramenský" rozdíl.Dnes vykvetlo prvních pár květů v koruně Maďarské, ostatní odrůdy jsou nastartované a o víkendu rozkvete zbytek.
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 19.3.2019 Obsahuje fotku
Chybička se vloudila, správně to je baktérie Xanthomonas campestris.
Meruňka Marlen, 19.3.2019 Obsahuje fotku
Zas jedná vychválená odrůda, v pomolgijích uváděné střední plodnosti nedosahuje ani náhodou.Kvete zároveň s VP a ne až po ní, mrazuodolnost je nižší než u VP a chuťově taky za "Vé-pečkem" značně pokulhává.
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 19.3.2019
Pupeny Petře zmrzlé nebudou,-7°C v únoru musí ustát i ty největší citlivky.U Big-redu bych to viděl tak že jsou živé, jen je stromek nestačil vyživit.Vpřípadě zmrznutí těch nalitých můžou posloužit jako náhradní. U Aurory vypadají jako mrtvé.Příčinou... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 17.3.2019
Mám v zásobě Calypso s datem použitelnosti květn 2021,přeci jej nevyhodím!
Signum proti chrastovitosti a hrdzi, 14.3.2019
Proti monilióze zasahuju při rozvinutí prvních pár květů, systémový Signum by měl působit cca 14 dnů.Po odkvětu použiju Horizon.
Duranzia zo skolky alebo zo "starej slivky", 12.3.2019
Durancii jsem jako podnož nezkoušel.Zpozdit dozrávání "umí" myrobalán, naopak urychlit St. Julien.
Duranzia zo skolky alebo zo , 12.3.2019
Durancie se řadí mezi slívy.Byla sem dovezená z Balkánu (Sedmihradska) začátkem 15 století.Stromy slív se snadno rozlišují od ostatních slivoní tím, že mají slabší často kompaktní růst, menší a téměř elipčité listy, jejichž okraje jsou jemně... celý příspěvek >
Postřik proti puchrovitosti 2019, 11.3.2019 Obsahuje fotku
Proti puchrovitosti jsem ošetřoval v sobotu, mědí se dá stříkat až do začátku rašení, později připadá v úvahu už jen organika (Syllit, Dithane),postupovat stejně jako u kadeřavosti broskvoní.
Kvas z mirabelek, 10.3.2019 Obsahuje fotku
Na obrázku určitě není Mirabelka Nancyská ta má menší a podlouhlejší listy.
Rozkvétání 2019, 10.3.2019
Ano je.
Další diskuze:  16171819  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika