Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Líska neroste, 22.4.2016
No, něco se tam zkřížit muselo, jinak by ta líska měla aspoň 3 m. JG
Egg and Chips, 22.4.2016
Inu, pokrok nejde zastavit. JG
Roub, 21.4.2016
Dobrý den. Očka nejsou mrtvá. Ale s očky zatřenými voskem nemám žádnou zkušenost. Nechávám očka volná, nezamazaná. Kolem očka si vyhraji raději s páskou. Redukuji ale počet pupenů a růst ponechaných pupenů na podnoži. A to docela radikálně. Z... celý příspěvek >
Červený rybíz - záchrana?, 20.4.2016
Já bych na základní (první) příspěvek-dotaz odpověděl asi takto. Především jde o nepochopení potřeb, požadavků, které rybíz má. Jeho potřeby pak lze řešit různými způsoby a někdo pak má takové podmínky že nic řešit nemusí. Rybíz jste seříznul, slunce... celý příspěvek >
Neudržovaný starý černý rybíz, 19.4.2016
Vlnovník je asi neřád. Je to roztoč a zimuje pod šupinami pupenů. Takže asi nejaký prostředek na roztoče. Vyřezání keře ho dost omezí, ale ucela nezničí. Za dva roky jsou tam typické pupeny zas. Možná keř vyřezat a pak nové výhony stříkat. U... celý příspěvek >
Dřín (Cornus mas), dřínky a vše okolo, 19.4.2016
Asi ano. Vždyť přeci třeba odrůdu Macrocarpa nabízí za 200,-. Mám ji také. Koupil jsem ji v Baumaxu. Prodávali ve slevě za 70,- nějaké suché, ale jeden byl určitě živý. Tak jsem si ho vzal. Ale je to pořád mrňavé a nikam to neroste. Všechno co... celý příspěvek >
Příliš malá a červivá jablka na staré jabloni, 16.4.2016
Postupně vrátit do kulturního stavu. Já bych neryl. Myslím, že stačí posekat a vyhrabat stařinu. Raději spálit. Trochu prosvětlit korunu. A za rok zas. Přihnojil bych 1,2 hrsti ledku a 2,3 hrsti cereritu. A za rok hrst cereritu zas. Aby strom zase... celý příspěvek >
Roubování peckovin za kůru, 15.4.2016
Myroš je houževnatý pracant. Celý sad s myrobalánovými kmínky by musel být asi děs, ale dva, tři kmínky jsou zábava. Ty slivoně jsou ale podnožový guláš. Tak jsem to dneska pozoroval a mudroval. Myroš dokvétá. Ryngle rozkvetly, ale kůra při... celý příspěvek >
Myrobalán, roste z kmínku jako blázen a pod místem roubování i rychle sílí. Za dva roky jako palec. Ale když se kmínek dvakrát, třikrát za rok „pohladí“ a olámou se rašící pupeny, tak to jde i bez nůžek a pilky. Mám takový stromek. Byly do volného... celý příspěvek >
Dobrý den. Ve staré zahradě (švestkovém sadu) chci roubovat (přeroubovat) vzrostlé stromky myrobalánu, ryngle a durancie. Chci roubovat za mízy za kůru. Rouby mám uložené v zemi pohromadě na jednom místě. Mám několik odrůd slivoní a meruňku.... celý příspěvek >
Kde seženu medvědí česnek?, 13.4.2016
A nějaké vysvětlení, proč na velkém území chybí, jste nenašel? JG
Na jakou podnož lze naroubovat jabloň, 7.4.2016
Nějaká slivoň je to určitě. Asi modrá, ale já bych, podle silných trnců, typoval více durancii. Nejspíše to bude to, co roste v okolí. JG
Kde seženu medvědí česnek?, 7.4.2016
Zajímavá mapa. Podle ní místa na Jihlavsku jsou shodná s těžbou stříbra a zpracováním rudy. Čtverec 65/59 asi Staré Hory nebo Hybrálec a pak M. Beranov. Čtverec 66/59 Třešť, Jezdovice. Ve čtverci 69/68 asi zase leží Babí lom. U Tábora se stříbro... celý příspěvek >
Kde seženu medvědí česnek?, 6.4.2016
„U nás, na jihovýchodní Moravě roste hodně a nikdo tu nikdy nic netěžil.“ Určitě? Jihovýchodní Morava končí oborou Soutok pod Lanžhotem. A kde začíná? S oborou sousedí velkomoravské Pohansko a Mikulčice. Stavební kámen velkomoravských kostelů,... celý příspěvek >
Kde seženu medvědí česnek?, 6.4.2016
Dobrý den. Všetci ľudia všetko vedia  (možno). Myslím si, že to není jen česnekovým zápachem. Někde jsem pochytil, že byl nejspíš kovkopy užíván jako léčivka a z výskytu se usuzuje na blízkost dávných důlních děl. Rozšíření některých... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika