Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Třešínky, 17.6.2016
Loňský lutrz třešní? To snad nemůžete myslet vážně! Třešňový lutr je ten nejméně stabilní (až po lesních plodech), prostě nevěřím tomu, že už z toho není ovocný ocet. Taky nevěřím tomu, že je tolik " Rafaelů"! slosar-petr@seznam.cz
Destilacni pristroj z aukra, 11.6.2016
Oxidace je chemický proces, mechanicky neprobíhá. Máte na mysli provzdušňování zasířených vín s cílem odstranit SO2. Při zvýšené teplotě jsem to zkoušel peroxidem vodíku, úspěch byl pouze částečný. Totéž si myslím i o Vámi navrženém postupu. Určitě... celý příspěvek >
Destilacni pristroj z aukra, 10.6.2016
Odsíření levných vín při jejich destilací je naprosto nezbytná podmínka, neboť při varu vína se pyrosiřičitan sodný Na2S2O5 (běžně používaný stabilizátor vína) rozkládá za vzniku volného oxidu siřičitého, který je částečně rozpustný v destilátu a... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 8.4.2016
Domnívám se, že řešení tohoto problému přesně definoval host 110.126. Jeho příspěvek byl uveřejněn 5.12.2015 v 19,07 hodin na tomto vláknu. PŠ
Neskorý kvas, 30.3.2016
Hruškový kvas je mnohem méně stabilnější nežli švestkový, proto měl být už dávno zpracován. Situace je ještě horší, protože jste nepřidal ani 1% cukru. Už dávno jsem vypozoroval, že i s tímto vcelku nevýznamným množstvím (tedy 1 kg do 99 kg... celý příspěvek >
Test na metanol, 21.2.2016
Starou belu. Jasně, že vodka není klasický destilát, nicméně velmi oblíbený. Tak v tomto produktu není možno manganistanovou technikou methanol stanovit, protože každý výrobce vodky přidává řepný cukr + další ingradience, o kterých se nechci... celý příspěvek >
Test na metanol, 20.2.2016
Tento test na methano je uveden v publikaci Šedivec V., Flek J.: Příručka analýzy organických rozpouštědel, SNTL, Praha 1968, str. 146. Nicméně je doporučována nikoliv 40% kys. sírová, ale pouze 20%. Problém tohoto důkazu je ale v tom, že ve... celý příspěvek >
Archivace slivovice, 8.2.2016
Ale jeden problém ten výtečný destilát měl a to jste zapomněl zmínit. Totiž ten, že byste nepoznal, že se jedná o slivovici. Tuto informaci jste se dozvěděl od kolemjdoucích a hádejte, jak to mohu vědět. slosar-petr@seznam.cz
Archivace slivovice, 8.2.2016
Mám stejné zkušenosti. Archivoval jsem slivovici 17 let jen proto, abych zjistil, že ta předloňská je prostě lepší! Archivované destiláty dramaticky ztrácejí ve vůni, nikolv však v chuti. Ale bohužel přecházejí do atypických destilátů,... celý příspěvek >
Kvas Oskeruše, 4.2.2016
Oskerušový kvas není zdaleka tak stabilní, abyste si mohl dovolit ho pálit po tak dlouhé době po založení, což bylo jistě na konci září. Nicméně přídavkem cca 5 kg cukru / 220 l kvasu jste to zachránil v tom smyslu, že kvas nezoctovatěl, což by... celý příspěvek >
Kvalita domacej palenky, 24.1.2016
Měření teploty je životně důležité pro ty, kteří používají kolonu a umí komunikovat s ději, které v ní probíhají. To by bez přesných údajů opravdu nešlo. Pro ostatní, kteří používají prostou destilaci, jsou tyto údaje pouze informativní, to znamená,... celý příspěvek >
Veľmi hustý kvas, 15.1.2016
Odpověď je jednoduchá. Ze zkušeností vím, že 18 °brixi hladce prokvasí. Jde jen o to, o jaký kvas se jedná. Například s duranciemi, které tuto cukernatost hladce dosahují, bych rozhodně neváhal. Doporučuji jejich zpracování asi po 6 týdnech po... celý příspěvek >
Veľmi hustý kvas, 14.1.2016
Jasně, ale jde o to jaký kvas? Kvas z durancií s výše citovanou cukernatostí je prostě poklad, a taky by se s ním mělo tak zacházet. Pošlapané durancie, samozřejmě že bez přídavku cukru, se musí naředit vodou, aby to kvasinky vůbec zvládly, Vámi... celý příspěvek >
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?, 8.1.2016
Sloučeniny, které jsou uvedené v této tabulce pane Rafaeli nejsou složité a o jejich výskytu v ovocných destilátech nepochybuji. Pro úplnost ještě dodávám, že ethyl-2-trans-4-cis-decadienoat (předposlední položka) je tzv williams ester, který... celý příspěvek >
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?, 7.1.2016
No proč ne, výzkumné činnosti není nikdy dost, ale to budete muset mít k disposici plynový chromatograf a ani nemusí být moc moderní, tohle by zvládla i CHROM IV a ta pamatuje i vznik černého uhlí. Otázka ovšem je, co si s těmi výsledky počnete... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika