|
Melouny 2014, 22.6.2014  Letos jsem se zase rozhodl pro pěstování melounů. Tuto myšlenku mi vnuknul kolega, který je fanda pěstování melounů, ale těch roubovaných na tykvi. Tak jsem to letos poprvé zkusil včetně toho roubování. Roubování ovocných stomků mi šlo, tak proč to... celý příspěvek > |
 |
Roztoč hruškový?, 22.6.2014  Letos mám velmi napadené hrušně. Zřejmě se jedná o roztoče hruškového. Registrujete letos takové napadení i u vás? Jaký přípravek by jste doporučili k aplikaci?
|
 |
|
 |
O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014 Ono těch rostlin je tam více, ale netýkavky to asi nebudou. Fotka je málo detailní, ale podle mne se bude jednat o něnaký druh konopice. Ty občas takto v lese růstávají. Co pan Josef na to? |
 |
Královna Hortenzie, 5.6.2014 Érdi mám taky na stejném místě s Královnou a ještě o ničem neví - je zelená. Taky myslím, že by to mohl spíš být ten Meteor Korai. |
 |
Královna Hortenzie, 5.6.2014  Dnes jsem zase ochutnával Královnu Hortenzii. Udělal jsem pár fotek mobilem aktuálního stavu.
Přidám i další zajímavou třešeň - je ve zralosti žlutá. I když to na první pohled nevypadá, žluté plody jsou zcela zralé. Když mě špačci zlikvidují... celý příspěvek > |
 |
Královna Hortenzie, 4.6.2014 Tak to opravdu nevím. Okolo je pár třešní a snad i nějaká višeň. S opylením nebyl nikdy problém. |
 |
Královna Hortenzie, 3.6.2014  Tak jsem našel fotky z 11. června roku 2011 a plody už byly zralé. Dnes jsem se byl na strom podívat a pár nejzralejších jsem snědl. Bohužel neměl jsem čím fotit. Zřejmě bude rozdíl v době zrání způsoben teplou polohou ve vinici. Mám i jeden mladší... celý příspěvek > |
 |
Choroba zemiakov (brambor), 3.6.2014 Loni mi zemědělci stříkli krajní řádek brambor a vypadalo to přesně jako na fotografii. Časem se stav brambor zlepší, ale výnos bude menší. |
 |
Královna Hortenzie, 2.6.2014 Ona ta neodlučitelnost pecky od stopky je pro mne spíše výhodou. Stačí za stopku zatáznout a v puse zůstane pouze lahodná dužnina. Včera jsem ochutnával první plody Královny - do týdne bude zralá.
|
 |
Identifikace plevele v trávníku 2, 16.5.2014 Zřejmě jde o nějaký druh ostřice. Pokud odolává pravidelnému sečení a ještě se šíří, bude těžké se jí zbavit. Nejspolehlivější by bylo nějakou bariérou zamezit jejímu šíření z jezíkra a trávník na zarostlých místech chemicky zlikvidovat a založit... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata, cukety, dýně - máte už vysazené na záhonech?, 7.5.2014 Rajčata jsem vysázel ven už včera. Ve fóliáku už jim nebylo dobře a byla moc velká (skoro každé už kvetlo). V zemi jim bude lépe. Podle předpovědi by v dohledné době mrazíky být neměly. Snad už máme na jižní Moravě zmrzlé muže za sebou. Zítra dosázím... celý příspěvek > |
 |
Otevírání - zavíraní dvířek kurníku, 23.4.2014 Bohužel moje elektronické znalosti jsou omezené (každý nemůže být odborník na všechno). V tomto zapojení jsou potřeba dvoje spínací hodiny, na jedněch by to nefungovalo. Každé hodniny mají opačnou polarizaci obvodů. Aby to fungovalo na jedněch, musel... celý příspěvek > |
 |
Otevírání - zavíraní dvířek kurníku, 21.4.2014  Co takhle Stando sestrojit vylepšenou verzi zavírání na mém principu. Tentokrát jsem použil elektrické stahování z okýnka auta a nemá to chybu. Motorek se při změně polarizace otáčí buď do prava nebo doleva, stačí jen přehodit +-. Takto jezdec buď... celý příspěvek > |
 |
Poznáte rostlinku?, 16.4.2014 Taky mě při prvním pohledu napadl rožec, ale spíše se kloním k nějakému ptačinci. Rozhodně to žádná majoránka není. Spíše bych řekl, že jim původdní sazenička zašla a místo toho v květináči vyrostl tento plevel. |
 |
Zmijovec - hurá kvete, 5.4.2014  Tak jsem se dočkal - už mi také kvete. Parádní květ zaujme každého. Podle Wikipedie jsem se dozvěděl, že květ má být cítit po shnilém mase. Do včerejška jsem nic necítil, dnes jsem však přišel do kuchyně a cosi bylo ve vzduchu cítit. Mamka už chtěla... celý příspěvek > |
 |