|
Doba postřiku, 14.5.2016  Staré záhradkárske pravidlo hovorí, že postrek čerešní proti vrtivke by mal byť načasovaný na dobu kvitnutia bazy čiernej. Na fotke je obrázok bazy, ktorú mám v kúte mojej záhrady (čiastočne aj aby zakryla trochu bordelu), vidno že začína kvitnúť.... celý příspěvek > |
 |
Čím dezinfikujete nůžky?, 14.5.2016 Ja som dezinfikoval raz - keď som u priateľa strihal jablone a hrušky postihnuté bakteriálnou spálou. Vtedy som mal naozaj strach, keď som videl čo tá pliaga dokáže. Použil som Betadine. Potom som priateľovi radšej daroval jedny nožnice, akože... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jarne mraziky 2016, 14.5.2016  Vodou to nebude, tie praskliny sú veľmi hlboké. Myslím že toto sa už nezacelí. |
 |
Jarne mraziky 2016, 14.5.2016  Nechváľ dňa pred večerom! Ukázalo sa, že moje konštatovanie o prežití jabloní bez úhony bolo predčasné. Na fotkách môžete vidieť praskliny na plodíkoch jabloní, ktoré sa prejavili až neskôr, ale určite sú dôsledkom jarných mrazov. Sú iba na... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 14.5.2016  Hodnotením Admiralu nadväzujem na svoj predchádzajúci príspevok. Na fotkách to vidíte aj sami - vizuálne jednoducho paráda, šupka hladká, bez jedinej vrásky, nádherne žiarivo červená. Po rozkrojení - musím pokračovať v superlatívoch. Dužina... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 14.5.2016  Súkromná degustácia posledných mohykánov z pivnice dňa 13.5.2016. Dovoľujem si Vám prezentovať svoje poznatky z hodnotenia 5 odrôd z mojej pivnice - na 1.obrázku sú zľava doprava: Shalimar-Admiral-Heliodor-Fuji- Jonagored. Hodnotil som jednak... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 13.5.2016 Zohnať jablká v máji je veľký problém v každej dobe (a v každej krajine). Teraz si spravte marketing, aby Ste vedeli na koho sa obrátiť, a jablká si potom zháňajte v októbri-novembri. Na tomto fóre sú väčšinou hoby-záhradkári, ktorí si pestujú ovocie... celý příspěvek > |
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 12.5.2016 S Jonalordom som mal rovnakú skúsenosť. Vytvorené plodíky extrémne silno držia v ružici plodov, prirodzený opak prakticky neexistuje. Stopky plodov sú ale extrémne krátke a pri raste jabĺk sa plody navzájom vytláčajú, takže pod stromom nachádzate... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 12.5.2016 Určite ekologické riešenie. Otázkou je, či všetky mušky skončia prilepené a tiež ako to riešiť, ak má niekto napr. 80 jabloní a medzi nimi aj vysokokmene. |
 |
Lobo, 12.5.2016 5 P (Pekná a Precízna Prácička Pán Polehla), naozaj. Prekvapuje ma časový rozdiel v kvitnutí jabloní u Vás a u nás - najmenej 3 týždne. Tá vyššia poloha môže byť v prípade jarných mrazov výhodou. My na teplých nížinách máme zasa iné benefity, takže v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zatrávnenie sadu, 9.5.2016 Bingo! -ten kravský hnoj mám náhodou v neobmedzenom množstve a zadarmo, a perfektne zotletý. Sused totiž chová kravu a je to slušný človek. Takže používať trávu ako kompost nemusím, darujem ju (rád) svojmu najlepšiemu priateľovi do jeho... celý příspěvek > |
 |
Zatrávnenie sadu, 9.5.2016 Dávam to do kompostu, ale nie u seba, ale u kamaráta, lebo ja kompost nemám. To je ďalšia otrava, lebo trávu musím naládovať do veľkých vriec (zvyčajne sú 3 až 4) a autom preniesť na druhý koniec dediny.
P.S.: To že s trávou je otrava... celý příspěvek > |
 |
Zatrávnenie sadu, 9.5.2016 Myslím si, že tento príspevok Ste si mohli odpustiť. IH |
 |
Jarne mraziky 2016, 7.5.2016  Ešte som zabudol na slivky a broskyne. Oboje prežili mrazy zdá sa bez pohromy, čo je najmä u broskýň nie celkom pochopiteľné... Viď foto. |
 |
Pink Lady, 7.5.2016 Pán Vinšálek, netrápte ma s tým vychvaľovaním Síriusu! Začínam totiž ľutovať že som sa onehdy rozhodol pre Helidor (zvažoval som medzi týmito 2 súrodencami). Heliodor nie je zlý, vyzerá pekne a aj dosť dlho vydrží, ale že by som z jeho chuti išiel do... celý příspěvek > |
 |