|
V říjnu vysazené stromy - kdy zastřihnout, 19.2.2019 Na fotke, ktorú som sem pridal je štvrťkmeň čerešne s kotlovitou korunou. Určite som nemusel rezu venovať viac času, ako ktorémukoľvek inému tvaru v záhrade. Posledné 2 roky je dokonca strom takmer bez rezu, iba sem-tam nejaká korektúra. Ono aj... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 18.2.2019 No u nás pri Trnave ten postrek bude čoskoro hroziť, dnes bolo okolo obeda 13°C a ochladiť sa má výraznejšie až v sobotu. |
 |
|
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 18.2.2019 Zaujímavé, že ani na ÚKSÚP a ani na Floraservise zatiaľ nie je ani zmienka o kučeravosti, hoci puky sa už nalievajú. Že by bolo ešte stále priskoro? |
 |
V říjnu vysazené stromy - kdy zastřihnout, 17.2.2019  Ja by som to zas až tak tragicky nevidel, tiež mám čerešňu posadenú blízko plotu, zhruba 2,5 m. Má asi 15 rokov, je to odroda Karešova, podpníkom nie som si istý. Rezom sa dá zatiaľ ukočírovať, okrem toho v posledných rokoch sa rast výrazne spomalil.... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva 2019?, 15.2.2019 Ja sa chystám zvyšok ostrihať zajtra, tak hádam sa mi to podarí. Hlásia okolo +10°C. |
 |
Vybíráme skleník, 13.2.2019 Mám aj klasický sklenený skleník asi 11 rokov a znova by som si ho nekúpil. Najväčšou nevýhodou je jeho veľká hmotnosť a nutnosť betónového základu. A aj stavba nie je najjednoduchšia, predsa len to sklo je ťažšie ako polykarbonát. Polykarb. skleník... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva 2019?, 3.2.2019 Tak ja už som to nevydržal a včera som začal s rezom svojho vinohradu. Nie je toho nejak extra veľa, jedna pergola o veľkosti zhruba 100 m2. Mám to skôr ako víkendovú zábavku, keďže cez týždeň sa k tomu nedostanem. Všetko orezané drevo ešte dodatočne... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Lucy, 2.2.2019  Moje Fuji mi už načali vtáci, no doteraz sa držalo statočne. |
 |
Řez mladé révy, 13.1.2019 Na toto tiež nemám presné pravidlo. Prebierku strapcov robím podľa vitality daného kra. Primárne odstraňujem najmä strapce neforemné, napadnuté chorobou, príliš riedke alebo spŕchnuté. Môže sa tak stať, že na jednom kry budú 3 strapce a na druhom 5.... celý příspěvek > |
 |
Súkromná degustácia 2019 (p. Buzrla), 13.1.2019  Doplním ešte foto jednotlivých odrôd. |
 |
|
 |
Súkromná degustácia 2019 (p. Buzrla), 13.1.2019 Asi máme spoločného kamoša |
 |
Súkromná degustácia 2019 (p. Buzrla), 13.1.2019  Kamarát včera priniesol z Moravy odrody od šľachtitela p. Buzrlu a zavolal ma na ochutnávku. Degustácia bola neformálna, takže oficiálne poradie nemám k dispozícii. Degustovali sa odrody Briliant, Sisi, Marisa, Vanesa, Larisa a odroda podobná... celý příspěvek > |
 |
Řez mladé révy, 13.1.2019 Informáciu ohľadom zaťaženia kra očkami by som považoval za veľmi, ale veľmi orientačnú. Ja osobne som sa ňou nikdy neriadil. Okrem toho si myslím, že 35-45 očiek platí skôr pre vedenie na pergole, kde môže ker rásť viac plošne. Pri rýnsko-hesenskom... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z melasy, 9.1.2019 De facto postup ostáva ten istý, ako pri výrobe akéhokoľvek iného alkoholického nápoja. Najskôr musí niečo čo obsahuje cukor vykvasiť a následne sa musí vzniknutý alkohol odseparovať/oddestilovať. Ja som sa už zľakol, že rum sa vyrába úplne nejak... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z melasy, 9.1.2019 ...kedysi napr. v liehovare v Leopoldove. |
 |