Příspěvky uživatele - 212.49

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Řez meruňky, 18.3.2019
Možnosti jsou hned dvě. Založit korunu novou, protože boční větvě jsou ze školky většinou nízko, pod 100cm. To znamená odstranit vše a zamazat rány, nechat jen terminál, ze kterého vyraší z nejvyšších pupenů koruna nová - pokud nejsou teda pupeny... celý příspěvek >
J. H. Hale, 16.3.2019
Jak je to s kadeřavostí u této odrůdy a jiných? Stříkáte v bulharsku stejně jako v ČR? Byl z ní vyšlechtěn Fairhaven - vynikající broskev při plném vyzrání, ale oproti RH je náchylnější na kadeřavost. MH
Rozkvétání 2019, 14.3.2019
Račte prominout, taky se napasu... Na Hlučínsku 240mnm jsou pupeny ve fázi růžových poupat, stejně jako ta vaše Tsunami na foto výše z 5.3. Do několika málo dní tady pokvetou. Po neděli? , smrdí to dalším rekordem. A hned na to mrazy.... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 13.3.2019
Díky za odpověď. Mám kupované švestky na Myr., tedy selektovaný, a podrůstají každý rok deseti novými výhony. Stačilo sundat naráz polovinu koruny švestky a už to jede...
Duranzia zo skolky alebo zo "starej slivky", 12.3.2019
Mám ji taky na MYR, spon 4 - 5 metrů. 9-ti leté stromy (6 let od výsadby) v lehké záhřevné vyhnojené půdě a zatím neplodí. Tedy 10 plodů na ukázku každý rok. Taková čačanská lapotica nebo Valjevka jsou od počátku obsypané květy, ale durancie... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 12.3.2019
Můžu se vás pane doktore zeptat na zkušenosti neselektovaných Myr s afinitou na meruňky, broskve, švestky jestli jste zkoušel a pozorujete nějaké rozdíly nebo čistě jen silné podrůstání neselektovaných? Všimnl jsem si malého rozdílu v listech u... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 12.3.2019
Myrobalány jsem sadil před 14 dny. Měly už 1cm klíčky a pecky byly všechny otevřené. Byly stratifikované venku v květináči v trvale mokré hlíně smíchané s pískem. Stejně tak meruňky, 1cm klíčky. Málo zalévané pecky jen v mírném vlhku na... celý příspěvek >
Broskvoně - každoroční ztráty, 10.3.2019
A všechny KO broskve jsou na semenáči? Že i na MY odešla to je divné. Co máte pod broskvemi kolem kmenů, trávu? MH
Broskvoně - každoroční ztráty, 9.3.2019
Loni jsem vysadil pokusně broskve na semenáčích do jílovice s vysokou spodní vodou, ovšem kryté místo s téměř celodenním sluncem. Nedalo mi to, když jsem tam viděl 5-ti metrové myrobalány jak si vesele rostou. Je to pokus, první přezimování bez... celý příspěvek >
Z kvasu se nic nevypalilo, 9.3.2019
Co jsem pálil v pálenicích, nejdřív mi chobotem u vstupu vysály sudy a hned se pálilo. Podpisy a ptaltba nakonec s vytečenými litry. Nejméně teče z letních jablek - průsvitné -,,žňovky" - do 5 litrů 50%alk. Jsou případy z těchto jablek 2 litry... celý příspěvek >
Z kvasu se nic nevypalilo, 9.3.2019
Pálenice účtuje po litrech. Není co platit, to je jejich riziko. Jediná možnost že kvas nebyl vykvašený, tedy stále cukernatý. Při kvašení by mělo být nad 10°C, ideálně kolem 15°C.
Broskvoně - každoroční ztráty, 9.3.2019
Broskve mi rostou skoro bujněji než nálet, jak plevel, všechny na semenáčích ze školky - SunH, RH, FH. Za 15 let nevymrzla ani větev, klejotoky nejsou žádné nebo jen z odřenin nebo zlomů. Jednou jsem viděl v zahradě broskev po zimě celou KO, ale co... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 6.3.2019
Na téma kupované stromky je tady na foru hodně zklamaných pěstitelů. Jedna věc je jistá, stromky ze zahradnictví plodí hned po výsadbě, protože jsou jednak štěpované a více krát přesazované. Plody se musí všechny otrhat nebo rovnou už květy a... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 5.3.2019
Myslím si to samé. Nejsem v meruňkářské oblasti, ale v zahradách vidím mohutné 30 leté meruňky i velkopavlovické. Loni v létě jsem byl u zahradníka, 5 meruňěk na semenáči a jedna asi pětiletá na odkopku švestky a ta zrovna chytla mrtvici, nejdřív... celý příspěvek >
Rozkvétání 2019, 5.3.2019
To bude asi rekord i v Bulharsku? Když u nás kvetly meruňky po 20. březnu a letos to tak vychází, vše v plném květu pomrzlo. Druhá vlna v dubnu -3°C pak pálila i větvičky, a listy meruněk a zmrzlo prakticky vše - broskve, švestky, hrušky, raně... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika