|
Příspěvky uživatele - 235.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Topfirst, 3.3.2019  Topfirst pestujem niekoľko rokov, je to už vcelku veľký strom. Zo zdravotného hľadiska je to u mňa bezproblémová odroda. Katinku nemám, tak neviem posúdiť termín zberu, no Topfirst dozrieva v mojich podmienkach v polovici júla (Trnava, 145 mnm).... celý příspěvek > |  | Česnek 2018/2019, 2.3.2019 Ja mám už všetko vonku, vňať má okolo 10 cm. Trnava 145 mnm. |  |
|  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 28.2.2019 Zásadný rozdiel medzi prípravkom Controlphyt a Kuprikol je v použitej forme medi, v Controlphyt-e je meď vo forme glukonátu medňatého (organcká forma) a v Kuprikole je to zas oxychlorid medi (anorganická forma). Druhý rozdiel je obsah elementárnej... celý příspěvek > |  | Jablečné víno, 28.2.2019 Ja by som asi tiež nepálil jablkovicu z vykvaseného muštu zrejúceho v drevenom sude. Nevidím v tom nejaký veľký význam. Jedine ak by som nemal k dispozícii inú nádobu. Ak je však konečným produktom cider, tak jeho následné zrenie v dubovom sude ho... celý příspěvek > |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 27.2.2019 Ja som dnes strekol ešte zvyšné broskyne 0,6%-ným Kuprikolom, tak uvidím či tam bude nejaký rozdiel. |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 27.2.2019 A teraz by sa tu mohla ruzpútať diskusia o tom, prečo bola kedysi odporúčaná koncentrácia 0,6% a teraz je dobrá a (asi) rovnako účinná aj koncetrácia 0,4%, resp. 0,5%. Viem, že všetko to smeruje k obmedzovaniu medi, ale huba je stále tá istá a tiež... celý příspěvek > |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 27.2.2019  Máte doma niekto balenie Kuprikolu? Naposledy som písal, že som ošetroval 0,4%-ným Kuprikolom a riadil som sa informáciami na obale. Potom ma však p. Walter zneistil doporučovanou koncetráciou 0,6%. Preto som trocha googlil a naozaj bola všade... celý příspěvek > |  | Jablečné víno, 27.2.2019 Povedal by som to takto, neperlivý suchý cider je vlastne jablčné víno, postup je presne rovnaký ako pri výrobe vína. Ja by som to spravil tak, že aj pri výrobe cideru/vína na calvados by som ich po hlavnom kvasení stiahol z kvasníc a nechal tak.... celý příspěvek > |  | Bergeval, 25.2.2019 A zastrihnúť hneď 2-krát. Najskôr korene pri výsadbe a potom na jar spraviť hlboký povýsadbový rez. Kombináciou týchot dvoch činností sa úspešnosť pestovania podstatne zvyšuje. |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 25.2.2019 Vychádzal som zo sumy teplôt nad 7°C (podľa Amet-u), kedy sa odporúča vykonať 1. postrek pri sume 1000°C. Táto hodnota bola u nás dosiahnutá dnes, resp. bude dosiahnutá najneskôr zajtra. Mám však dilemu, či o týždeň ešte raz postrek nezopakujem, aj... celý příspěvek > |  |
|  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 25.2.2019 Nie 6%, ale 0,6% (60 g/10 l). Riadil som sa údajmi uvedenými na sáčku. |  | Bergeval, 25.2.2019 Priamo v Plantexe nie, ale u jedného predajcu, ktorý ho mal z Plantexu. Stromček bol vzrastnejší s už založenou korunkou, korene mal pekne vyvinuté. Nevšimol som si žiadneho nedostatku, preto som ho aj vzal. Uvidíme, či sa ujal. |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 25.2.2019 Pardon, 0,6% to malo byť |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 25.2.2019 Dnes postriekaná časť broskýň 0,4%-ným Kuprikolom, zajtra zvyšok. Prvýkrát som použil motorový rosič, tak som zvedavý na účinnosť. |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 23.2.2019 Ja sa chystám v pondelok striekať Kuprikolom. Dúfam, že nebude fúkať. |  |
 |
|
|
|