|
Příspěvky uživatele - 26.152
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 19.5.2018  U starých stromů (Boskoopské, Grávštýnské) po bohatém kvetení zůstalo oproti letům minulým velice málo plodů a zbytky(chuchvalce) květů po odkvětu "záhadně" odumřely (květopasa ani přirozeně neopylené květy jsem vyloučil). Nikdy předtím se to... celý příspěvek > |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 19.5.2018 Na hrušni, kterou jsem stříknul proti plodomorce jsem dnes stejně nějaké napadené plody objevil. Vzhledem k tomu, že hrušeň má poprvé nasazeno více plodů než kdy měla, tak to množství napadených plodů mi přišlo docela malé, ale bude asi stejné, jako... celý příspěvek > |  |
|  | Uz nekde uzraly tresne?, 19.5.2018 Dnes jsem sklidil část plodů Kaštánky. Opeřenci jsou ale rychlejší. |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 16.5.2018 "Za optimálne načasovanie potreku proti plodomorke hruškovej sa považuje fáza, kedy sa začína v kvetnom puku ukazovať biela "hlavička" okvetných lístkov..."
V této fázi jsem v minulosti postřik prováděl, letos, shodou náhod, jsem to ošetřil dříve... celý příspěvek > |  | Zhnedle plody tresni, 16.5.2018 Tady v okruhu 50 m je cca 11 různých odrůd třešní a 6 odrůd višní, navíc v Kordii je přiroubovaná Regina, tak určitě mezi nimi je vhodný dárce pylu. Vše poměrně rychle rozkvetlo (ovocné stromy) a tak je možné, že opylovači upřednostnily jiné druhy. |  |
 |
|
|
|