|
Tomel pro republiku, 23.4.2016  Hurmikaki - 6-ročný strom. Polovica apríla 2016. |
 |
Zatrávnenie sadu, 23.4.2016  Pred pár rokmi som sa dal nahovoriť na vysadenie trávy medzi stromami. Neviem aká je Vaša skúsenosť, ale moja sa dá zhrnúť do jednej vety: "Prečo ste mi dočerta nepovedali, že s tou trávou bude viac roboty ako so stromami?!?!?!?! ".
K tomu malému... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kvitnú jablone, 23.4.2016  A ešte pohľad na na naše vzácne pomocníčky. Ani si nevšimli že ich fotím, tak usilovne pracovali... |
 |
Kvitnú jablone, 23.4.2016  Teraz je hádam najkrajšie obdobie roka pre záhradkára (spolu s obdobím krátko pred zberom úrody). Kvitnúce jablone sa zrejme svojou krásou kôstkovinám nevyrovnajú, ale aj na ne môže byť pekný pohľad. Posúďte prosím sami na (fotkách je Jonagored,... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 22.4.2016 Neviem či tie "pytle" sú dobrý nápad, neskúšal som to, ale mám pocit že asi sa nedosiahne dokonalé odsatie vzduchu a ak sú pytle nepriedušné tak tam výpary z jabĺk zostávajú a efekt môže byť práve opačný - jablká skôr prezrejú ako keby boli uložené... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 21.4.2016 Páni, prosím, prosím,prosím... Vaša zanietenosť mi je sympatická, ale:
Položím len 2 otázky: 1. Ktoré mesto v bývalom Československu je najkrajšie? 2. Ktorá žena z bývalého Československa je... celý příspěvek > |
 |
Pilatka švestková, 20.4.2016 Ja som teraz na slivky použil Mospilan. Ten je u nás bez problémov dostupný. Calypso už údajne dostupné nebude, mám ešte ale nejaké zásoby. Myslím že aj Karate Zeon by mohol byť použitý, neviem... |
 |
Pilatka švestková, 20.4.2016 Ďakujem za informácie. Decis som používal len veľmi zriedka, ale teraz ho definitívne vyradím. A na ďalšie informácie ohľadom glyfosátu si teda ešte počkáme. |
 |
Žluté jablko, 20.4.2016 Máte pravdu, zmýlil som sa. Na začiatku cesty Rubín... Bohemia...Gold Bohemia stojí samozrejme Golden Del. Takže beriem späť. |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 19.4.2016 Ja som prvý rok spravil takú konštrukciu z drevených kolov - akoby kocku, ktorú som obalil bielou netkanou textíliou vo viacerých vrstvách, takže araukária bola vnútri tohto "stanu", zhora som dal nepremokavú textíliu. Ale ďalšie roky som to už... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Žluté jablko, 19.4.2016 "Načervenalé líčko..."
Samozrejme (Heliodor, Luna,Sirius...), a podľa mňa ich to len skrášľuje. Ale Gold Bohemia ho nikdy nemá (aspoň teda tá moja).
P.S.: Chuť originálneho Golden Del. je unikátna, keby nemal toľko "nerestí" tak by bol... celý příspěvek > |
 |
Žluté jablko, 19.4.2016 Okrem uvedených sú žlté odrody ešte napr. Biogolden, Goldlane, Goldstar, Bohemia Gold... Ako bolo povedané, chuť Golden Del. ale žiadna z nich úplne nekopíruje. Asi najkvalitnejšie sú Sirius a Luna, ale ak chcete chuťovú kópiu Golden Del. tak budete... celý příspěvek > |
 |
Pilatka švestková, 19.4.2016 Pán Vinšálek, mohli by Ste nám k tým pyretroidom povedať viac, v postrekoch sa tu vyznáte asi najlepšie. Zaujalo ma to aj preto, že spomínaný Decis odporúča napr. aj ing.Matlák, ktorý je na Slovensku asi naj-expertom v tejto oblasti a robí aj poradňu... celý příspěvek > |
 |
Choroby jabloni, 18.4.2016 Ťažko povedať, ale na chorobu spôsobenú nejakým patogénom to nevyzerá... Nechal by som to bez zásahu, myslím že stromček to bez problémov zvládne. |
 |
Choroby jabloni, 17.4.2016 Naozaj to vyzerá (ten Golden Del.) ako mechanické poškodenie, spôsobené úderom niečoho zhora. Nie Ste si vedomý ak zalovíte v pamäti čo (alebo kto) a ako to mohlo spôsobiť? Ak je tento nález len na jednom mieste stromčeka, tak si myslím že mechanický... celý příspěvek > |
 |