|
Příspěvky uživatele - 233.225
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůda révy Solaris, 5.10.2014  Solaris vřele doporučuji pro jeho krátkou dobu pro zralost, avšak pozor na ptactvo. Letos i přes použité sítě na jedno použití mi kosi sklidili cca 20% hroznů. Má lokalita - Vysočina, mrazová kotlina v údolí řeky Jihlavy, 470 m.n.m. jižní expozice... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 27.9.2014  Zdravím Vás,
potvrzuji názor Wimpiho. Také jsem v 99 roce koupil ZW a teprve čtyři roky zpět mi pomohl kolega určit odrůdu. Já mám doma frankoameričana Concordii. Modrá odrůda s chutí silně po polních jahodách (prarodiče jim říkali truskavce,... celý příspěvek > |  |
|  | Co vaše réva? (2014), 1.8.2014  Zdravím všechny vinohradníky-horaly z Vysočiny. Stav mého vinhradu je následující viz foto. Po mrazech hlavy znovu opožděně obrazily a to většinou z kmínků. Nejvíce se daří američanovi Concordii, pak následuje Solaris, Cabernet Cortis a nakonec... celý příspěvek > |  | Nemoc revy, 13.7.2014 Dobrý den Wimpi,
Zkušenosti nějaké jsou, ale jen s několika sortami. Ostatní výsadba je nová z důvodu obnovy vinohradu po vykopání Děvínu (bakteriální nádorovitost v místě roubování) a dále z deprese mrazové kotliny, kdy jsem minimálně 4x... celý příspěvek > |  | Nemoc revy, 13.7.2014  Zdravím osazenstvo,
na loňské výsadbě Ranni TSHA pozoruji letos lehce zkadeřené listy. Vinice je stříkána před rašením SULKOU, 1.6.2014 Quadris max a nyní Acrobatem proti plísni. Poradí někdo proč jsou listy zkadeřené? Děkuji Vlastamann
|  | Nemoc revy, 9.7.2014 Zdravím Vás Wimpi a VJK.
Vinice mám v údolí řeky Jihlavy, 460m.n.m., jižní svah cca 35o. Řady mám po 1,5m ve sponu 0,8m (to bylo v euforii let 2002-2005 kdy jsem počítal s postupným globálním oteplováním). Bohužel výše uvedené geografické údaje... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 12.5.2014 Stav počasí na Vysočině. Je 23,00hod. Měsíc svítí jako rybí oko a je úplné jasno. Teploměr na domě ukazuje pouze 4oC, ve vinici 50 cm nad zemí jsou jen 2oC. Opětovně jsem proto teď večer zakryl jeden řádek geotextilií a již vyrašenou loňskou výsadbu... celý příspěvek > |  | Ballerínky - odrůdy, množení, podnože, 5.5.2014 Pane...58.114, pokud komentujete fotoodkaz pana...235.67, tak tuto fotku jsem vkládal do diskuse o kvalitě plodů Ballerín, na což se ptala jedna tazatelka. Tyto stromky jsem nakupoval "v dobré víře" jako - odleva Moonlight, Sunlight a vpředu Goldlane... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 5.5.2014  Stav mé vinice v údolí řeky Jihlavy, 470 m.n.m. jižní svah. Včera do rána +2 o C. Část drátěnek ve vinici jsem zakryl bílou geotextilií. Probouzející se loňskou výsadbu jsem zkušebně zakryl hrobečky posečené trávy. Zbytek vinné révy jsem ponechal... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|