Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 21.1.2024
Stav zimních odrůd hrušek: Nela na kaši, jinak byla standartně chutná, Erika drží, v chuti některé plody s nepatrně kořenitou příchutí Boscovy lahvice, ale spíše ty tvrdší plody. Bohemica v chuti prakticky totožná s Charneuskou. Z jablek se... celý příspěvek >
Zahradnictví zoja, 21.1.2024
Počasí, 21.1.2024 Obsahuje fotku
Dnes je 21.1. dříve svaté Anežky Římské. Lidové rčení: Kují do jedné baně - jsou dohodnuti, spolčeni. Házet balet - tančit.  - Je-li na svatou Anežku obleva, bude v létě hodně bouřek - O svaté Anežce od kamen se nechce - Svatá Anežka... celý příspěvek >
Počasí, 20.1.2024 Obsahuje fotku
Výborně, pane SPCH. Dnes je 20.1. dříve měl svátek Fabián a Šebestián Lidová rčení: Stát se starou bačkorou - nestát za nic. Natáhnout bagančata - pospíšit si, chvatně odejít, umřít. Pranostiky: - Fabiánská zima pálí - Fabiánské mrazy... celý příspěvek >
Počasí, 19.1.2024 Obsahuje fotku
A pro PP jednu idylickou fotku. Doufám, že má na chalupě pořádný krb. 
Počasí, 19.1.2024 Obsahuje fotku
- 19. leden v pražském Klementinu: minimum – 19 °C (r. 1942), denní průměr -0,8 °C (od r. 1961), maximum 15,1 °C (r. 2007) - Lidová rčení: Být z Balíkova - býti z venkova. Budou mezi námi bakule - popereme se. - Pranostiky: Podle německých... celý příspěvek >
Počasí, 18.1.2024 Obsahuje fotku
STUDENÉ PSÍ DNY - PRISSKÉ OTEPLENÍ (OD 16. do 19. LEDNA) Končí hyginská zima a začíná prisské oteplení. V tomto období studených psích dnů jsou tak od sebe odděleny dva výrazně chladné časové úseky ledna - hyginská zima a vůbec nejznámější a... celý příspěvek >
Počasí, 18.1.2024 Obsahuje fotku
18.1. - Na svatého Priska pod saněmi píská. Tlaková níže Gertruda zazlobila hlavně v Německu, a i když včera večer pršelo a přitom mrzlo, nic zvláštního se nedělo. A co vy pane z Chropyně, pane Waltere, nebo pane PP, nezůstali jste včera někde... celý příspěvek >
Počasí, 17.1.2024 Obsahuje fotku
17.1. svátek má Drahoslav, dříve Antonín poustevník. - Svatý Antonín poustevník přináší led, nebo jej láme; nemá-li žádný, vyrobí hned
Počasí, 15.1.2024 Obsahuje fotku
16.1. Ctirad, dříve Marcel. - Na svatého Marcela zima leze do těla.  A je to pravda, ovšem bruslí se pěkně. Ani si nevzpomínám, kdy že to bylo ve zdejší oblasti naposledy.
Počasí, 12.1.2024 Obsahuje fotku
- Lednový mráz i železo rozdrtí a ptáka v letu usmrtí. - Když v lednu mnoho prší a málo sněží, z polí, luk i zahrad se málo těží.
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 11.1.2024
Výborně, pane Waltře, Informujte častěji. Dnes jsem vybral ten největší Sirius a Opál. Ten velký Sirius byl bohatě šťavnatý, Opál byl šťavnatý sice méně, ovšem ta chuť je jedinečná. Oriony už se kazí. Škoda, že už nemám na porovnání Goldstary. To... celý příspěvek >
Počasí, 11.1.2024
Dnes už led držel pěkně. Stačily tedy tři noci s teplotou -11°C. Myslím tady, ne na Vysočině. Tam zase nějaký "milovník" zvířat tráví dravé ptáky karbofuranem. 
Počasí, 11.1.2024
Pranostika na 11.1. - Na svatého Hygina pravá zima začíná  Tak ještě odkaz na něco příjemnějšího. Zajímalo by mě, jak se dá ochočit taková červenka.  https://www.facebook.com/watch?v=953325906392169
Packham‘s Triumph, 10.1.2024
V "Jednotě" jsem zakoupil obří plod této odrůdy. Po pár dnech jsem se odhodlal k degustaci. Máslovitá dužnina se specifickou příchutí. Nevím proč, ale tak trochu připomínající "specifikum" neoblíbené odrůdy Dicolor (pro mě nikoliv neoblíbené).... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika