Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plané hrušně, 5.4.2018 Obsahuje fotku
Plané hrušně, tedy roubování, aby vlákno bylo trošku názorné. Hruštička Charneuská, přesazení pláňky na trvalé místo jaro 2016, v síle prstu, roubování cca 50 cm nad zemí 2016 (roub z fóra), výška kmínku cca 120 cm, po výchovném řezu. (já vím,... celý příspěvek >
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 31.3.2018
Pane Ratatosk, problémem jablůňky na vašem obrázku byly přeci mšice! Loni (2017) byl stromeček obalen a decimován mšicemi. Asi celé jaro i léto. To vedlo ke zkrácení a pokroucení všech výhonů. V tomto roce musíte především něco udělat se mšicemi,... celý příspěvek >
Půda pro borůvky a maliny, 26.3.2018
Řízek z maliníkového letorostu, tak to nevím. A přiznám se, že mě to vlastně ještě nikdy ani nenapadlo. To asi v zahrádkářských podmínkách nepůjde, protože vlastně přezimovaný letorost do půl roku hyne (po odplození), ať byl na jaře v sebelepším... celý příspěvek >
Půda pro borůvky a maliny, 26.3.2018
S množením malin zkušenost mám, ale nevím co přesně myslíte slovem odrezok (odřezek čeho, roub, řízek). Maliny se dobře množí kořenovými řízky. To je kus kořene, na kterém je ztluštěná uzlina, čili růstový pupen, ze kterého pak vyraší nový... celý příspěvek >
Roubování - vhodný termín?, 26.3.2018
K hrušce: Na obrázku je asi starší, méně vzrůstná hrušeň. Nevíme, zda je myšleno přeroubování celého stromu nebo jen vroubování několika roubů. Hrušňových roubů jsem narouboval málo, asi 20, ale nestalo se, že by se některý neujal. Na stromečku,... celý příspěvek >
Salisburyho, 23.3.2018
No jo. Tak v Čermné se odrůdě daří. To je dobře. Ale nešlo by, jen pro představu pěstitelské oblasti, uvést alespoň přibližně, ve které Čermné? JG
Problem so starsimi jablonami, 23.3.2018
Jen takové typy. Mohlo by se jednat o Obaleče pupenového. Mě nějaké podobné potvůrky zlobí třeba na rašících pupenech roubů. Je tam malinká housenka svazující pavučinou rašící listy, které pak vyžírá. Když jí zamáčknu, je tam bleskem druhá. Takže... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 21.3.2018
Tak jsem jej dneska našel. Ten můj starodávný dětský nožík, jak jsem psal 28.12.2017. Byl mezi pytlíčky semínek. Musel jsem vám o tom napsat, protože vidím, že nožíky chlapy opravdicky a pořád zajímají. Ale maličký, tenoučký kuchyňáček za 40,- a... celý příspěvek >
Totální herbicid bez glyfosátu?, 20.3.2018
Mám maličkou "výhradu" k tomu manuálně. Nepatřilo spíše peduálně? JG
Vysokokmen, 20.3.2018
Dobrý den pane Oto. Hledáte vhodnou odrůdu jablek. Poradím Boskoopské. Chválím jej do 600 m/m. Pan doktor Hlavatý jej chválí i v Šuranech (výšku Šuran si najdete sám). Z ČR se vyváží na západ (z ČR se jabka skoro nevyváží). Odrůda vyžaduje vyšší... celý příspěvek >
Rez Boscova fľaška, 17.3.2018
„Ak je Boscova spokojná s klímou aj pôdou“ Nedaleko jsem našel neduživý, asi starý parkos. Někdy i mívá pár hrušek. Sousedka říká, že jsou to nejchutnější hrušky v okolí. Připomíná mi Boscovu. Tak jsem si ji přirouboval na starou Madame Verté. (rád... celý příspěvek >
Rez Boscova fľaška, 17.3.2018
Ještě jsem zapomněl na jednu věc, která je asi taky „řez“. I na jaře se dívám, jak stromečky rostou. Když vidím, že vyráží silný výhonek „špatným“ směrem, tak mu prostě zaštípnu vrchol. Takže vlastně vůbec nevyroste. JG
Rez Boscova fľaška, 17.3.2018 Obsahuje fotku
Aby byla diskuse. Já bych to „zvošíval“ asi tak, jak jsem namaloval na svém obrázku. Vysvětlivky: Větvičky A a B jsou po dvou, nechal bych z každé dvojice jednu, lépe postavenou. Větvičku C bych vyvázal do stejného úhlu, jako mají větvičky A a B.... celý příspěvek >
Už vám leze podzimní česnek?, 13.3.2018
Jojo, můj ve 450 m/m už také řádkuje. JG
Řez přerostlých keřů, 8.3.2018
No, já na fotce vidím docela pěknou zeď a pěkné, bujné keře Forsytie (Zlatice), velké zrovínka akorát. A pak, krása je v oku. Taky Zlatici stříhám. Hodně roste. Stříhám jí, když dokvétá. Připadá mi škoda pruty, které krásně pokvetou, ostříhat před... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika