|
Které zvíře zabíjí ptáky a nosí je na jedno místo?, 6.10.2016 Žiadny dravec (okrem Homo sapiens, bohužiaľ) nezabíja len tak, pre potešenie, zabíja aby prežil. Preto by tam mŕtvolky určite nenechal ležať, aj ak by bol nasýtený tak si ich skryje na horšie časy. Navyše tak mocný vták ako je ďateľ sa nevzdá len... celý příspěvek > |
 |
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 4.10.2016 Netreba ho dať predčasne, najvhodnejšie by bolo až keď figovník zhodí listy, resp. keď teploty začnú klesať k nule alebo tesne pod ňu. Či malé plodíky prežijú zimu a na jar budú pokračovať vo vývoji Vám povedať neviem, skôr si myslím že nie (u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Louise Bonne, 4.10.2016 Konferenciu podľa historických údajov objavil p.Rivers v Anglicku v r.1884, ako semenáč voľného opelenia odrody León LeClerc de Laval. Kto bol opeľovačom nie je známe (a asi už ani známe nebude, aj keď možnosti genetiky nepodceňujme). Vami... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Bohemika, 30.9.2016 Bohemica - moje skúsenosti s ňou sú pozitívne. Spomedzi neskorých zimných odrôd patrí u mňa medzi to najkvalitnejšie. Z tohtoročnej sezóny ťažko robiť dlhodobé závery, vegetácia u nás je posunutá o 2-3 týždne dopredu. A nemožno zabudnúť ani na tie... celý příspěvek > |
 |
Golden Delicious, 28.9.2016 Pre dr.Vysloužila: Myslím že to škoda nebude, tie plody GD by aj tak dlho nevydržali v pivnici a začali by sa kaziť, postupne by som ich povyhadzoval. Pre niekoho z vyšších polôh kde Golden nedozrieva sa to môže javiť ako kacírstvo, ale u nás na... celý příspěvek > |
 |
Sirius, 27.9.2016 Pre Jiří II: Podľa fotky (vlhko, lišajníky aj na mladom stromčeku) Ste zrejme v trochu drsnejšej (vyššie položenej?) oblasti. Tento rok bol bohatý na slnko, najmä posledné týždne, čo vidno aj na vyfarbení Siriusu (ružovkasté líčko). Otázkou je, či aj... celý příspěvek > |
 |
Bergeron nebo Harlayne?, 23.9.2016 Pre pána J.: Stručne povedané - Hargrand sa Veľkopavlovickej (u mňa) nevyrovná v ničom. Má väčšie plody, ale to ja za výhodu pri marhuliach nepovažujem, dokonca pri zaváraní to môže byť nevýhoda. IH |
 |
Staré odrůdy bez postřiků, 23.9.2016 Dobrý deň pán Kaněra. So záujmom som si prečítal Váš príspevok, takáto takmer celoživotná vernosť stromom a starostlivosť o ne sa už dnes často nevidí. Chcem sa spýtať na tú aplikáciu boraxu - môžete uviesť konkrétne aké dávky, v akej forme, akým... celý příspěvek > |
 |
Jablko Red Devil, 22.9.2016 Jablká s červenou dužinou sú atraktívnym spestrením záhrad, kvalitou ale zatiaľ za tými "bežnými" zaostávajú. Ja mám odrodu Lilla Seemik pôvodom z Pobaltia, a na jeseň som zasadil aj Baya Marisu. Plody ešte neboli. Lístie je tiež sfarbením... celý příspěvek > |
 |
Odrody naších dedov a pradedov, 22.9.2016 Naozaj nikto? IH |
 |
|
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016 Pre dr. Vysloužila: Trochu podpichnem - nevyjadrili Ste sa k tomu Rubínu... Tam by mohlo byť tých predností viac. IH |
 |
Odrody naších dedov a pradedov, 20.9.2016 Má niekto prosím osobnú skúsenosť s pestovaním starej nemeckej odrody Nathusiovo holubí? Ďakujem. IH |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016 Veď ja tú Coxovu tiež uznávam, inak by som ju v záhrade nemal.
IH |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016 Pre ing.Fidlu: O tej odolnosti na chrastavitosť by sa dalo diskutovať...
S čím nesúhlasím absolútne je že si Coxova v sklepe drží šťavnatosť - u mňa múčnatie medzi prvými (ale možno ju treba trochu podtrhnúť, čo nerobím). V úrodnosti... celý příspěvek > |
 |
Golden Delicious, 19.9.2016 Pre p.Daníka: Nie, nehrozí. Sáčky majú malé otvory na odtok prípadnej dažďovej vody a rosy, tým aj na "vetranie". Samozrejme treba vystihnúť kedy jablko odtrhnúť, nemôže tam byť donekonečna. Ak medzitým samé odpadne, tak je to... celý příspěvek > |
 |