|
Pilatka švestková, 14.4.2016 Načasovať postrek tak ako píše pán Vinšálek, použiť je možné aj Mospilan alebo Decis. |
 |
Opravný řez Admirálu na M9, 9.4.2016 Ospravedlnenie ide aj z mojej strany, Pán Polehla. Takže čistý stôl a záhrade zdar! Naozaj sa teším (aj na naše ďalšie polemiky ). IH |
 |
|
 |
Bravo-Black Apple, 9.4.2016 Tá farba je úžasná (verím že ju neupravovali počítačom). Pred pár rokmi prišiel pán Tchoř na celoslovenskú výstavu jabĺk s podobne sfarbenou Bohemiou. Čumeli sme ako Alenka v ríši divov. Samozrejme že vyhral o sto konských dĺžok a my sme si potom... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 9.4.2016  Mne teraz Asimina nasadila prvýkrát kvetné puky (viď foto), stromček bude mať 6 rokov, je vysoký asi 1,60m. Pravda, od kvetov k plodom je ešte ďaleko, ale snáď sa dočkám a budem ich môcť konečne ochutnať. |
 |
Topaz nepřekonaný, 9.4.2016 S tým Shalimarom to hodnotím rovnako ako Vy. Pekný, tuhý,hladký -ale chuť bohužiaľ len slabý priemer. Táto sorta je asi ten prípad keď dieťa neprekoná rodičov. |
 |
Kubáček 2016, 9.4.2016 Ďakujem za vysvetlenie, teraz som múdrejší, tieto fakty som nevedel. Ale predsa len mi vŕtajú v hlave tie slová "...nelze je potisknout jinak...". Predajcovia sú teda zrejme závislí od toho čom im dodá "tiskárna". Ale čo tá "tiskárna", tam to "taky... celý příspěvek > |
 |
Opravný řez Admirálu na M9, 9.4.2016  Nad odoslaním tohto príspevku som veľmi váhal, ale napokon v rámci môjho práva na odpoveď som sa rozhodol pre. Pán Mičurin II ma vo svojom už vymazanom príspevku označil za "40-dňového učňa ktorý vyniká vo... celý příspěvek > |
 |
Merkur, 9.4.2016  Teraz pôjdem trochu s kožou na trh a očakávam (oprávnenú) kritiku od skúsených pestovateľov. Občas sa snažím vo svojej záhrade vybočiť z odporúčaných koľají (postupov) a trochu experimentovať. Väčšinou to dopadne neslávne. Všeobecne sa traduje... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 9.4.2016  Aprílová revízia jabĺk v pivnici dopadla nasledovne (viď foto zo 7.4.2106): vo výbornej forme Admiral, Topaz,Heliodor, vo veľmi dobrej Shalimar a Fuji, v slabšej Jonagored, Jonagold a Karneval, v biednej Coxovka a Jonathan. A Bohemica je už ako... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 9.4.2016  A takto to potom vyzerá na záver života stromu. Toto je asi 30-ročná slivka Domáca veľkoplodá(Bystrická). Nemá už chuderka takmer žiadne prírastky, už ju ani netrápim rezom či zmladzovaním. A už roky trpí šárkou. Ale zatiaľ každý rok takto zakvitne a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kubáček 2016, 9.4.2016  Nechcem už reinkarnovať túto tému, ale predsa len pridám jedno foto. Táto ceduľa bola zavesená 2,5 roka na stromčeku, v daždi, mraze,na slnku. Takto vyzerá po 2,5 roku. Takže asi sa to predsa len dá, aj keď zostáva záhadou prečo to... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 18.3.2016 Čo sa týka závislosti kvality jabĺk DANEJ odrody od klimatických podmienok tak s Vami plne súhlasím. Častejší výskyt choroby krčka u Topazu by som ale za "blbost" nepovažoval, a nemyslím si že závisí od klímy. Ešte pre zaujímavosť- čo sa týka kvality... celý příspěvek > |
 |
Opravný řez Admirálu na M9, 18.3.2016 Ak chcete mať zo stromčeka štíhle vrreteno alebo vretenovitý zákrpok, tak skončite po tejto vete a ďalej nečítajte. Ak pokračujete, tak toto je len môj názor - a nie "počuli Ste slovo božie, Amen". Vaše foto nie je úplne prehľadné čo sa týka okolia,... celý příspěvek > |
 |
Opravný řez Admirálu na M9, 16.3.2016 Ak môžem poradiť - spravil by som to čo Vám radí pán Vysloužil. Teda ponechať len najsilnejší kolmý terminál a na ňom vytvoriť novú korunu. Treba ho ale ponechať dostatočne dlhý (aspoň 5 púčikov), aby sa vytvorili nové postranné výhony (tie by bolo... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 14.3.2016 Mohli by Ste bližšie špecifikovať pojem "letní Fuji"? Táto odroda má síce viac klonov, ale o letnom Fuji som zatiaľ nepočul. Ja mám záhradu na juhozápade Slovenska a Fuji oberám až v októbri, aj to len tak-tak stihne vyfarbiť. |
 |