Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňka na Vysočinu, 8.8.2018
U mého Bergeronu (asi 10 let) jsem musel odstranit jednu ze čtyř kosterních větví, kterou poškodila monilia. Na dvou dalších větvích jsou i menší praskliny. Veharda je zhruba stejně veliká, je o něco mladší (8 let), ale zatím žádný větší zdravotní... celý příspěvek >
Meruňka na Vysočinu, 8.8.2018
Jsou to obě velmi chutné a odolné meruňky. Rozdílnost odolnosti proti mrazu vidím v tom, že Veharda obvykle rozkvétá o něco později. To může být důležité. Také (ne vždy stejný) směr ledových větrů v noci může poškodit jeden stromek o něco více vlivem... celý příspěvek >
Vilma, Venus, Aztek, 7.8.2018 Obsahuje fotku
Mám jednu Vilmu v interiéru. Je vysoká a má jen pár zelených plodů. Vilmy v květináčích na dvorku jsou zakrslé a mají hodně zrajících plodů. Je to pozdní výsev. Věřím, že za oknem budou plodit i po zámrazu.
Stromková růže, 7.8.2018 Obsahuje fotku
Konečně mám zase svou kvetoucí stromkovou růži. Tentokrát nažloutlou. Začíná kvést asi 6 týdnů po přeroubování ulomené korunky.
Velkopavlovická, 7.8.2018
Draslíkem se hnojí kdykoliv. Myslím tím síran draselný nebo aspoň dřevný popel. Draslík se moc rychle nevyplavuje z půdy.  Meruňka má velmi vysoké nároky na draslík. Hnojení dalším hnojem a slepičákama (zdroje velkého množství dusíku) ještě... celý příspěvek >
Velkopavlovická, 6.8.2018
Pomohlo by zřejmě dodat více draslíku a jednou vynechat hnůj. Zvláště pokud je dodáván moc blízko kmene. Listová analýza by však byla přesnější než tento návrh. V každém případě bych však strom ošetřil i proti moniliové spále. Fungicidy (např.... celý příspěvek >
Meruňka na Vysočinu, 5.8.2018
Ve 480 m mám Bergeron, Vehardu, Lealu a Leskoru. Plodí všechny. Nejlépe se jim bude dařit blízko domu. Volte mrazuvzdorné odrůdy. 
Vypadá jako hledík, 5.8.2018 Obsahuje fotku
Ale že jsou ty jedovatky hezký...
Bábiny zuby, 4.8.2018 Obsahuje fotku
Když už je u vás tepleji než na Balkáně, mělo by to být vidět i na kotvičníku. U nás není špatný, ale na sušení si kus utrhnu až v září. To bude mnohem větší. Snad to horko zatím spálí i poslední plevel (svlačec).
Optimální parametry zalévání dýni v tomto suchém počasí, 1.8.2018
Prioritu si určuje zahrádkář. Z tohoto důvodu dýně letos nezalévám vůbec. Však ani teploty z daleka nedosahují u nás takových výšin jako v loňském roce. Dýně má extrémně silný kořenový systém a navíc má pomocné kořeny. Při teplotách nad 40 st. mívá... celý příspěvek >
Řez meruňky, 1.8.2018
Teď by to docela šlo (za zelena). Říká se, že nejlepší je to v době květu. Nemělo by se řezat vůbec v říjnu až únoru.
Co vše lze roubovat na slivoň, 1.8.2018
Meruňka, broskvoň a mandloň.
Roubování třešně, 31.7.2018 Obsahuje fotku
Zlepšené roubování za kůru se provádí odchlípnutím jen jedné poloviny kůry (např. napravo od svislého řezu) a přiložením srovnané hrany roubu ke kůře, která není odchlípnutá. Já jsem vám však připravil instruktáž jak naroubovat pětiletou... celý příspěvek >
Roubování třešně, 30.7.2018
Kdysi jsem to dělal kopulací v korunce bez ohledu na mízu a zakryl na 3 týdny mikroténem. O 10 cm níže jsem dal i očko (Forkert), které nebylo zakryto ani převázáno přes pupen. Na jaře obojí vyrašilo. Místo štěpování mělo v průměru asi 10 mm. Myslím,... celý příspěvek >
Postřik na zavíječe, 30.7.2018 Obsahuje fotku
Na tom něco bude. Běžné postřiky obvykle jen potlačí masový výskyt škůdců. Samozřejmě existují insekticidy, které zahubí skoro všechno (např. Bi58). Osobně nerad stříkám a dávám pozor i na včely a jiný užitečný nebo neškodný hmyz. Indikaci jsem dříve... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika