|
Procházkova, 23.7.2024 Chutnal jsem už asi 10 plodů této odrůdy, protože při dotyku padají. Dužnina rychle měkne, ale prozatím je to chuťově jen odvar toho, co kdysi u pana MV. Jen náznaky "lepších časů", stejně jako u prozatím letos drobného Temana. |
|
Rajčata 2024, 22.7.2024 Tebukonazol = oblíbený fungicid do peckovin proti houbovým chorobám s názvem HORIZON. |
|
|
|
Rajčata 2024, 22.7.2024 Dobrý typ. Předpokládám, že MAGNICUR FINITO (Tebuconazole 0,125 g/l, Trifloxystrobin 0,125) nebude z rajčat cítit tak, jako to kdosi tvrdil o přípravku INFINITO (fluopicolide + propamocarb-hydrochloride). Nevypadá to na stejné složení účinných... celý příspěvek > |
|
Broskyne 2024, 22.7.2024 Zdravím pana MH. Je divné, že mně tady přežily právě Super Queen a Snow Queen, které rozkvétají nejdříve. Plody Snow Queen ovšem zcela pohltila moniliová hniloba ještě za zelena, takže radost byla předčasná. Přežily plody i na jiných nektarinkách... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 22.7.2024 Předpokládám, pane von Waltře, že je to odrůda odolná vůči plísni. Letos to byla dobrá sázka, já jsem vysadil pouze jednu sazenici a to Coctail Crush. Prší, což je optimální pro působení plísně bramboru na rajčatech, u mě už tak dost rozjeté.... celý příspěvek > |
|
Broskyne 2024, 21.7.2024 MH: Pane MH, užívejte vaši bohatou a pestrou úrodu meruněk a broskví. Krásně barevná dužnina vašich nektarinek Co se týče mé dnešní degustace broskví, tak další dva podivně vyhlížející plody RH nemají už takovou říznost, jak ty první, na což jsem si... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 21.7.2024 Nezaměňovat bakteriální rakovinu rajčat způsobenou Corynebacterium michiganense a houbovou chorobu způsobenou Didymella lycopersici, která se ale například ve francoužštině nazývá také rakovinou (Chancre à Didymella), jak jsem si nyní všiml.... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 21.7.2024 KUKY bude letos pravděpodobně vítězem v ochraně rajčat před houbovými chorobami. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli tvarově a snad i velikostně podobné Jahodo s odrůdou Gardenberry je i stejně chutné. Často bylo osivo Jahoda dostupnější než právě... celý příspěvek > |
|
Hrušně, 21.7.2024 Pokud nikdo jiný neodpoví, tak bych si dovolil jen poznamenat, že pan Hlavatý může mít samozřejmě pravdu, ale někdy je třeba vyčkat další roky. Občas se zdají první plody špatné ale nemusí to být reprezentativní vzorek. U hrušek si zrovna nevzpomenu,... celý příspěvek > |
|
Broskvoň Regina, 21.7.2024 U jiného by vypadaly ještě mnohem lépe, ale chuťí se letos zaskvěla. Regina by měla zrát krátce po RH, Princess a Elegant Lady o něco déle. |
|
|
|
Nejchutnější odrůdy broskví, 21.7.2024 Díky za příspěvek do diskuze o broskvích, pane 177.239 Pro mě je každý takový komentář o odrůdách velmi cenný. Snažím se vžít do vaší zkušenosti a připouštím takové "záblesky" v minulosti i u sebe. Letos všechny odrůdy tohoto typu zmrzly. Pan... celý příspěvek > |
|
Hanka, 21.7.2024 Porovnání současného vybarvení Hanky a Hanity. |
|
Broskvoň Regina, 21.7.2024 Pan MH: Z odrůd typu Elegant Lady, Princess a Regina bych ti nejraději poslal výhon právě Reginy. Zdá se, že je z nich nejvýraznější. Jeden nepatrně zaměklý plod měl špičkovou chuť. Možná bys byl překvapen. Ovšem na silný výhon síly tužky by to asi... celý příspěvek > |
|
Broskyne 2024, 21.7.2024 Pan MH: První plody RH skvělé, většina jich je stále tvrdých. Harbrite z důvodu mrazového znetvoření a slabšího vybarvení nejsou moc fotogenické, chuť u těch měkčích ale velmi dobrá. |
|
Rajčata 2024, 21.7.2024 Asi to vyžrané bude, zmátly mě ty hnědé skvrny na listech. Při septorióze také vypadává pletivo, pokud se nepletu. Na jaře mně slimáci vyžírali hlavně vrcholky rajčat někdy i květenství. Ráno byl všude patrný sliz. Jako cedník mám například listy... celý příspěvek > |
|