|
Příspěvky uživatele - 167.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 21.5.2017 To pak nechápu, ošetřoval jsem proti monílii celkem 3x a přece to schytala. |  | Proč pupeny neraší, 21.5.2017 Přihrnuté byly cca 30cm, to by snad mělo stačit.
Ještě bych se vrátil k těm hlavám, které znovu pouští od země. Vypadá že na novém výhonu bude květenství. Kdy se takového květenství zbavit, abyzbytečně nevysilovalo růst nového kmínku? |  |
|  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 21.5.2017  Mohli by jste mi poradit, jestli se jedná o monilii?
Jedná se o meruňku Bergeron na podnoži Brompton
Posledních pár dnů pozoruji vadnutí lístů na šech listech meruňky.
Děkuji katoo
|  | Proč pupeny neraší, 18.5.2017  Je to katastrofa, z loni 7 vysázených Cabernet cortis měly na jaře všechny přes 130cm a síla min. 8mm, při řezu všechno zelené a slzelo. Nyní to zaschlo až do cca 60cm výšky kmínku, očka pouštní u země. Co radíte s takovou hlavou udělat? Nechat jedno... celý příspěvek > |  | Postřik na pilatku, 16.5.2017 U nás švestky teprve odkvétají, opadávají okvětní lístky. To je už pozdě na pilatky? |  | Sazenice revy stolni, 16.5.2017 Zdravím vinaře,
bohužel mi nevyšla jedna objednávka a narychlo hledám, kde sehnat sazenice odrůd Rošfor, Prezent, Belyj Kokl, a Garold.
Děkuji, katoo. |  | Postřik na pilatku, 16.5.2017 Včera večer jsem stříkal Spintorem, za 3 hodiny začalo pršet. Opakovat postřik znova?
|  | Postřik na pilatku, 14.5.2017 Mám koupený Spintor 6ml, jaké množství vody použít? Na obaleče jablečného udávají 10L vody na 6ml spintou.
A aplikovat až opadne 80% okvětních plátků nebo až opadnou všechny?
katoo |  | Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 9.5.2017  Nejvíc mi teďkom raší Einset Seedless, už asi 2cm. Udělal jsem proto na tuhle jednu hlavu "protimrazové opatření"
|  | Co Vaše réva 2017, 8.5.2017 Solaris u mě zatím bez známky pučení pupenů, jenom slzení. |  |
|  | Dračinec - množení a řízkování, 6.5.2017 Dobrý den , mám doma rostinku dracena marginata přes metr vysokou a už nevypadá moc pěkně, asi 30 cm od spodu má křivý holý stonek, potřebuji poradit jakou formou ji omladit, děkuji za rady
|  | Co Vaše réva 2017, 4.5.2017  Drátěnku jsem stavěl minulý rok, nakonec jsem kupoval z Agropodnikas, velmi milá paní, která vše připravila a já si dojel osobně do valmezu. Sloupky mají trošku jiné než oslavany, vrtal jsem do nich jednu dírku, abych měl spodní drát 80cm nad zemí a... celý příspěvek > |  | Proč pupeny neraší, 4.5.2017  Jsem na tom podobně, odrůdy Solaris, Cabernet Cortis, Kobzar, Sieger... pupeny neraší a vypadají hodně "nesympaticky" uvidíme jestli se to nezmění po oteplení, dneska zase lije.
Přikládám jednu fotku pupenů (sorry za kvalitu, foceno mobilem) |  | Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 27.4.2017 Vínko bych samozdřejmě zkusit chtěl, ale zatím to moc neřeším. Nemám žádné zkušenosti ani vybavení na výrobu vína, to budu řešit až bude vize nějaké úrody, budu pak hledat čím vylisovat, v čem kvasit, co přidat, atd...
Když tak koukám na to... celý příspěvek > |  | Řízky vinné révy - jak zakořenit a sázet, 24.4.2017 Letos poprvé zkouším zakořeňovat, ale místo vody jsem zvolil RW vatu.
Vinohrádek mám druhým rokem a nebylo moc materiálu k namnožení, pouze odrůda Bianca. Myslím že kořínky se ukázaly společně s prvními lístečky. Celé to trvalo víc jak měsíc,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|