|
Rajčata 2023, 1.3.2023 Pěstovala jsem Adoru F2 předloni i loni. Předloni velká rajčata, loni - jak píšete- okolo 100g. Zřejmě rozpad hybridu na rodiče.
Neuznávaná neodbornice |
 |
Bezsemennà rajčata, 25.2.2023 Existují stimulátory pro nasazování plodů rajčat a jejich vedlejším efektem je absence semen. Ty tady asi pro zahrádkáře dostupné nebudou.
Velké množství masitých odrůd rajčat je ale malosemenných.
Tady je například foto průřezu Orange... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kaktus - možná nemoc?, 23.12.2022 Opravdu? Štítenka jde odstranit z povrchu bez poškození rostliny. Na fotce je podle mě vidět, že stržením hnědé hmoty došlo k poškození tkáně kaktusu. To posoudí asi nejlíp tazatelka vlastníma očima, případně lupou. |
 |
Kaktus - možná nemoc?, 22.12.2022 Vemte do ruky uchošťouru, namočte ji do kořalky a zkuste s ní tu "věc" posunout. Budete mít hned jasno. |
 |
Kaktus - možná nemoc?, 22.12.2022 Možná se mýlím, ale mně to jako štítenka nepřijde. Spíš mi to připadá zkorkovatělé (přebytek vláhy?). Poznáte to podle toho, jestli ty hnědé skvrny půjdou setřít. |
 |
Hrušně, 3.11.2022 Tak nějak by měla vypadat Kirgizskaja zimnaja. Jestli je to ale ona, netuším. |
 |
Nekvalitné zemiaky alebo kde sa stala chyba?, 10.10.2022 Pravděpodobně záměna - špatné značení, ne? |
 |
Narouboval by mi někdo jabloň, prosím?, 7.10.2022 Teď na podzim bude pan Šinkmajer v Lysé podnože určitě prodávat. |
 |
Narouboval by mi někdo jabloň, prosím?, 7.10.2022 Zkoušela jsem kdysi roubovat a nedařilo se mi. Pak jsem dostala roubovací kleště (obyčejný čínský výrobek) a od té doby se mi daří.
Kleště stojí tři stovky, k tomu PVC páska. Možná vede cesta tudy. |
 |
Jakou švestku vybrat?, 3.10.2022 Poslední roky mi Hanita zlobí a jde hůř od pecky. Letos byly plody hodně napadené monilií.Teď sklízím Presentu, je vynikající, jde od pecky, ale neklapne to s ní každou sezónu.Čačanská Rodná je výborná, bála jsem se jí kvůli šarce, ale možná tedy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jolina a Joganta, 12.9.2022 Snad vám to pomůže s určením. Jogantu mám už pryč. Zrála těsně před Hanitou a Hanita už je taky ze stromu dole. Nyní tady zraje Jojo. |
 |
Proč na mé zahradě nečervenají rajčata a nekvetou fazole?, 9.9.2022 Rajčata jsem letos zalévala jedinkrát 7.5. při výsadbě. Mulčuji posekanou trávou. Úhrn srážek za květen 38mm, červen 102mm, červenec 36mm, srpen 51mm. |
 |
Permasemínka rajčat i další zeleniny, 6.8.2022 Myslíte permasemínka z permazahrady od Marka Kvapila?
Jsou to semínka z rajčat, tak jak si je získává mnohý z nás zahrádkářů. S důrazem na to, aby se rajčata nesprášila a zůstala odrůdově čistá.
Marek Kvapil nabízí osivo rajčat, která... celý příspěvek > |
 |
Kuresia, 26.7.2022 Kuresia by měla být rezistentní k PPV. U nás se kvůli šarce nedají klasické švestky vůbec pěstovat.
Shamade máme a po pěti letech jsme letos konečně trochu ochutnali (meruňky nebyly špatné, ale byly asi jen 3). Stromek jsem vysadila do prostoru a... celý příspěvek > |
 |
Kuresia, 26.7.2022  Kuresia letos chuťově výborná, plodů je málo, tak jsou velké. Problém s tím, že vybarvené plody musí ještě dlouho viset na stromě než dozrají, je stálý. Na rozdíl od Leskory nepodléhá monilii plodů. |
 |