|
Šípkový džem, jak na to jednoduše?, 23.9.2020 V letošním roce roste hodně šipinek. Dnes jsem si byl natrhat, za chvíli jsem jich měl kilo. Chtěl bych si natrhat další a pak dělat šípkový džem. Na internetu jsem našel nějaké recepty, ale připadá mi složitá příprava. Předpokládá se odstranění tzv.... celý příspěvek > |
 |
Echinaceové pastilky - domácí výroba, 18.7.2020 Nikde jsem tady toto téma nenašel a tak zakládám.
Moje manželka v zimě kupuje po lékárnách za drahé peníze echinaceové pastilky, věří že jí to posílí imunitu. Já tuhle farmaceutickou komerci nehodlám zbytečně podporovat. A tak jsem nasadil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Koupě lesního pozemku a co dál?, 18.7.2020 Přirozená obnova lesa je nejsnadnější a nejméně nákladná, vyžaduje jen minimální údržbu. Prakticky jen čekáte co tam v novém lese vyroste. Později za pár roků uděláte nějakou minimální selekci stromů aby z lesa něco bylo. Myslím tím odstranění... celý příspěvek > |
 |
Jaká je to bylina?, 20.5.2020 Děkuji.
Je to ten pcháč zelinný. Už jsem si to ověřoval. Našel fotky a pojednání na Google. Ještě jednou děkuji. |
 |
Jaká je to bylina?, 19.5.2020  Roste blízko nás. Docela hojná. Vlhké zastíněné stanoviště. Jen jsem nike na internetu nenašel její název, ale myslím vzhledem k tomu, že je tak hojná, jistě ji tady hodně lidí zná, tak mi prosím napovězte. V sousedství kopřiva a podobné... celý příspěvek > |
 |
Kuchyňské využití léčivých bylin, 1.7.2019 Celkem rozumný příspěvek:) A uvidím jako co? Vy si snad dáváte půl kila oregána do guláše? Rád bych použitelné komentáře, nejlépe z vlastních zkušeností anebo nějakým způsobem hodnověrně ověřené. Půl kilo oregána, no proč ne? Přijde na to kolik toho... celý příspěvek > |
 |
Kuchyňské využití léčivých bylin, 29.6.2019 K založení tohoto tématu mne přivedla letošní nadúroda bylinek na zahradě. Vhký konec jara a bylinky, které jsem měl dle potřeby začaly růst jako z vody.
Řepík lékařský, nevím si s ním už rady. Z řepíku je dobrý čaj na záněty a nevolnosti a... celý příspěvek > |
 |