Příspěvky uživatele - 168.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 22.6.2025
Mám také tomel,4letý, loni na jaře šel ven do země, vykvetlo přes 10 květů. pak postupně všechny odpadly. Přes zimu neomrzl, přesto letos jen na jedné větvičce 3 květy a to je vše. Roubování tomelu není příliš časté, o přeroubování do koruny u nás... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 22.6.2025 Obsahuje fotku
Tak už taky první dvě zralé meruňky ochutnané. Stará dobrá odrůda Karola.
Nevzešel česnek, 22.6.2025 Obsahuje fotku
...palicové stvoly, máte zřejmě na mysli česnekové výhonky s pacibulkami? Tak to vaše paní je výborná kuchařka, co se snaží obohatit váš jídelníček. Čednekové výhonky se běžně používají v asijské kuchyni a je to znamenitý sezónní zeleninový doplněk... celý příspěvek >
Brambory 2025, 22.6.2025
Dnes mám k obědu první rané brambory z letošní výsadby.👍
Předpěstování košťálovin, 22.6.2025
Tak já určitě nechci do zeleniny žádnou tvrdou chemii, jakou Karate bezesporu je. Vždy jsem si zakládal na tom, že mám zeleninu, ale i brambory, bez chemie. To bych raději tu zeleninu přestal pěstovat. Nabízí se ještě možnost zakrytí netkanou... celý příspěvek >
Na agromanuálu je i zajímavý článek, proč je zrovna krytonosec čtyřzubý přemnožený a jak je jeho vývoj ovlivněný změnami klimatu. viz. www.agromanual.cz/cz/clanky/ochrana-rostlin-a-pestovani/skudci/krytonosec-ctyrzuby-repky-v-ohrozeni-jiz-od-unora.
Taky jsem ještě pátral, jakého škůdce mám a možná jsem se trefil. Škůdce zřejmě bude Krytonosec čtyřzubý. Na agromanuálu je popis napadení rostlin v podstatě shodný s mým a brouka stejné velikosti a zbarvení jsem několikrát přistihl v tvořících se... celý příspěvek >
Milane, jà zase obdivuju Tvoje nádherné brokolice a růžičkovou kapustu.👍 Na jejich pěstování bych neměl nervy. Tak ať Ti pěkně rostou.
Aculops lycopersici na rajčatech, 22.6.2025
Děkuju vám všem za pozitivní reakce a rady. Už to největší rozčarování pominulo a učím se s ním žít. Dúležité pro mě je, jak jsme se s Milanem shodli, že ve venkovních prostorách mimo skleník roztoč múže také škodit, ale nebude mít ideální podmínky... celý příspěvek >
Celkově ale nakonec i tuto sezónu raného pěstování hodnotím dobře. Pravda, květák byl poloviční, ale hniloba nezničila žádný, u zelí jsem vyhodil hned na počátku rústu 4 rostliny kvůli vyslepnutí hlávky, dalších 5 rostlin s menšími hlávkami jsem... celý příspěvek >
Milane, pěstuju košťáloviny u domu.Minulý rok jsem dal nějaké saláty a zelí na zahradu u řeky a sklidili mi všechno plzáci, bylo jich tolik, že ani moluskocid jim nestačil. Ze salátů nezbylo skoro nic, zelí taky nic moc. Na Murdocu v pozdním létě... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 22.6.2025
Nojo na Jižni Moravě to roste samo. Skoro! Gratuluji k takové úrodě. Tady v Jižních Čechách to je o poznání horší musím si vystačit tak maximálně s 10kg. Probírku mi udělal dubnový mráz, i když jsem topit pod stromem. Úroda z broskvoní to ale jistí.
Aculops lycopersici na rajčatech, 18.6.2025
promiňte mi to, ale mně je příspěvek paní Jitky dostatečně jasný. Chápu, že hledáte možnosti, jak mi pomoci, ale jde mi o jakékoli zkušenosti s vlnovníkem rajským. Nechci postupně nakupovat různé akaricidy, abych pak zkoušel jejich účinnost. Jde mi... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 18.6.2025 Obsahuje fotku
v podstatě jsem se chtěl zeptat na názor Vás, ostatních pěstitelů košťálovin, zda jde opravdu o dřepčíka nebo zda jde o jiného škůdce. Prohlížel jsem rostlinolékařský portál a žádný jiný škůdce se mi nezdál. Květilka zelná má sice stejně velké a... celý příspěvek >
Aculops lycopersici na rajčatech, 18.6.2025
Tuto diskuzi jsem založil k vlnovníku rajskému a jsem rád za přidání zkušenosti paní Jitky s Vertimecem proti němu. Různé akaricidy jsou různě účinné na různé roztoče. Co zlikviduje roztočíka jahodníkového, nemusí zlikvidovat jiného škůdce, to se... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika