Příspěvky uživatele - 212.49

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neodborně ostříhaná merunka, 4.11.2018
Asi bude nejlepší pozvat zahradníka, který řez opraví. Rány nad 2cm se běžně zatírají vodouředitelnou barvou, stromovým balzámem nebo štěpařským voskem. Míza může prosakovat i poté, ale aspoň do ran neprší. MH
Olej do staršího Briggs Stratton, 4.11.2018
To je teda rada učně. Kolikrát si lidi takto sypou popel na hlavu, rozebírají kde co, potrhají těsnění, rozeštelují karburátor a nakonec odvezou do servisu, kde mechanik nasadí novou svíčku a třeba i vypráší onen vzduchový filtr a vám pak našuškají... celý příspěvek >
Očkování ořešáku, 2.11.2018
Podle těch fotek musí být očko těsně nad pilinami? Já myslel, že se pilinami zasype celý roub aby nevysychal.   Zrovna zítra mám první pokus, semenáče už mám vykopané. MH
Stratifikace peckovin, 31.10.2018
V lednu!!, kdy nebyly mrazy jsem odkryl pod myrobalány trávu a našel několik pecek, které měli už 2cm klíčky.   Třešně   budou na tom určitě stejně. U řeky jsou to nejbujnější ovocné dřeviny, za sezonu z kostky vyrostou i 1 metr.... celý příspěvek >
Očkování ořešáku, 31.10.2018
Kouknul jsem na to, celkem slušný přehled, díky za to. MH
Očkování ořešáku, 30.10.2018
Teplotu nevím, ale k jednomu radiátoru mám přisunutý na 15cm vzdálenost gauč, tam bude určitě 30°C i víc. Na stratifikační balíček nemám piliny, tak jsem myslel, že stačí zasadit semenáč do cca 5l květináče a na naroubovaný kmínek přetáhnout sáček... celý příspěvek >
Mám za plotem 2 krásné semenáčky ořešáku, síly 8-10mm. Co je lepší, očkovat forkertovým způsobem, nebo roubovat roubem s 1 vrcholovým pupenem? Přesadil bych semenáčky nejdřív do květináče a kdy štěpovat, už teď a nechat srůstat u radiátoru ve... celý příspěvek >
Taky si myslím, že na fotce ořešáku se nejedná o místo očkování, to bude dole u země. A hruška určitě obrazí, korunka není důležitá, hlavní je kořen jestli nebyl zaschlý. Já jsem koupil hrušku na jaře s krásnou korunkou, kterou jsem zredukoval na... celý příspěvek >
Choroba nebo škůdce česneku?, 28.10.2018
Ano, údajně se má jednat o roztoče vlnovníka česnekového, který u nás donedávna nebyl a měl se tu dostat s dovozovým česnekem. Ještě horší je skutečnost, že s každým rokem je napadení intenzivnější. Zprvu napadal jen některé odrůdy co mu... celý příspěvek >
Olej do staršího Briggs Stratton, 26.10.2018
Měl jsem podobný problém, v létě vše OK,  v zimě (motor nasává studený vzduch) s nesprávnou nebo zanesenou svíčkou, naprázdno motor běží, při skokové zátěži zdechne.  Olejem to určitě není, pořiďte novou svíčku/ky, stojí 100kč na BS,... celý příspěvek >
Očkování, 14.10.2018
Díky za radu. Ještě nějaké pláňky zkusím naočkovat.
Očkování, 14.10.2018
Zajímalo by mě, do kdy se dají očkovat peckoviny? Naposled jsem naočkoval na konci září třešně na ptáčnice, v noci a nad ránem, v tu dobu, šly teploty až k nule. Ptačky-podnože už neměly žádné přírustky, jen staré listy.Zatím žádný pupen na očku... celý příspěvek >
Výsadba révy vinné, 13.10.2018
Co mám udělat nejlépe s podzimními řízky révy? Za pár dní bych mohl mít pruty různých odzkoušených dobrých odrůd od známé. Normálně révu stříhám až v únoru, tam s jarní výsadbou řízků po krátkém uložení ve vlhku není problém. Ale co teď na... celý příspěvek >
Farely - Farbaly - Farhial, 30.9.2018
Budete mít ze zdejších pěstitelů pozdních meruněk navíc v zimě rouby? Objíždím zahradnictví na severu moravy (jsem v 250mnm) a nikde nemají meruňky, co by zrály aspoň VP+20. Nejpozdnější je Bergeron - se zráním týden po VP. Na internetu nabízejí... celý příspěvek >
Semenáč ořešáku - první plody, 26.9.2018
Na fotce klasický ořech ze semenáče co roste u polních cest, nic ušlechilého od pohledu na něm asi není. V ruce prasknout nejde, jen pod botu nebo kladívkem.. Jádro bývá sušší, ale chuťově dobré - mi chutná více než velkoplodé olejnaté. Já bych... celý příspěvek >
Další diskuze:  161718  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika