 |
Červena repa: moznost vysevu v cervenci?, 4.4.2016 Jestli máte možnost ji párkrát po výsevu zalít není to žádný problém. Tady by se možná hodila spíše ta kulatá, jak z letního výsevu narůstají ty dlouhé odrůdy nevím. Kulaté narostou do slušné velikosti jak na uskladnění tak na konzervaci. Jsou... celý příspěvek > |
 |
Cervena repa: kulovita vs kuzelovita, 4.4.2016 Pokud ji zavařujete, hůře se po ovaření loupe a upravuje na konečný tvar, možná výnosově bude níž než ty dlouhé a pokud se nechá déle růst je i tužší. |
 |
|
 |
Jaký máte hrášek?, 1.4.2016 Pro H.K. Podívám se, jestli nějaký nemám, po neděli budu vědět a poslal bych Vám jich pár. Na zkoušku. Kontakt na mě najdete (okenkodozahrad), pošlete mi na můj e-mail adresu. |
 |
Jahody, 1.4.2016 Jestli máte kam, vysaďte ji. Ať v místě zakoření. Jestli nemáte kam, šoupněte jí na balkon a kdyby mělo více mrznout, přikryjte něčím na noc. Za dva týdny by se měly rostliny "utáhnout" a listům nic neuškodí. To až pak budou mrazíky škodit květům -... celý příspěvek > |
 |
Jaký máte hrášek?, 1.4.2016 S cenou osiv. Stejná situace jako u hrachu. Certifikované osivo a merkantil určený k jinému zpracování. Hrách od semenářů nebo z obchodu s potravinami. Kukuřice z obchodu s krmivy nebo od výrobců osiv cukrové kukuřice. Nepatrný rozdíl v chuti,... celý příspěvek > |
 |
Na jakou podnož lze naroubovat jabloň, 1.4.2016 K trnce jako k podnoži. Dříve se u peckovin používala. Možná se špatně dělala a tak v minulých několika desítkách let nebyla v kurzu. Ve Vodňanech školkař pan Holý štěpoval na trnky broskvoně. Aby ten rozsáhlý sortiment, který pěstoval a množil... celý příspěvek > |
 |
Jaký máte hrášek?, 1.4.2016 Pro JG: Hrachů jsou v podstatě tři typy. Dřeńový - na prodej lusků, na vylupování do konzerv, na mražení. Záleží na odrůdě. Pro doma je výhodou to, že v dobré chuti zůstává delší dobu než hrách na vaření, tak rychle nezraje, cukry se v drží, jen málo... celý příspěvek > |
 |
Hlávkový salát - odolnost vůči mrazu, 30.3.2016 Pražan je ledový salát, nemá sklon k vybíhání. Když na tom záhoně je budiž, ale jinak není moc vhodný na jarní pěstování, má sice větší hlávku, ale trvá to, než naroste. Za tu dobu máte skoro dvě sklizně raných odrůd. Hořkost je spíše než nízkými... celý příspěvek > |
 |
Nemoc?, 29.3.2016 ÚKZÚZ má odbor osiv a sadby. Tam je i inspektor, který dělá uznávací řízení ve školkách. Nevím jestli obchází i prodejny, ale tam by podle mě bylo dobré se zeptat. |
 |
Rajce Slava Poryni, 29.3.2016 Pokud si to dobře pamatuju, mělo dost výrazný světlý a tvrdý lem okolo stopky, Jinak do foliáku dost dobrý. |
 |
|
 |
Semenaření, 29.3.2016 Pro H.K. Lidl měl ve stojanech nakládačku Petit d Paris (Malá z Paříže, nebál bych se říct "kornyšonka"). Mrkněte k Našincovi na AEV-VS, Vaše srdce zaplesá. nejen u okurek. |
 |
Semenaření, 29.3.2016 Kukuřice klíčí při teplotách okolo 20 °C cca 5 dnů. Když má osivo dobrou vitalitu proráží klíček z obilky už i dříve, někdy to trvá i déle. Důležité je, aby obilky byly celé. Barevná semena, to může být příměs, nebo opylení jiným pylem... celý příspěvek > |
 |
Spenat do prvni trate?, 14.3.2016 Ředkvičky max. 10 cm hluboko (kulaté), špenát okolo 15 cm. |
 |
Spenat do prvni trate?, 14.3.2016 Jestli je hnůj 20 cm hluboko, ředkvičky a nejspíše ani špenát se k němu kořeny nedostane. Pokud budete větrat, pařeniště bude za slunce a teplot na 5 °C otevřené nebude mít špenát více dusíku. pokud budete dostatečně zalévat, nebudou ředkvičky... celý příspěvek > |
 |
Roubování kůru 2016, 10.3.2016 Jestli šla kůra dobře od dřeva, je to O.K. No a lepší je, když bude delší čas chladněji, než aby vyběhly teploty na 20 °C a začalo svíti sluníčko a foukat suchý vítr. Roub bude mít před rašením čas se trochu v místě uhnízdit. |
 |