Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak se zbavit včel samotářek?, 2.5.2016
Když nechcete, aby si dělaly hnízda v stěnách chalupy, v trámech (ony si opravdu dokáží vykousat tu chodbičku na pár vajíček která do ní nakladou, a zásoby krmení), tak jim zkuste udělat nějaké alternativní hnízdiště. Tyhle včelky zastanou v zahradě... celý příspěvek >
Jahody - hniloba?, 2.5.2016
Krásné kořeny co do délky i množství, na té rostlině nemají žádné vlášení, prakticky se od doby výsadby "nehly". Když vezmu sadbu, kterou jsem z nedočkavosti přesazoval ještě někdy v listopadu, má teď velký bal plný vlášení. A vodu měla, krom zalití... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 28.4.2016
Pranostiky se týkají více polařiny. Obilí lépe koření, více odnožuje, netlačí se do metání. Ztracovaná řepka také vypadá lépe než když je sucho a horko, výsevy se lépe ujímaji. Další co se nabízí je spojení s Májem, lásky časem. Když je venku zima,... celý příspěvek >
Úzce sloupovitý strom, 28.4.2016
Habr Carpinus betulus Fastigiata, i obyčejný. Habry se snadno tvarují, Z normálního i z Fastigiáty lze řezem, zastřiháváním (ale i jednoduše několikrát za rok opakovaným seseknutím srpem) dělat úzký sloup. Ukončení výšky ve 2-3 metrech také není... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 26.4.2016
Jižní Čechy noc na pondělí i na úterý - jasno. Jezdím do práce před pátou, auta na 25. 4 "tvrdě zamrzlá", teploměr ve 3.patře 0,2 °C, jinovatka na trávě, na zahradě to odneslo narašené víno (Alta už s lístky), asi i aktinidie. Co jiné druhy ovoce... celý příspěvek >
Co je to za keř?, 15.4.2016
Nějaký skalník?
V 800 m.n.m. - jabloň Bohemia?, 8.4.2016
Jestli jsou ve Vaší zahradě nebo v okolí dobře rostoucí a plodící ovocné stromy (jabloně a peckoviny) a víte jaké odrůdy to jsou, lze od toho částečně odvodit, jak se tam Bohemii může dařit. Třeba v Janských lázních jsem viděl narostlé třešně i... celý příspěvek >
Rady pro absolutního začátečníka, 7.4.2016
Já bych začátečníkovi doporučil ošetření Previcurem Energy, vždycky, když se se sazenicí hýbe. Je to starý dobrý Previcur a Aliette v jednom. No a podle mých zkušeností je za plastovým dvojsklem o dost méně světla než za dvěma skly starých dřevěných... celý příspěvek >
Jahody, 6.4.2016
Slepičince v průměru 1,7% N, 0,1% P, 0,42% K a 0,32% Ca. Nebojte se jich, důležitější jsou ve slepičinách P, K, Ca a ty jsou tam spolu s N v této době pro tvorbu plodů z květů, pro jejich indukci pro další kvetení, zejména u Vašich remontantních... celý příspěvek >
Jahody, 6.4.2016
To jako já 183...? To je z hlavy. Ale téměř vše co v ní mám je někde přečteno a do ní zkopírováno. No a k tomu tak 40 let vlastního pohledu na svět.
Jahody, 6.4.2016
Ale kombinace koňského, ovčího a slepičího hnoje v kompostu s organickou hmotou vypletou ze zahrady, s listím, sekanou trávou je skvělá. Lze jí na podzim i na jaře nastlat k jahodám. Vykvašené slepičince (10 kg na 100l vody, po vykvašení ještě 10x... celý příspěvek >
Ananasová meruňka, 6.4.2016
Že by něco z permakulturního světa? Nejste na správné cestě, nepřesazované semenáče peckovin - pokud nemají v sobě geneticky vázanou odolnost či rezistenci - šarku dostanou. Šarku najdete v semenných porostech myrobalánů, u naprosto prokazatelně... celý příspěvek >
Jahody, 5.4.2016
Měl jsem Rujanu, Yellov Alpine, Baron Solemacher, Sweet Heart (trávnice), i ty větší Karmen, Mici Šindler, Zefýr a další. Stejně jako u jablek (hrušek, třešní, slivoní,...,) mě těší i u jahod pestrost chutí a odlišnosti. 
Zapomenutý název choroby švestek, 5.4.2016
Zdravím 100.238. Dík tomu, že vzduchem létá méně exhalátů, není v něm prakticky žádná síra, létají ve stejném prostředí dříve utlačované organizmy ve větším množství. Například spóry hub, které síra eliminovala. Třeba americké padlí na nagreštech,... celý příspěvek >
Jahody, 5.4.2016
Tu sklenici dejte jen na noc, kdy by mělo mrznout. Jakmile budou mít srdíčkové listy barvu ostatních, není jí třeba dávat. No a vyzrálé jahody nejsou jen hmota. Rumba by měla patřit k chutným odrůdám. 
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika