|
Red Modoc, 7.11.2018 Tá hruška bude mať červenú dužinu? Z článku mi to nie je celkom jasné. |
 |
Fuji, 6.11.2018 Nestáva sa Vám pri zbere plodov, ktoré tesne priliehajú ku konáriku (ako napr. Admirál na poslednej foto), že odtrhnete jablko bez stopky? Lebo mne áno. A možno za to nemôžu jablká, ale moja nešikovnosť |
 |
|
 |
Fuji, 6.11.2018  Podobne ako spomína p. Hlavatý vo vlákne "Jabloň Lucy", aj ja som ponechal na strome jedno jablko Fuji. Oberal som ich 9.10. a teraz takmer po mesiaci stále drží na strome bez známok poškodenia. Nehovoriac o tom, že za ten čas tu už fúkal poriadny... celý příspěvek > |
 |
Beni Shogun, 5.11.2018 Jednoduchšie by možno bolo si ho navrúbľovať na stromček, ktorý máte na vhodnom podpníku. Myslím, že určite sa niekto nájde, kto by sa s vrúbľami vedel podeliť. Aspoň zatiaľ, odrodu si môžte vyskúšať vo svojich podmienkach a časom sa možno bude dať... celý příspěvek > |
 |
Turbo kvasnice, 1.11.2018 Líbily se mi obrázky od Marek-TT. Dík za ně.
Za máličko, raz vidieť je predsa ako 100x počuť
Třeba některé perličky tady napsané...
To máte tak p. Rafael, častokrát nekalé marketingové praktiky niektorých predajcov dokážu zatemniť... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2018/2019, 1.11.2018 Doteraz som cesnak ešte nikdy nesadil, tento rok prvýkrát. Takže zase to budú pre mňa nové skúsenosti. Zaujímali by ma hlavne nároky cesnaku na chemickú ochranu. |
 |
Jesenno - zimné práce, 1.11.2018  Ja sa musím priznať, že radšej mám jar, keď sa všetko začína zelenať. Jeseň má tiež svoje čaro, hlavne čo sa pestrosti farieb týka. Jednoznačne najkrajšie sa u mňa vyfarbujú listy arónie. Dôkaz toho, že úžitkový ker môže byť zároveň aj... celý příspěvek > |
 |
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 1.11.2018 Mám podobný problém, v pivnici je 14°C a to púšťam vetranie iba cez noc. Múčnatieť začína Mutsu (niektoré plody sú doslova sypké) a na Pinove začína vráskavieť šupka. Vcelku dobre to znášajú Angoldy, Rubinoly, Topazy, Rajky a najlepšie asi Fuji. Čo... celý příspěvek > |
 |
Bergeval, 1.11.2018 Len som si to potreboval overiť, aby som potom náhodou nešíril dezinformácie. |
 |
Bergeval, 31.10.2018 Podľa toho vlákna by teda celý správny názov mal byť Bergeval Aviclo, s tým že spadá do kategórie Aramis (šarke odolné marhule). |
 |
|
 |
Turbo kvasnice, 31.10.2018 Kvasinky přemění jen tolik cukru na alkohol, kolik toho alkoholu snesou.
To je samozrejme pravda, no v drvivej väčšine prípadov nastane skôr situácia, že nebudú mať čo skvasovať. Čiže limitujúcim faktorom bude skôr množstvo cukru.
Proto obsah... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018 Ne, ty moje víčka mají těsnění - takové kolečko, které lze z vlastního víčka vydloubnout.
Asi viem, aké myslíte, tie sa tuším používali na fľašiach piva Kelt. Ja mám klasické twist off.
Je-li láhev uvnitř nečistá, používám to hrubé z... celý příspěvek > |
 |
Turbo kvasnice, 30.10.2018 Pekařské a pivní kvasinky podle teploty zastavují růst a potažmo i produkci alkoholu na nějakých 6% vol (12° ležák)...
Pivné kvasinky používané pri výrobe spodne kvasených pív majú hlavne tú výhodu oproti iným typom, že ľahko sedimentujú (majú... celý příspěvek > |
 |
Turbo kvasnice, 30.10.2018 Při vyšší teplotě snzoricky kvas bouřlivěji kvasí, ale produkce alkoholu může být i nižší / je nižší než i klidného pomalejšího prokvášení při nižší teplotě..
Alkoholu sa pravdepodobne bude produkovať rovnako, len sa ho viac odparí a tým ho menej... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018 PET = poly-etylen-tetraftalát
Len trocha poopravím, je to tereftalát a nie tetraftalát. |
 |