|
Příspěvky uživatele - 235.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Golden Delicious, 25.9.2018  Dnes som si bol u jedného známeho obrať Goldeny, vraj on ich nezužitkuje. Bolo toho asi 60 kg, no 2/3 sú stále ešte na stromoch. Čo ma však milo prekvapilo, že stromy, ktoré neboli vôbec strihané, striekané, bez prebierky, vlastne boli úplne... celý příspěvek > |  | Pocta Rubinole, 24.9.2018  Dnes som sa trocha hrabal v starých fotkách a natrafil som na 2 fotky, pri ktorých som sa trocha zahanbil. Zahanbil preto, lebo od roku 2015 som zatiaľ ani raz nedosiahol takú úrodu Rubinol, ako je na foto č. 2 (fotené 3.10.2015). Na obrázku sú... celý příspěvek > |  |
|  | České odrody jabloní, 24.9.2018 Rajku som kedysi kúpil na M9 náhodou, keď som o nej ešte vôbec nič netušil. Dlho som si ju spájal s obcou Rajka v Maďarsku, až nedávno som zistil, že je to vlastne česká odroda. Aj napriek tomu, že pôvodný stromček asi po 4 rokoch z ničoho nič... celý příspěvek > |  | Fuji, 23.9.2018  Aj odroda Fuji sa už pomaly blíži do finále. Priznám sa, že na jej zber sa teším asi najviac. Tento rok mi totiž robí najväčšiu radosť. Oba stromčeky sú na podpníku M26, jablká sú veľmi veľké a je ich pomerne dosť. Na najbližšie dni hlásia silný... celý příspěvek > |  | Angold, 22.9.2018  Posledné plody Angoldu pozbierané. Niektoré boli veľmi veľké, hmotnosť vyše 250 g. Jediné čo ma mrzí, že tento rok sa Angold nedokázal sýtejšie vyfarbiť. |  | Jaká je Rajka, 22.9.2018  Aktuálny stav Trnava, Rajka na MM106. |  | Pocta Rubinole, 22.9.2018  U mňa si tento rok dala Rubinola pauzu. Za to sa ale odmenila, aj keď len zopár, takýmito plodmi. |  | Odolná pološvestka Tophit, 16.9.2018  Oživím toto vlákno aj ja svojou skúsenosťou. Tophit je po odrode President tohtoročným druhým najväčším slivkovým sklamaním. Strom tento rok krásne zarodil, odhadujem, že mohlo byť na ňom 50 kg sliviek (foto 1 z 3.8.) No ako začali slivky dozrievať,... celý příspěvek > |  | Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 16.9.2018  Časť pozbieraných plodov tejto, vskutku, kráľovskej odrody. |  | Sklizeň jádrovin 2018, 16.9.2018  V piatok som konečne obral aj zvyšok Galy a dole sa predčasne pýtalo aj Mutsu (tento rok veľmi slabá úroda). Dnes som obral aj prvú úrodu Pinovy, z 3-ročného stromčeka na MM106 sa podarilo pozbierať 16 prvotreidnych jabĺk. |  |
|  | Lis na ovoce, 16.9.2018 Presne tento systém využívam ja, kde je panenka zvrchu. Problém s olejom som zatiaľ nemal, no je pravda, že panenka je prakticky skoro nová. Zdvih má tuším 18 cm, silu 20 t. Treba podkladať špalky dreva, no to mi až tak neprekáža, keďže naraz dokážem... celý příspěvek > |  | Cukernatost slivoní, 6.9.2018 Dnes odtrhnutý posledný plod Toptast-u, cukornatosť 32° NM. Dužina chytala už oranžový odtieň, šťavnatá, chuť veľmi koncentrovaná, no nie fádne presladená. Kvas z takejto slivky by teoreticky mohol prekavsiť na 19% alkoholu, čiže výťažnosť aj po... celý příspěvek > |  | Sklizeň jádrovin 2018, 28.8.2018  Takže časť Galy je už pod strechou. Oberačka ukázala zrejme najväčšiu slabinu tejto odrody, a to praskanie a následné hnitie v okolí stopkovej jamky. Takmer polovica plodov sa bude musieť urýchlene skonzumovať alebo spracovať. Podarilo sa mi obrať... celý příspěvek > |  | Rezanie mladej višne, 25.2.2016 trávnik je až v zadu (je vidieť na fotke), miesto kde je višňa je využívané na sadenie - čo je vidieť vedľa višne sú asi zbytky z cesnaku a nejaká prirodzene vyschnutá burina. Herbicíd v zárade vôbec nepoužívam.
Takže odporúčanie je nehať... celý příspěvek > |  | Rezanie mladej višne, 24.2.2016  Zdravím, potreboval by som poradiť ako zrezať túto mladú višňu. Je to odroda Germa, kmeň som nehal vysoký cca 0,9m a sadil som ju na jesen 2014. Dobré by bolo ak by ste mi poslali obrázok s nákresom ako ju ostrihať. Ďakujem |  |
 |
|
|
|