Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Okrasná moruše?, 12.8.2019 Obsahuje fotku
U trnavské moruše jsem četl, že patří k odrůdám, které vytvářejí partenokarpní neklíčivé plody. Našel jsem ještě několik vyschlých plodů a chtěl jsem si po výsevu ověřit, že je to tento případ. Kupodivu devět semenáčků se po 3 týdnech objevilo a jsou... celý příspěvek >
Pálení ovocných vín, 11.8.2019
Asi to tu nepatří a já zase na ty jazyky moc nejsem, ale když řeknu v různých jazycích: réva/víno dostanu - vinič/víno (SK), vine/wine (EN), viňa/vino (ES), vigne/vin (FR), weinstock/wein (GE). Tak jsem si myslel, že ta podobnost určité souvislosti... celý příspěvek >
Ano, měli bychom si naše potraviny chránit před nekvalitou. Jenže chtělo by to férový a stejný přístup. Jsem z toho trochu zmaten. Zatímco tradiční pomazánkové obsahuje 31% mléčného tuku (asi 74% mléčného tuku v sušině!), arašídové máslo mléčný tuk... celý příspěvek >
EU nám už zakázala říkat marmeláda, rum a pomazánkové máslo. Už se nesmí ani říkat burčák zkvašenému moštu z kvalitnějších maďarských hroznů. Ovocná vína se však zatím drží, ačkoliv speciálně u rybízového by mi zákaz tohoto označení až tolik nevadil.... celý příspěvek >
Jak se zbavit kořenových výmladků, 11.8.2019
Ještě tady nepadla jedna obvyklá rada. Pokud jste si jisty, že je podnož zdravá a ani původní švestka neměla ovoce s šarkou, nechte jeden silný výhon a odstřihněte ostatní. Výhon půjde na jaře naroubovat novou švestkou, meruňkou, broskvoní nebo... celý příspěvek >
Identifikace cibulek, 11.8.2019 Obsahuje fotku
Pro zajímavost, takhle vypadají sněženky. Teď se dají přesadit bez rizika.
Myš - jak se jí bavit?, 10.8.2019
Dočetl jsem se tady na fóru o přípravku Rosteto, který údajně intenzivně odpuzuje krtonožky a hlodavce. Přípravek obsahuje odpad z lisování jedovatých skočcových semen (Ricin). Já mám několik rostlin skočce na zahradě a myši nemám. Krtonožku jsem... celý příspěvek >
Prokletá monilie, 9.8.2019
Patřím k těm, co to taky nevědí. Je to však trochu i odrůdová vlastnost. U švestek tím u mě trpí jen Stanley, která je bez chemického ošetření obvykle k ničemu. U meruněk např. poměrně vodnatá Vesna. Velmi sladké ovoce (moruše, fíky) moc nehnije.... celý příspěvek >
J. H. Hale, 9.8.2019 Obsahuje fotku
Halemánie se ještě nekoná. Plná zralost se u mě dostaví až tak za dva týdny. Ale plody jsou už pěkně vybarvené. Snad je nesežerou žádní škůdci.
Nektarinka Venus, 9.8.2019 Obsahuje fotku
Opravdu máte hezký stromek. Já ho nemám tak dobře tvarovaný, ale jsem rád, že už mi začíná slušně plodit. Je to však dost pozdní odrůda, takže plody nejsou ani v mé velmi jižní poloze ještě vyzrálé. Pokud nepočítám ty napíchnuté, které občas padají.
Jabloň - zdroj ovoce a zdroj stínu, 8.8.2019 Obsahuje fotku
Půl metru zeminy a pod tím písek - to je ideální podloží pro meruňky. Samozřejmě na meruňkové podnoži nebo na myrobalánu a taky pro bujnější odrůdy. Žasnu jaké mohou mít nezalévané meruňky přírůstky i při nízkých srážkách a vysokých teplotách (zase... celý příspěvek >
Meruňka po mrtvici, 7.8.2019 Obsahuje fotku
Oba poněkud protichůdné názory jsou velmi rozumné. Záleží na vás. Já bych se podělil se svou současnou zkušeností z teplých krajů (SZ Bulharsko). Podobně by se však dalo postupovat i v chladnějších lokalitách, jen snad pomaleji. Dvouletou meruňku... celý příspěvek >
Mělce kořenící keře, 6.8.2019
Asi budete muset trochu experimentovat s invazními dřevinami, které mají silnější kořenový systém a udrží se leckde. Mají nulovou pořizovací hodnotu a naopak se musejí hlídat, aby se nešířily. Můžete si předpěstovat nebo vysít/vysázet semenáčky... celý příspěvek >
Cuketa - nemoc, 5.8.2019 Obsahuje fotku
Moje cukety po teplotních šocích už zase plodí. Mnoho plodů je však zatím "žárovkových". Žárovky se mi někdy tvoří i po silnějších deštích trvajících několik dnů nebo při celodenním zakrytí v chladnějším počasí na podzim. Zelené žárovky jsou jedlé.... celý příspěvek >
Flamingo, 30.7.2019
Taky jsem letos lepší nejedl. Možná to překoná Suncrest nebo Hale.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika