|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně 2025, 14:42 Ono se to pěkně protrhává, když si stromek zvětší jen některé plody a dost jich zůstane malých, které by stejně spadly. Většinou to samozřejmě nestačí, a je třeba vzít i část těch velkých. MH: Mńam Primissima Delbard. To řekně jen ten, kdo se těší na... celý příspěvek > |  | Fíky, 14:29 Jak to vypadá, pane Waltře? U mě se ty sazeničky ujmuly všechny. Povyrostla i ta Peretta "bez kořenů". I ten "klacík" Noire de Caromb pěkně vyrašil. Ten měl kořenů dost, tak se to dalo čekat. Radost pohledět na ty rostlinky. |  |
|  | Tipala, 14:18 Ono se to tady občas zmíní, že někomu nerodí 10 let Nancyská mirabelka, někomu ZR, vám Tipala a mně velmi dlouho nerodila Veeblue. Tipala by měla být cizosprašná a..."Odrůda je cizoopelivá, dobrými opylovači jsou například. odrůdy Čačanská lepotica,... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 13:55 Nechci rozčilovat Pepého, ale jsem rád, že se nějaká vláha do země dostala. Sice ne včera ani dnes, ale i podle mapy půdního sucha se to pěkně zlepšilo a to na rozhraní "začínajícího sucha" a "bez sucha". Ale aby se doplnily zásoby spodních vod, to... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 13:04  To byly vybarvené jen tři plody úplně nahoře, jinak je to stejné jako u tebe. Postupem času se to zrání jednotlivých odrůd začne dorovnávat. "Netyrinthos" je obsypaný a neprotrhaný. I tak mám velkou chuť na další takto zralé plody s výraznou, leč... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 5:39  Pobijou nám to kroupy, Marťasi? První vybarvený nep. TH. byl sice ještě tužší a kyselejší, ale možná výraznější než řijnové Farclo. V obchodě si meruňky nekupuju, takže pro mě skvělé. Možná, že i lepší, než když jsou plody této odrůdy měkčí. |  | Broskvoně 2025, 2.6.2025 Ohledně kadeřovosti stojí za zmínku ta lotyšská broskvoň Maira. Je naprosto čistá (běžné ošetření), jinak kadeřavost vyskákala prakticky všude, mimo Jayhavenu. Minimum má Benedicte, Amsdenova (nestříkané). Ze žlutomasých je na tom dobře Royal Glory,... celý příspěvek > |  | Fíky, 2.6.2025 To "latexové lepidlo" znám moc dobře z pokojových fikusů. Nedivím se, že plzákům španělským moc nejede, pokud je i v těch venkovních fíkovnících. Za to jim moc dobře chutnají vrcholové části rajčat. Peretta mi přišla podobná, jak o ní píšete, pane... celý příspěvek > |  | Opylovač Rivan, 2.6.2025 Výborné, Martine. Už jsem zjistil před pár dny, že ten nový stromek Kaštánky je zase bůhvíco. Plody jsou zelené, jak brčál, takže celkem normální e-shopová situace. |  | Meruňky 2025, 2.6.2025  MH: Jak seš na tom, Martine? Začíná mi žloutnout od špičky nepravý TH. Ostatní jsou světle zelené (Mayacot, Wondercot, Tsunami, Spring Blush, Sweetred, Pricia je tmavě zeleno červená. To bylo před třemi dny. Nyní vybarvují od špičky i Mayacot a... celý příspěvek > |  |
|  | Opylovač Rivan, 30.5.2025 Kaštánky úplně černé Naposledy jsem je chutnal někdy kolem roku 2000. Porovnat Rychlici s Rivanem by bylo zajímavé. Velká škoda, že není k sehnání starodávná Záhoračka. Velmi zvláštní sorta višně. Netradiční chuť. Kdysi jsem ji měl, ale... celý příspěvek > |  | Nejlepší švestky na celou sezónu, 30.5.2025  Švestky budou, nicméně tolik spadlých plodů se známou černou tečkou jsem už dlouho nezažil. Stříkáno bylo aku vapkou pouze jednou a to Mospilanem. Později jsem z důvodů, které jsem zde uváděl, už nemohl nic dělat. MH: Překvapuje mě velké množství... celý příspěvek > |  | Fíky, 30.5.2025 Nedělám si žádné iluze o kvalitě zdejších fíků, ale člověk se může alespoň na něco nového těšit, když už většina těch všelijakých roubů v dubnu zaschla. Na slimáky jsem se ptal proto, že mi přišel z jednoho e-shopu asi dvaceticentimetrový "klacík" se... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 30.5.2025 Není to žádný hrůzostrašný pohled, jako když je kadeřavost totální hned po vyrašení. Párkrát jsem takové stromy už viděl. Jen to nedávno začalo trošku "bublat". FM3 (PP) je chycená celkem dost. Pozitivní je, že jsem si zatím nikde nevšiml většího... celý příspěvek > |  | Fíky, 28.5.2025 Malých slimáčků je všude plno a "nesmýkají se jenom po mýtině". Zajímalo by mě, jestli jim šmakujou i malé lístky fíkovníků, pane Waltře (Peretta) a Martine (Brown Turkey), máte nějakou zkušenost? |  |
 |
|
|
|