|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Natírat lavičku z akátu?, 16.7.2019 okna ošetřovaná pakostou, vydržela staletí.
V mnoha starých vesnických barácích, jsou ještě původní okna, která nic jiného, než fermež neviděla.
Nevím, proč se sem pořád pletou okna, když zadavatel se ptá na lavičku. Srovnávat okna a venkovní... celý příspěvek > |  | Roubování na pařízek, 16.7.2019 Chápu toto kritérium výběru, taky jsem zastáncem rezistentních odrůd. Na druhé straně i mezi těmi ostatními se najdou odrůdy s tak dobrými vlastnostmi, že se vyplatí je pěstovat. Navíc řada z nich, i když nejsou rezistentní, je poměrně odolná, takže... celý příspěvek > |  |
|  | Mrazuodolné odrody jabloní a podpníky, 15.7.2019 Nevím, pane Igore, jestli se v tom moc nebabráte. Vyberte si odrůdu, která je ve Vašem kraji odzkoušená a daří se jí. Nebo takovou, která se pěstuje v chladnějších polohách - Smiřické, jadernička, Vilémovo, Ingrid Marie, Angold, Jonalord,...... celý příspěvek > |  | Roubování na pařízek, 15.7.2019 Ve školce prodávají i stromky s už hezky vypěstovanou korunkou...
Ve školce neprodávají stromky ujmuté a zakořeněné. Přeroubováním samozřejmě ušetříte ze 2 let minimálně jeden, při šetrném roubování oba. Otázkou je, v čem spočíval ten... celý příspěvek > |  | Pomoc s výběrem odrůdy, 15.7.2019 Pokud se někdo chystá na poprvé vysočině zasadit 15 hlav - a ptá se jaké zvolit, tak je trochu za vlasy přitažené uvažovat, že bude vyrábět víno, nota bene k archivaci. Radu, aby se zaměřil na raně dozrávající a stolní odrůdy, považuji v tomto... celý příspěvek > |  | Může se dát do kompostu hrachová nať napadená padlím?, 15.7.2019 Je to v podstatě jedno. Můžete napadené rostliny zkompostovat i zarýt. Z půdy ani z kompostu kleistotécie choroby nevyskáčou. |  | Roubování na pařízek, 15.7.2019 Já se roubování nezakořeněných podnoží vyhýbám, peckoviny se mi neujaly nikdy, jabloně, pokud ano, měly bídné přírůstky. Vím, že mnozí školkaři roubují "v ruce", já s tím mám zkušnosti špatné.
Podle fotky kořenové soustavy to vypadá, jako by... celý příspěvek > |  | Pocta Rubinole, 15.7.2019 Je tu ještě jeden ukazatel - kromě nejzazšího data, do kdy kablko vydrží - a to vlastní délka konzumní zralosti. Řekněme, že Idared a Admirál vydrží zhruba stejně dlouho. Jenže Idaredy jsou - alespoň u nás - zhruba do ledna nejedlé. Totéž mohu říci o... celý příspěvek > |  | Pomoc s výběrem odrůdy, 15.7.2019 by to chtělo nějakou odrůdu odolnou na hmyz a aby nechutnala ptákům...
...a taky aby nechutnala zlodějům.
Buďe v klidu. Hmyzu i ptákům je úplně jedno, jestli jste na chalupě pořád nebo jen o víkendu. Jak už je psáno hledejte rané stolní... celý příspěvek > |  | Pocta Rubinole, 14.7.2019 Kromě vitamínu C (a toho ani čerstvá jablka příliš mnoho nemají) bude obsah těchto látek totožný. Možná o něco méně zdraví prospěšné vody. |  |
|  | Třešně - do kterého třešňového týdne nečerviví?, 14.7.2019 Je to velmi zajímavá charakteristika, měl jsem oba stromy (Karešovu a Rivan) vedle sebe, tak to mohu potvrdit. Jen bych doplnil možné nepřesnosti:
Nevím přesně, kdy byl Rivan ve Švédsku vyšlechtěn (Karešova x Van), ale v Kutinově... celý příspěvek > |  | Co utáhne kompost, 13.7.2019 kompost je především o dusíku, pokud do něj nepřidáváte popel ze dřeva tak i fosfor, no a ještě vám chybí draslík na plody.
Draslík nechybí, kompost obsahuje všechny živiny, zdaleka není jen o dusíku. Draslíku je dostatek jak v samotných... celý příspěvek > |  | Velký brouk s dlouhými tykadly, 13.7.2019 Nevidím ho celého ale tipnil bych Tesařík piluna - Priorus coriarius. Krásný brouk, pěkná síla v kusadlech. |  | Velmi rané broskve, 13.7.2019  Nějak se zapomnělo na odrůdu Springtime. Je tu o ní celé vlákno a v něm to hýří superlativy. Sice bělo až zelenomasá, ale chuťí určitě neurazí, spíš potěší. U nás zraje současně s Harbingerem. |  | Co utáhne kompost, 12.7.2019 Ono se nelze dívat na hnůj a kompost jako na benzín do motoru, bez něhož nikdy nepojede. Úrodnost půd je hodně rozdílná, stejně jako přirozený koloběh živin v nich.
Vím, že písek u paní Lídy není ideální, ale co já bych za něj... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|