|
Třešeň ružové květy, 17.4.2018  Aby růžové květy vynikly, přikládám pro zajímavost květy nejméně nápadné višně, mahalebky. Ta je užitečná spíš jako podnož. Na ozdobu nic moc. |
 |
Broskev ve vodě, 17.4.2018 Nedoporučuji nechávat ho ve vodě tak dlouho. Pokud u vás poprchává, nechal bych ho ležet v mokré trávě. Pokud ne, tak založit do vlhké zeminy venku nebo v kbelíku. |
 |
|
 |
Melouny 2017, 15.4.2018  Já to tak dělám a vyberu silnější sazenice. Některé naroubuji na dýni. Semínka jsou skutečně dost drahá. |
 |
Lze zakopat strom?, 15.4.2018  Dneska se mi podařilo zhruba podle bodu 3 odkopat starou meruňku a uříznout asi 8cm pod zemí. Problémy s pařezem jsou v tomto případě vyřešeny.
Ještě něco k zakopanému stromku. Před dvěma týdny jsem si všiml jedné své broskvoně na broskvomandloni... celý příspěvek > |
 |
Postrekovac pre zenu, 14.4.2018 Po dnešním rosení si myslím, že pro ženu by měl být postřikovač co nejlehčí a s objemem do 5 litrů. Je dobré mít k němu i prodlužovací nástavec pro vyšší stromky. Vyloučit však můžete motorové rosiče, které když se naplní, jsou velmi těžké. Nasadit... celý příspěvek > |
 |
Co je to za brouka?, 14.4.2018  Ona ta velikost i barva někdy u fotografovaného lesklého hmyzu klame. Je docela možné, že je to několik druhů, které se chovají podobně. Když se polekají, znehybní. |
 |
Co je to za brouka?, 13.4.2018  Krasci se letos opět činí. Začali to "měďáci" a dneska už jsem sbíral i k. temné. Nevím, jak se těch potvor zbavit. |
 |
Co Vaše réva 2018?, 11.4.2018  Réva už mi raší. |
 |
Očkožrouti, 10.4.2018  Spodní očko je opravdu v pořádku, takže se nic neděje. |
 |
Rybíz a angrešt, 10.4.2018  Dobrý červený rybíz je např. Detvan (rannější) a Rovada (pozdější). |
 |
|
 |
Jaro 2018, 10.4.2018  Zdá se, že jaro je v plném proudu. Během víkendu jsem procestoval všechny své zahrady a musím konstatovat, že se jaro opozdilo všude. Ne však stejně. Zatímco v Bulharsku mi odkvétají meruňky a kvetou magnólie, třešně, hrušně a tulipány, na... celý příspěvek > |
 |
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 10.4.2018 To je moc dobře. Já jsem zaznamenal zmrznutí asi 90% květů jen u Tsunami na Balkáně. Jinak je u mě taky všechno dobré v různých pěstitelských polohách. |
 |
Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 10.4.2018 Pokud jste zaspal, nic rozumnějšího než postříkat dnes pozdě večer nevymyslíte. Horizon není neškodný pro některé členovce, ale nevadí včelám. |
 |
Plané hrušně, 5.4.2018  V teplejších oblastech bych dnes sotva vyřízl očko, ale na Vysočině se roub určitě najde. |
 |
Rozkvétání 2018 M+B, 5.4.2018  Jen tak na přivonění. |
 |